Page content

Jouw Verhaal

Hieronder kun je een stukje tekst over jouw ervaringen met narcisme in relaties plaatsen.

Door verhalen van lotgenoten en 'overlevers' te lezen en te delen, kunnen we elkaar de zo broodnodige (h)erkenning, kracht, inspiratie en hoop bieden. Deze zaken kunnen goud waard zijn voor anderen!

Enkele tips voor je tekst;
  • Houd het respectvol.
  • Gebruik fictieve namen. Wanneer we je verhaal plaatsen doen we dat alleen anoniem.
  • Probeer niet te lange teksten te plaatsen maar iets, dat de aandacht van de lezer grijpt
  • Beschrijf welke concrete problemen er in de relatie voorkwamen.
  • Hoe heb je het hebt kunnen hanteren en oplossen, welke hulp / mogelijkheden heb je gebruikt?
  • Vertel ook welke acties je ondernomen hebt om los te komen / te herstellen en waar je het meest trots op bent...

 

 

 

 

66 reacties op “Jouw Verhaal


Comment author said

Door Tio op 30 oktober 2016 om 14:31

Als al die kwartje op z"n plaats vallen na die tijd dan gaat er wat door je heen. mensen die er niet mee bekend zijn weten dat niet. Ik hoop op gelijkgestemden en geestverwanten die weten waar je het over hebt. Dan zeggen ze kop op en gen de schuld van dingen die de narcist heeft aangericht omdat die dat reclameplaatje zo goed weet neer te zetten die als velen als ideaal gezien wordt. Zo zetten ze mij neer als zieke en zich zelf de held en het goed voorbeeld. Er blijft weinig van over dan dat innerlijke licht die je ooit was dan dat ze in je aura gaan zitten. Dat sommigen zeggen een schim van zich zelf zijn zonder ooit zich zelf te kunnen zijn geweest in de relatie tot de narcist. En dat je in de cel kunt belanden en hele gevaarlijke situaties terecht kunt komen. Altijd sensatie en tumult. Ja, zeggen ze je moet weer verder. Het gaat door. Je vraagt je af hoe is het mogelijk dat mij dit is overkomen. Goedgelovig of te naief. Misschien misbruik maken van de afhankelijkheid waar je geen inbreng en stem meer hebt. Alles wat je doet moet zoals zij willen. Je bent een blauwdruk van die ander en niet je zelf meer. Er waren ook therapeuten die wilden vieze verhalen uithoren om een seksboekje uit te sparen en uit sensatie en ramptoerisme. Zij hadden een vrij huwelijk en dat wist die vrouw van hun dan wel. Men wou je verdorven maken zodat je er uit zag als het leven van het verrotte leven van Floortje Bloem om vervolgens bij anderen zwart te maken en dat ze kunnen zeggen van moet je daar eens kijken, en je te schande brengen bij anderen terwijl die therapeuten het hebben uitgelokt en zo hebben beinvloed. het liefst zien ze je aan de grond en richten eerder schade en leed aan dan at het goed doet en dan halen ze je weer aan en dan willen ze weer van je af. Het zijn alleen theorieen die ze je aanpraten zonder diepgang. Ze trekken alles naar hun kant toe. Als het aan de therapeut ligt sta je je hele leven buiten de maatschappij. Ze willen zich goed voelen door je neer te halen om zich goed te voelen. met positieve discriminatie. Als bijen om de honing pot komen ze op je af. Van die therapeuten die je zelf crimineel en gestoord zou kunnen noemen of de ongecorrigeerde en overambitieuze uitwassen in dat genre. Mensen verliezen zich zelf eerder met de hulpverlening dan zonder de hulpverlening. Als je zegt hoe slecht ze zijn geweest dan geeft dat hun alleen maar een goed en belangrijk gevoel. Het kan hun niets schelen en walsen over loyaliteiten heen. Vaak weten ze je zwakke eigenschappen en daar spelen ze op in. Het zijn geestelijke gestoorde daders die hulpverleners. Ze zouden in Veenhuizen moeten zitten. Onwelwillend ondeugd dat zijn ze. Boosaardig en kwaadaardig. Het lijken zelf wel narcisten en zullen dat wel zijn. Zij komen er altijd mee vrij. het slachtoffer kan er maar weer eens naar toe in plaats van de dader die het niet bij zich zelf ziet.

