Latest Blogposts

Weet Een Narcist Wat Hij Doet?

In alle discussies over narcisme, is de vraag regelmatig of de narcist zich wel of niet bewust is van wat hij doet. Het idee dat hij je bewust pijn doet is bijna onverdraaglijk, maar pijn is iets dat narcisten niet per ongeluk veroorzaken. Ik vraag niet dat je me op mijn woord gelooft. Test wat ik zeg, als ik zeg dat narcisten je pijn doen met een doel.

Iedereen kan een narcist testen. Dit is hoe het werkt:

De volgende keer dat de narcist bezig is je te kwetsen of opmerkingen te maken waardoor je je slecht voelt, laat je gevoelens zien. De test: breek in tranen uit en smeek hem te stoppen...

Wees voorbereid op een schok. Elk normaal mens zou verzachten, maar let op, een narcist zal precies het tegenovergestelde doen.

Iedereen met een hart zou stoppen, maar de narcist zal antwoorden met nog grotere beledigingen en aanvallen.

Wat betekent dat?

Het is geen "ongelukje" dat hij je pijn doet, dat is zeker.

Test zijn "narcistische woede aanval"

De volgende keer dat de narcist in een van zijn woedende buien uitbarst, vertel hem de waarheid over zijn onredelijkheid en blaas recht terug in zijn gezicht. Dreig terug. Spreek beledigend terug en kijk wat er gebeurt...

Iedere normale persoon zou worden uitgelokt tot meer woede doordat je dit doet, maar de narcist is zo onecht dat hij het tegenovergestelde zal doen. Kijk wanneer je zijn woedende gedrag spiegelt, hoe de razende narcist ineens stil en mild wordt.

Is die onredelijke woede dan een "ongelukje"?

Nee, het is stompzinnig om te denken dat een narcist zichzelf niet kan controleren, wanneer je ziet dat hij zichzelf perfect kan beheersen als het hem uitkomt. Dus...? Zijn probleem is niet het gebrek aan zelfbeheersing, het is een gebrek aan geweten.

Geweten is wat maakt dat mensen zich hetzelfde gedragen in het donker als in het licht.

Je leest ook vaak dat narcisten zich niet interesseren voor jouw gevoelens. Maar, het tegendeel is waar, hij is juist zeer attent op je gevoelens. Jouw gevoelens zijn precies wat hij zal proberen te beïnvloeden. Hij zal nauwgezet observeren hoe je reageert elke keer als hij iets doet om je te manipuleren en pijn te doen.

Waarom?

Omdat jouw gekwetste gevoelens zijn pijn doden. Hij is er verslaafd aan. Al sinds zijn kindertijd.

Ok, een narcist heeft een stoornis. Maar sinds wanneer is een stoornis een reden voor een carte blanche? Gestoord als hij is, toont hij de mogelijkheid om zichzelf te controleren, door zich te gedragen als dat in zijn belang is, en zich te misdragen wanneer hij denkt dat hij ermee weg kan komen. Onschuldig is dat niet.

Kwetsen van anderen is niet iets dat een narcist per ongeluk doet. Het is hoe hij door het leven gaat. Pijnlijk om dit toe te geven, maar als je een narcist echt wilt doorzien, dan moet je dit begrijpen!

Lees meer in de E-books:
VERRADEN DOOR LIEFDE.


Meer over

4 reacties op “Weet Een Narcist Wat Hij Doet?


Comment author said

Door Susan op 8 maart 2017 om 08:30

Beste Anna ik denk dat ik weet hoe jij je voelt met deze vraag aan Nicolet. Ik zou ook graag in contact met jou komen want ik zit zelf ook in zo'n situatie. Veel sterkte meid. Gr Susan

 

Comment author said

Door Anna op 18 januari 2017 om 22:12

Nicole, wil heel graag met je in contact komen. Herken me ontzettend in jouw verhaal, ik ben nu zelf net een maand weg en heb het vaak nog zo moeilijk.

 

Comment author said

Door Nicole op 28 november 2016 om 09:46

Herkenbaar Wanneer hij mij tot op t bot beledigde, voor schut zette... en naar herhaaldelijk vragen te stoppen ging hij gewoon door, nog een schepje erboven op. En als ik dan in huilen uitbarste of boos werd Werd hij woest liep weg, negeerde of begon met dreigen dat ik weg moest Of dat ik de dag weer verziekte.
Zn woede spiegelen? Ook gedaan Hij draaide t meteen om Jij Jij Jij. Hij was slachtoffer van mij.
Hij las me altijd de les over hoe iets moest... de meest stompzinnige dingen moest ik maar doen, of niet en begrijpen. Zo mocht ik niet hoesten in bed..want dan werd hij wakker. Hij ging wel 4x pn eruit om te plassen en als ik m daarvoor had wakker gemaakt door bv hoesten. Dan maakte hij me expres wakker snachts.
Zo nog tig voorbeelden. Ik ben een maand weg. Ik ben geknakt. Hoop er weer bovenop te komen. T beroerde is ook nog dat ik nog steeds van m hou. Maar de energie om op n perfecte manier op mn tenen te lopen is weg

 

Comment author said

Door Rosita op 23 augustus 2016 om 23:34

Erg pijnlijk, na een relatie van1 1/2 jaar. Lees ik op facebook hoe hij openlijk zijn liefde verklaart aan zijn achternicht( mag bij moslims) en zegt dat hij zoveel van haar houdt. Bla bla. Om te kotsen. Terwijl we pas 2 maanden uit elkaar zijn. Hij heeft geen idee hoe dit my raakt

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!