Latest Blogposts

Wat iedereen over de liefde zou moeten weten

Wat iedereen over liefde zou moeten weten

Liefde is een van de meest intense en diepgaande emoties die de meeste mensen kennen. Verliefdheid kan je tot grote hoogte laten stijgen en er is bijna niets wat je zo diep in de put kan laten zinken als liefdesverdriet. Het is geen wonder dat er aan de liefde al heel veel boeken, films, kunst, enzovoorts zijn gewijd. Meestal zie je dan veel romantiek en romantische relaties. Veel minder aandacht is er voor het feit dat er ook destructieve relaties zonder liefde bestaan.

Fundamenten van liefde

Liefde brengt meestal geluk, maar dan wel alleen in een relatie waarin twee mensen betrokken zijn, die in staat zijn tot liefde.

In de liefde zijn respect, vertrouwen en de vrijheid om te zijn wie je bent de belangrijke fundamenten. Al deze zaken ontbreken in een relatie met een narcist. De aanwezigheid van narcisme in relaties is een regelrecht obstakel voor het bereiken van geluk in het leven. Het liefde- en respectloze gedrag van een narcist kan ernstig het geluk van de mensen om hem heen verstoren.

Allesomvattend kenmerk

Er bestaan waslijsten met kenmerken van buitensporig narcistische persoonlijkheden, maar uiteindelijk heb ik één 'allesomvattend' kenmerk gevonden: een narcist herken je aan het gebrek aan liefde! Hier verwijst ook de oorsprong van het woord narcist naar; in de Griekse mythologie wordt Narcissus omschreven als iemand met 'een gebrek aan liefde' voor anderen.

Het gebrek aan gevoelens van liefde is de alles omvattende reden dat de narcist is zoals hij is. Hij kan zeer verliefd doen en liefdevol acteren, maar de echte diepgaande gevoelens van een volwassen liefde, kan hij niet ervaren. In het begin zul je het niet meteen merken, want de narcist zal je laten geloven in de illusie van een ideale liefde, maar uiteindelijk zal hij continu stressvolle situaties creëren. Na verloop van tijd zal dit in angst en depressie resulteren - hoofdzakelijk voor anderen, niet voor de narcist zelf.

Gebrek aan liefde

Een narcist kan volkomen normaal lijken te functioneren, maar Pas Op! want, het gebrek aan liefde maakt hem meedogenloos en zelfs vaak gewetenloos. Hij is het type man dat over lijken gaat om zijn eigen doelen te bereiken. Hierdoor kan hij in de huidige maatschappij, met het kapitalistische systeem, waar alles draait om ikke, ikke ikke, vaak redelijk goed functioneren en zelfs succesvol lijken.

Het narcistische succes is meestal slechts van korte duur en veroorzaakt niet alleen veel relationele, maar ook financiële, economische en maatschappelijke schade.

Iedereen zou moeten weten wat de gevaren zijn van het aangaan van een relatie met een narcist. Iedereen zou moeten weten dat er een diepe donkere laag in de mensheid bestaat, en iedereen zou moeten weten dat er mensen zijn met een groot gebrek...een gebrek aan liefde!

De noodzaak om eerlijk te zijn over de waarheid staat voorop. Ontkenning, het niet erkennen van het bestaan van misbruikende narcisten en destructieve relaties, is het eerste obstakel dat overwonnen moet worden.

Gelukkig kan iedereen ontdekken hoe je deze destructieve relaties kunt voorkomen, hoe je er los van kunt komen en hoe je kunt herstellen. Lees meer in, de E-books Verraden door Liefde. Over, Narcisme in relaties, herkennen, hanteren en ervan herstellen.


Meer over

error: Content is protected !!