 

Comment author said

Door Tio op 30 oktober 2016 om 14:07

Dat er mensen zijn die het erkennen en herkennen. Er wordt tegenwoordig ook vaker over geschreven over het onderwerp narcisme. Ik hoop alleen dat de alarmbellen op tijd gaan rinkelen voordat het zo ver is en misschien te laat is. ik geloof dat sommigen van te voren wel iets aanvoelen van een niet pluis gevoel. De eerste indruk is de beste maar voor sommigen is dat te laat en ook voor mij. Ik had het eerder in moeten zien. Misschien heb ik er een antenne voor of een aantrekkingskracht op sommige individuen. De mensen die hier boven hun verhaal doen hebben weer met verschillende types te maken maar de kenmerken eigenschappen zijn zo identiek aan elkaar, en het zelfde. Omgaan met een narcist is topsport op hoog niveau. Het is een strijd en een lijdensweg en hoop dat ze herkenning krijgen en erkenning door lotgenoten en mensen die er in thuis zijn en hun hier in begeleiden. Zij die weten waar je doorheen gaat. En dan samen het proces wat je doorloopt doorheen gaat. Ik hoop dat het wordt verwerkt. het is ook niet niks. er gaan jaren van herstel overheen voordat je zo ver bent. Er blijft altijd iets van hangen. En dat is nooit helemaal te delen met mensen die er niet mee bekend zijn. Gewone mensen zullen niet zien waar je doorheen gaat. Zij zien de buitenkant alleen maar. Ik hoop dat de politiemacht en de rechtelijke macht ook eens begrijpt wat ze teweeg brengen omdat het slachtoffer van de narcist zelfs in de politiecel kan belanden, of met een dwangopname opgenomen kan worden. Eendracht maakt macht, en gedeelde smart is halve smart. Ik hoop op herkenning en erkenning. Sommigen lezen dan toevallig over dit onderwerp en herkennen dan die trekken ervan in hun eigen relatie en al doende weet men het zeker dat hun partner of naaste waarmee je samenleeft een narcist is. Ze doven langzaam maar zeker je hele identiteit en je innerlijke licht uit. het innerlijke licht moet weer schijnen. Dan denk je van hoe heeft mij dit kunnen gebeuren. Het is niet normaal maar dat druk je weg. Alarmbellen nooit negeren en er naar handelen. Wat een smart en leed hebben deze mensen aangericht in andermans leven. Zij zullen het wel nooit begrijpen. Ik had alerter moeten zijn. Ik had kritischer moeten zijn. De eerste indruk zal dan wel de beste zijn. Dat ze zo erg waren heb ik nooit geweten. dat ze mensen als vervangbare voorwerpen zien maakt dat het een zielloze en destructieve relatie is die je naar beneden haalt en je innerlijke licht uitzuigt. Er is zelfs geen vrijheid van meningsuiting meer. . .

 

Comment author said

Door Tio op 30 oktober 2016 om 13:02

Waar moet je naar toe als je in zo"n relatie verstrikt bent geraakt en je wil weg? Op kamers gaan wonen in een andere stad, of bij kennissen familie of vrienden die gaan bemiddelen bij de narcist en de narcist gaat het wat sussen dat het allemaal wel wat meevalt. Ze trappen er geloof ik nog in ook en daar ga je weer. De afhankelijkheid houdt je gevangen daar in . Een plek voor je zelf had je niet meer. Toen dacht ik had ik dat flatje wat ik had maar gehouden want dan had ik nog een plek voor me zelf gehad. Ze denken altijd in het voordeel van zich zelf en ik mag daar voor ingezet worden om hun doel te bereiken. Je voelt je net een voorwerp of een object. De narcist maakte lekkere hapjes voor mij klaar maar verder was het geen leven dan dat je dat uit noodzaak moest doen omdat ze je van het maatschappelijke leven afgesneden hadden en al zo veel macht hadden dat je niets meer kon zeggen. Je had niets te zeggen. De narcist deed de boodschappen en kookte het eten en ik betaalde de huur en gas water elektrisch. Bij alles wat ik hier had inclusief eigendommen dachten ze dat het van hun was. Men werkte mij sluw tegen.De narcist eigende mijn eigendommen toe en heeft dit op sluwe wijze achterovergedrukt door achter mijn rug om de kringloopwinkel te bellen. Men wil glans en luister glitter en glamour en alles in het groot. cash willen en mij als een bedelaar behandelen en mij ook zo neerzetten bij anderen. Ik geloof dat zij mij in het bijzin van anderen verloochenen. Ze wissen je bestaan uit, en bestaanszekerheden om je maar vast te houden. Je hebt geen aanknopingspunt want het heeft geen einde en begin. Als ze je eenmaal in hun macht hebben dan laten ze je niet snel weer los. Er viel niet mee te praten. Bij een huisarts was dit ook zo. Eerst fouten en daarna mij beschuldigen en daarna de politie bellen en dat met een patient. Praten was er niet bij dan als ik mijn verhaal deed dan vonden ze mij verward en dit was koren op de molen voor hun. .

