Latest Blogposts

Voorproefje nieuw boek: Voorbij het Narcisme

voorbij-het-narcisme

Narcisme kent vele gradaties. Een gezonde dosis is nodig om goed te kunnen functioneren in onze veeleisende maatschappij. Het is iets anders als mensen bewust liegen en bedriegen om er zelf beter van te worden. Dan kan narcisme een gevaarlijke stoornis zijn die veel schade kan aanrichten. Een narcistische partner, ouder, kind, collega of baas is een sluipende, verwoestende factor die de kwaliteit van het leven ondermijnt. Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers laat op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben én wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Geïnspireerd door haar eigen ervaringen is Mjon op zoektocht gegaan naar de achterliggende oorzaken voor de onzichtbare macht van de narcist en de onmacht van zijn slachtoffers. Zij weet deze moeilijke materie op een zeer toegankelijke manier te beschrijven. Op concrete wijze geeft zij inzicht in waar het volgens haar bij narcisme werkelijk om gaat: het gebrek aan liefde. Door erover te publiceren zette Mjon narcistisch misbruik in Nederland op de kaart. Vooral omdat er voor de slachtoffers van narcisten nog nauwelijks iets bruikbaars geschreven was.
 
De vele hartverscheurende verhalen, overweldigende reacties en stroom aan vragen die hierop volgden, vroegen om uitgebreidere informatie. Ze schreef daarom een serie e-books met de titel Verraden door liefde, over narcisme in relaties, die al snel een bestseller werd. Narcisme komt echter niet alleen voor in liefdesrelaties, maar eigenlijk in de gehele maatschappelijke cultuur. Het nieuwe boek Voorbij het narcisme, met een nog breder perspectief op narcisme in je leven, was voor Mjon dan ook een logisch vervolg om te schrijven.
 
Lees hier alvast een voorproefje van Mjon's nieuwe boek, Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk:  


Meer over

error: Content is protected !!