Latest Blogposts

Zal een narcist ooit zelf de relatie verbreken?

narcist- zelf-relatie-verbreken

Een narcist is er niet op gericht om de relatie te verbeteren of op een gezonde manier te onderhouden. Hij zoekt een prooi die hem adoreert. Als dat na een tijdje ophoudt, vanwege zijn botheid en irritante zelfverheerlijking, gaat hij weer verder naar de volgende prooi. Dit patroon wordt soms eindeloos herhaald.

Veranderd en vervangbaar

Er zijn twee redenen waarom een narcist zelf de relatie verbreekt. De eerste reden is wanneer je een narcist niet meer aanbidt of niet meer bereid bent om zijn ego te dienen. Je bent dan van geen enkel nut meer voor hem en vervangbaar. Natuurlijk zal hij zeggen dat het jouw schuld is en dat ‘jij bent veranderd!‘

Een narcist verbreekt meestal een relatie als hij er zeker van is dat er bij jou niets meer te halen is en meestal pas wanneer hij voorzien is van een nieuwe bron van aandacht. Een oude schoen gooi je immers gemakkelijker weg als je nieuwe hebt ...

Gezichtsverlies

Een andere reden waarom een narcist de relatie verbreekt is wanneer hij wordt geconfronteerd met een mogelijk verlies van de relatie. Om gezichtsverlies te voorkomen zal hij dan net doen alsof hij het initiatief tot een breuk heeft genomen.

Als hij merkt dat je serieus overweegt om bij hem weg te gaan, dan zal hij vaak zelf beginnen te dreigen. Zo probeert hij dan toch de controle behouden. Als dat niet lukt, zal hij je zijn eeuwige liefde betuigen en je zo proberen te overtuigen om te blijven. Wanneer dat ook niet werkt, zal hij alsnog proberen om je voor te zijn en doen alsof hij de relatie stopt.

Deze houding is een veel voorkomende tactiek bij naricstisch misbruik. Het verzacht de klap voor hem van het verlies. Maar het brengt je wel in de war, alsof hij zegt: ‘Ik minacht je, maar ik zal er alles aan doen om je te behouden.’ Dit illustreert nog maar eens hoe wanhopig hij zich voelt.

Psychologish misbruik

Een relatie met een narcist is vol psychologisch misbruik. Na verloop van tijd zal een narcist alles doen om je geluk te blokkeren en je naar beneden te halen. Helaas ben je vaak dan al zo verslaafd en zo bezig met het in stand houden van de relatie, dat je jezelf niet zult realiseren wat er gebeurd.

Wat er exact gebeurt, is dat je bent misbruikt. Het is geen liefde, het is een verslaving. In eerste instantie kan de breuk je veel verdriet doen. Realiseer je dan echter goed. dat wanneer een narcist de relatie zelf verbreekt, het in je voordeel is. Het is namelijk de gemakkelijkste en snelste manieren om van een narcist af te komen.

 


Meer over

error: Content is protected !!