 

Comment author said

Door Tio op 30 oktober 2016 om 12:44

Ze maken je identiteit kapot en er blijft niets of niet veel meer van je over. Op den duur zie je het niet meer. Ooit hoop je er op dat het gewoon wordt maar ik geloof het niet. Te naief geweest. Niet kritisch genoeg geweest naar anderen toe terwijl ik wel het niet pluis gevoel had. Had hier naar moeten handelen maar gedane zaken nemen geen keer. Het is nooit te laat. Ze zeggen wel eens de eerste indruk is de beste. Magische gebaren en zoetsappige en flemerige taal. Niets is wat het lijkt in het leven van de narcist. De banden verbreken die zo"n negatieve invloed uitoefenen op je krachtpotentieel . Op den duur overspoelt het je en hebben ze je in hun macht. macht en controle en wanneer het zo ver is laten ze je niet of moeilijk weer los of kun je er moeilijk los van maken. Dat is het dubbele gevoel. Ik wou dat ik kon toen kon vluchten. Ik zwierf in parkjes om maar weg te zijn. De hele avond zat ik met een naar gevoel. Ik moest kleding aan doen die de narcist leuk leek en zat de hele kerstavond mijn kleding af te kammen dat ik een goedkoop klingeljasje aan had. Dit terwijl ik het wel strak en modern vond staan. Je mag niets vinden alleen wat zij vinden dat geldt. het zijn alleen hun opvattingen die gelden en ik mocht er niets van vinden want dan volgde er weer commentaar op. Op den duur was ik een onherkenbare identiteits loze nobody. Uitgezogen en lamgeslagen er niet meer tegenop gewassen voelen tegen de aan en uitzuigende werking en de vat die de narcist op je had kon je haast geen weerstand aan bieden. Het niet meer weten. Voor alle mensen die in zo"n relatie verstrikt zijn geraakt en die er moeilijk weer van los kunnen komen. Zij weten precies de zwakke plekken waar ze je mee kunnen raken en bij mij was dat het geld. Ik kocht soms wel eens een klein dingetje en als ik dan een deodorant kocht zei de narcist van moet dat nou? En bij alles wat je kocht commentaar op leveren en ik kon niet rekenen en met geld om gaan en ik zou pathetisch zijn, en niet contactueel zijn en geen werkhouding hebben en ik zou decadent zijn. De narcist gaf grote bedragen uit aan dure spullen terwijl de narcist tegen mij zei van dat ik maar tevreden moest zijn met mijn zakcentje en dat ik wel eens tegen de lamp zou lopen. Bij alles wat je deed leverde de narcist negatief commentaar en kon niets goeds doen ook al bedoelde je het nog zo goed. Ik sloot mij helemaal van de buitenwereld af, en zag de dingen verkleurd. Ik probeerde te bemiddelen maar dan zeiden sommigen nou het lijkt mij wel een hulpvaardig iemand toe en wie weet is het rommel geweest die de narcist weggegeven heeft. Dit waren spullen waar ik emotioneel aan gehecht was en toen ik dat wou grijpen probeerde de narcist er mee te zwaaien zodat ik het niet kon grijpen en toen de vrachtwagen van de kringloop winkel stopte werd ik met geweld bij de deur weggehouden. Het ging om speelgoed die ik van mijn moeder op sinterklaas had gekregen en dat zei ik nog zo maar desondanks werd het afgepakt en kwam zo maar sluipend zonder kloppen de slaapkamer deur binnen. Heel erg in het groot willen leven en met verfijnde luxe zonder ware inhoud te hebben. Dan wat mensen willen horen. Sommigen kunnen onemotioneel liegen. Niet om kleine dingen maar hele belangrijke en maar wat onverstaanbaar murmelen en mompelen. En als je zei wat ik versta het niet dan nog onduidelijker praten. Het is heel duister die gedachtewereld De narcist lag met zere vinger in bed want had gordelroos opgelopen en toen kwam ik wat tot rust. Nu in lange tijd niet geweest maar het komt nog vaak boven met die vernederingen. De narcist beschuldigde mij het hele huis te hebben leeggestolen en kon zich wel voorstellen dat ik geen vrienden of kennissen had. Ja, na opgesloten te zijn geweest door de narcist en voorgelogen en bedrogen. Zo zong de narcist een liedje tegen mij van je bent een liegbeest een liegbeest van achteren en van voren en iedereen mag het horen van achteren en van voren. Altijd onwaarheden leugens en vernederingen en zich zelf de beste voelen. Het leek alsof zij deden alsof zij onvervangbaar waren in het werk wat zij deden alsof niemand het zo goed zou kunnen als zij. En heel kinderlijk afkraken op uiterlijk kapsel en kleding. Toen de narcist een automobilist wou afsnijden in het verkeer wees die automobilist naar zijn voorhoofd omdat de narcist zo impulsief in parkeerde. . . . .

