Latest Blogposts

Zit jij vast in een narcistische relatie?

Zit-jij-vast-in-een-narcistische-relatie

Buitensporig narcistische personen zullen zijn, wat je wilt dat ze zijn- zolang het hen uitkomt. Wanneer het niet meer in hun eigen belang is, komen de nare narcistische trekjes boven. Je zult dan merken dat narcisten je eerst op een voetstuk plaatsten en je dan genadeloos naar beneden halen, dat ze ontploffen om niets,  je vals beschuldigen van dingen die jij niet hebt gedaan en dat ze ruzie met je maken om niets, om je vervolgens verbijsterd achter te laten.

 

Heb jij in je relatie wel eens een van de volgende dingen ervaren?

  • Dat je het gevoel hebt dat je relatie 'niet klopt'.
  • Dat je zelfvertrouwen aan flarden is.
  • Dat je niet meer weet, wat waar is en wat een leugen is.
  • Dat je geen vertrouwen meer hebt in je partner.
  • Dat je het gevoel hebt dat de persoon die je was voor de relatie, langzaam is verdwenen.
  • Dat je vast zit?

Als dat zo is, dan heb je misschien een relatie met een persoon met de narcistische stoornis. Mensen die lijden aan deze stoornis kunnen aan de buitenkant volledig normaal lijken, maar zijn dat niet.

Het ene moment zul je jezelf aanbeden voelen, maar veel vaker zul je worden ondermijnd, misbruikt en negatief worden beïnvloed. Tegelijkertijd zullen narcistische partners je mooie eigenschappen bedreigend vinden voor hun eigen gevoel van superioriteit. Ze zullen er dan ook alles aan doen om die van jou te vernietigen.

Tegenstrijdige relatie

Een van de meest onbegrijpelijke dingen in een narcistische relatie is het feit, dat hoe meer liefde je geeft, hoe minder liefde je zult ontvangen. Dit is waardoor je uiteindelijk het gevoel overhoudt 'verraden te zijn door liefde'.

Het lijkt tegenstrijdig, maar hoe meer liefde jij laat zien in de relatie, hoe meer een narcistisch persoon je zal misbruiken. Narcisten minachten namelijk iedereen die voor hun sluwe trucjes valt, dus ook jou, omdat je voor hun valse liefde zwicht...

Narcisten weten hoe ze je na een ruzie weer kunnen verleiden zoadat jij weer lief voor hen bent. Kort daarna zullen ze je opnieuw respectloos behandelen. Het is pijnlijk om dit te beseffen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat dit een vast patroon is en dat het niet vanzelf ophoudt.

Leven vol duisternis

Iemand die echt narcistisch is, weet diep van binnen heus wel van zichzelf dat zijn streken vals zijn, dat hij liegt en dat zijn liefde, die hij je in het begin liet zien, niet echt is. Hij liet je in het sprookje van de romantische liefde geloven.

Je bent verraden door liefde...

Wat ik je wil zeggen, is dat narcisten in eerste instantie misschien zeer interessant kunnen lijken, maar uiteindelijk destructief zijn. Het gebrek aan medemenselijkheid kan zeer gevaarlijk zijn. Narcistische personen veroorzaken zoveel problemen in relaties dat ze je leven in de duisternis dompelen.

De duisternis, die narcisten als een schaduw over je heen laten vallen, kun je alleen bestrijden met licht. Je kunt de duisternis alleen verdrijven door het kwaad, dat narcisme veroorzaakt, in het licht te zetten en jezelf niet langer voor de gek houden.

Zelfbescherming

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je relatie en je niet meer weet wie je zelf bent, is het verstandig jezelf volledig te informeren over de omvang van de problemen van narcisme in relaties.

Narcistische personen zullen er altijd zijn, maar door er echt je licht op te laten schijnen kun je jezelf beschermen, ervan loskomen, herstellen en er zo bovenuit stijgen.!

 

 

voorbij-het-narcisme-Workshop

 

Narcisten in je omgeving zorgen vaak voor emotionele verwarring. Zowel in je relaties, familie en op het werk kan dit leiden tot grote onzekerheid en hopeloosheid in je leven. Hiervan herstellen is vaak lastig. De workshop Voorbij het narcisme, kan dat voor je veranderen.

 

 


Meer over

error: Content is protected !!