 

Comment author said

Door een verdrietige mama op 26 juli 2016 om 15:12

Ik heb 6 jaar relatie gehad met een 12 jaar oudere man. Ik zorgde voor zijn nu inmiddels 2 tieners, maar wou een kind van mezelf hebben ook. Na 3 jaar relatie stemde hij toe (nu zegt hij dat ik hem gedwongen heb). Ik kan mijn relatie samenvatten als Assepoester.
De relatie met zijn kinderen verzuurde, pubers en ik stond er altijd alleen voor. Zijn kinderen kwamen toch voor hem en niet voor mij. Waarom moest ik dan alles voor ze doen? Zijn dochter had besloten om niet meer te komen (ik heb ze uit huis gepest).Nu ik weg ben zou de relatie met zijn kinderen terug optimaal zijn! Ligt het dan toch aan mij?
Mijn familie had het al vrij snel in de gaten dat hij kinderachtig reageerde, maar ik gaf hem altijd gelijk. Zo zag ik mijn familie veel minder. Ook had hij geen contact meer met zijn familie.
Moest hij me niet aan de deur hebben gezet voor een nog jonger exemplaar die 17 jaar jonger is dan hij was ik er mss nog!
Het lastige dat ik vind is het twijfelen aan mezelf. Is hij wel narcist? Ze isoleren je maar letterlijk doen ze dit niet. intimideren maar hoe? Is het al spelend met de handen naar mijn keelgrijpen of al lachend zeggen dat hij jacht ga houden op mij met een kruisboog? is dit het dan?
Thuiskomen van mijn bevalling en moeten koken poetsen en een maand op de zetel slapen zodat hij niet wakker zou worden is dat het?
Zo kan ik nog veel zaken opnoemen. Maar er is twijfel.
Nu heeft hij een nieuwe relatie (we zijn 1,5 jaar uit elkaar) is zijn nieuwe vriendin al 5 mnd zwanger en gaan ze volgend jaar trouwen. Zal het bij haar wel lukken? Is zij zoveel beter dan ik?
Het nieuwe meisje stelt zich tevens zeer arrogant tegen me op. "je moet niet zagen of je bent zot, ..."
Ik baal er van dat nu mijn 3 jarig dochtertje door haar wordt opgevoed. Wat doe ik met dit gevoel? Ze zijn nu op reis, ik mag niet weten van wanneer tot wanneer ze in het buitenland zijn, geen sms met we zijn goed aangekomen en al zeker geen telefoontje om haar eens te mogen horen....

 

Comment author said

Door Maria op 3 mei 2016 om 15:31

Dit klinkt zo bekent,bij onze dochter gaat het net zo,vooral in het begin maar na een half jaar ging hij met mij een onnozele discussie aan en dat is nooit meer goedgekomen hij gebruikte mij als voeding voor zijn narcisme want ik verdedigde altijd de mensen die hij aanviel in zo een discussie,ik heb bij een therapeut gelopen , maar uiteindelijk viel het kwartje bij mij na weer een raar appje mijn man zei, niet meer openen en dat heb ik gedaan ,nu reageren we niet meer op zulke berichtjes ,we zeggen hallo en tot ziens maar daar krijgen we ook weer problemen mee want onze dochter zegt nu dat ze het niet meertrekt ,de relatie tussen hem en ons, maar zijzelf ziet het totaal niet ze is smoorverliefd heeft eindelijk een goede man ,haar vorige was n.l borderliner, maar wat ik wilde zeggen is dat je met zulke mensen nooit in gesprek moet gaan ze hoeden te veel van zichzelf en hebben geen inlevingsvermogen .veel geluk in je leven ,maar blijf waaks bij een volgende relatie.

 

Comment author said

Door Truus op 5 april 2016 om 01:09

Zoveel herkenning hier. Ik heb 8 jaar relatie gehad met narcist. Toen ik zwanger bleek te zijn waren mijn eerste gedachte " nu kom ik nooit meer van hem af". Achteraf was ik toen al een vrak. Emotioneel/ psychisch leeg gezogen. 3 Wkn na de geboorte bleek ik borstkanker te hebben. Mijn immumsysteem was volledig ontregeld. Het was op. Geen enkele keer is hij mee geweest voor een chemotherapie toediening laat staan de 30 bestralingen. Hij was natuurlijk onmisbaar op het werk. Als hij dan thuis kwam dook hij direct achter de pc. Terwijl ik lag te vechten om te overleven heeft hij ook nog eens al mijn spaargeld vergokt. Al snel bleek hij het slachtoffer te zijn.

Nu 10 jaar verder sta ik nog steeds in contact met hem door onze zoon. Die inmiddels ook al jaren onder zijn misbruik, emotionele mishandeling, etc. lijd. Hij kamt met enorme faalangst, onzekerheid, hechtingsproblemen en heeft nog niet volledig het besef hoe zijn loyaliteit op sluwe wijze misbruikt wordt. Uiteraard legt de narcistisch vader al zijn verantwoordelijkheden bij zijn kind. Nog nooit is zijn vader mee naar school geweest, ouderavond een rapport doorgelezen. Laat staan naar het welzijn van zijn kind gevraagd of enkele betrokkenheid.
Alle liefde, respect, geduld, eerlijkheid die ik in zoonlief stop lijkt hij op een afgrijzelijke manier op te zuigen. Hij gaat werkelijk over lijken. Heb nu na 10 jaar besloten dat zoonlief alleen naar vader gaat als hij wilt. Voorheen was er een omgang van om het weekend. Ik heb de narcist godzijdank vrij snel kunnen ontmaskeren bij GGZ waar ik weer ben beland met zoon vanwege zijn enorme onzekerheid, faalangst, etc. Laatste tijd herken ik zelfs wat narcistisch trekken bij hem. Verborgen narcisme.......ik kan er boeken over schrijven. Ook weet hij steeds weer zijn nieuwe lieve slachtoffer dames als een pitbull op mij af te sturen. Mijn maag draait inmiddels om als blijkt dat hij weer mijn kankerziekte en zijn eigen zoon misbruikt om nieuwe relatie op te bouwen. Zij, zij heeft nog geen idee wat haar te wachten staat. Ik ben inmiddels 40 jaar......het leven begint bij!

 

Comment author said

Door conny op 2 maart 2016 om 23:09

Inderdaad Mjon, het vergt wat tijd omdat je als slachtoffer slecht geconcentreerd kunt lezen maar je boeken -eboek heeft mij veel opgehelderd en soms als ik ga wieberen omdat ik nog steeds van hem hou, dan lees ik een stukje uit je boeken, huil uit en ga weer door met werken aan mijzelf. Zelfs zijn kinderen en wettig echtgenoten hebben veel aan mijn kennis gehad want ook voor hen was zijn gedrag onverklaarbaar.
Nu niet meer, hij is ontmaskerd en is alles om zich heen kwijt door zijn eigen streken en leugens. Het kost mij moeite daar niet inwendig om te lachen. Als hij denkt van me af te zijn .... foutje, voorlopig niet. Eerst moet hij uit mijn systeem, hoofd en lichaam zijn, dan kan ik zachtjes opstaan en doorgaan te worden wie ik was voordat hij in mijn leven kwam en er na ruim 5 jaar weer uitgelopen is, zonder zelfs maar uitleg te geven of te bedanken voor alle jaren die ik voor hem zorgde. Nu zit hij duidelijk in de fase (staat in e-boek) dat er absolute stilte is van zijn kant naar mij maar ik weet dat hij alles wat hij kan doet om mijn gangen na te gaan.
Hij mag hoor, ik ben niet bang, dat zou hij beter wel kunnen zijn want ik pak hem (nog) een keer terug, totdat hij beseft wat hij met alle vrouwen in zijn leven heeft gedaan zonder enig gevoel van spijt of mededogen.
Het is Pay Back Time

 

Comment author said

Door conny op 2 maart 2016 om 22:57

80 procent Narcist en vergeet dat houden van ook maar, dat begrip kennen ze niet, ze houden alleen maar van zichzelf, de rest is altijd gelogen en angst dat hun "kruisverbanden" met de eerdere slachtoffers uit relaties uit zullen komen.
Dat grote ego herken ik ook en hoort toch echt bij de Narcist, net als de vele leugens waarin ze zichzelf verstrikken en dan weglopen.

 

Comment author said

Door Jo op 19 oktober 2015 om 07:12

Ik ga momenteel door mijn tweede scheiding. Na het verlies van onze oudste zoon vluchte mijn eerste man, we noemen hem Dank hier, nog meer in drank dan de jaren ervoor. Toen ik hem het eerst zag had ik eigenlijk een afkeer. Maar hij zag me en zei:" Dat wordt mijn vrouw " en zo geschiedde het ook. Overal waar ik kwam, was hij ook. Hij charmeerde me. Wist juist welke dingen belangrijk voor me waren en gebruikte deze om me te overhalen. Voor ik het zelf door had en ondanks de waarschuwingen waren we getrouwd en ik zwanger. Ik Was net 18j , hij 6j ouder. Terwijl ik het gezin draaiende hield was zijn belangrijkste bezigheid zichzelf. We hadden 2 zonen, waarvan de oudste aan een zeldzame ziekte leed. Toen hij bijna 4j werd stierf hij. Daar ik graag een groot gezin wou (en Davy, waar ik later achter kwam, meende dat we weer sex hadden als ik zwanger was... ) volgde binnen het jaar onze 3e zoon. En daarna nog een zoon. Davy zei dat hij 10 tot 15u per dag werkte. Ik beaamde dat. Terwijl hij meestal bezig was met dingen die hij leuk vond terwijl zijn pa de meeste taken van hem overnam. Zowel in ons gezin als daarbuiten en het geld ook nog door in zijn handen schoof. En dat geld vloeide rijkelijk aan zijn hobby's en drank. Hij was in gezelschap altijd de plezantste , de royalste, de gene die in de belangstelling stond. Maar tussen onze 4 muren was hij een ander man. Hij was grof, kleineerde me, trok zich niets van de kinderen aan, noch van mij. Tenzij hij sex wou. Dat moest minstens 3x per dag. Vluggertjes niet meegeteld. In het begin dacht ik dat het kwam door een hoog libido en zijn egocentrisch gedrag omdat zijn moeder hem rot verwent had en nog. Hij dronk steeds meer. En was dan gewelddadig. Of hij eiste sex. Of hij ging vreemd. En de dag erop spijt. Grote kado's of deed iets wat ik belangrijk vond. Mr de tijden werden steeds erger. Onze 3e zoon was een ander kind. Niet zo gemakkelijk als de rest. Later bleek dat hij ook een ziekte had, maar geen levensbedreigende. Autisme in de vorm van asperger. Wanneer ik probeerde aan te kaarten dat hij anders was, kon dit niet. Beelde ik me dat in, voor aandacht. We hadden immers al één zoon gehad met een afwijking en dat kwam bij hem in de familie niet voor. Daar waren ze perfect. Hij kon er niet mee om. Werkte al zijn frustratie uit op mij, sloeg nooit. En dat zei hij dan ook. Maar hij stapte me. Trok me met mijn haren bed uit. Wrong mijn polsen om.. Enz. Ik weigerde steeds meer sex. Terwijl hij zichzelf dan opdrong aan me. Ik legde de oorzaak bij de drank. Maar na verloop gebeurde het ook dat hij niet gedronken had. Ik had al vanalles geprobeerd, maar er nooit veel over tegen anderen gezegd. En ergens kwam ik op een punt dat ik het normaal vond. Tot ik me bij mijn moeder versprak. Zij verplichte ons tot therapie of scheiden.
Hij belde een therapeut. Maar ik kreeg ook een briefje thuis wat ik daar niet mocht zeggen. De eerste keer zweeg ik. Hij haalde me door het slijk. Ik Was de oorzaak. Hij kon er niets aandoen, was zijn conclusie. De 2e x zei ik dat hij vreemd ging. Hek barsten. Hij brulde en tierde stapte in de wagen en reed weg. Daar zat ik. "Wat was dat?" Vroeg de therapeut. "Oh,dadelijk komt ie terug en brult ie in de auto en dan krijg ik ze thuis weer gereten" antwoorden ik alsof het de Normaalste zaak van de wereld was. En idd daar stond hij weer. We zijn nog 2x terug geweest. Ben de laatste keer te 25km naar huis gewandeld. De therapeut zei me toen al dat dit nooit goed kwam. Hij beloofde me erna minder te drinken. Want daardoor kwam het.. Nog 2j ben ik gebleven. Voor de kinderen. Voor het huis en alles wat we opgebouwd hadden. 2j zijn agressie en verkrachtingen getolereerd, al vond hij dat ik zijn vrouw was, daarmee mocht je het geen verkrachting noemen. Moest ik maar meer met mijn benen gaan open liggen. Wat ik op Den duur dan ook deed. Alles om hem toch maar gelukkig te maken. Ik heb altijd geweten dat ik biseksueel was. Maar vond als je in een relatie zat dat je monogaam moest zijn. Hij manipuleerde me via spelletjes en uitdagingen voor wie verloor, die tot het kussen van een vriendin die ook bi was, leidde. Iets wat hij met hun geregeld had. Bedoeling wij vrouwen vrijen zodat de mannen konden kijken. En erna ieder met eigen partner sex had. Maar ook snel was hij dat weer beu en stelde voor om partnerruil te doen. Iedereen stemde in. Ik wist ergens dat dit al die tijd zijn bedoeling was geweest. Behalve de andere vrouw. Oh wat was zijn ego gekwetst. Maar hij hield zich in. Tenslotte waren er anderen bij. We speelde het spel zoals afgesproken.
Toen liep het fout. Maar deze keer hield hij zich niet in. Het andere koppel nam het voor me op. En de ruzie brak uit. Ik stelde ze gerust. En ging naar hem om hem te geven wat hij wou. Sex. Maar hij was zo brut dat ik het niet meer kon. Door met mijn vriendin te vrijen, wist ik weer wat liefde was en je goed voelen bij sex. Ik zette er een punt achter met Hulp van mijn vrienden. Maar eerst had ik zijn smeekbede nog verhoord. En hem de kans gegeven om in een maand tijd te laten zien dat hij echt besefte dat hij de fout in ging. Elke dag deed hij iets anders. Kado's kopen en Lief zijn de ene dag, de andere tieren en dreigen. Tot ik op een dag onverwacht binnen kwam en ik zag dat hij onze 3e zoon met zijn haren van de grond had en stampte . Ik heb de spullen van de kinderen op de rem ook geladen en ben vertrokken. Hij heeft lang gedreigd. Dat ik echt schrik had dat hij hun iets zou aandoen om mij te kloten. Heb verder niets meegenomen. Gezorgd dat hij het huis kon houden door me een habbekrats te laten uitbetalen. Terwijl ik drie Jobs had en hij af en toe 1. Hij betaalt nog minder dan het minimum als alimentatie voor de kids. Over die jaren is ook nog veel te zeggen. Hij is wel een veel betere vader geworden door de scheiding. We zijn 15j samen geweest. Waarvan 13 getrouwd.
Dus ik dacht dit gebeurt me geen tweede keer..
Ik kan mezelf wel met de kop tegen de muur slaan dat ik weer zo blind heb kunnen zijn.
De eerste 6j waren opzich goed en hij gaf me een heel geborgen gevoel. Hij was open en eerlijk over de stommiteiten die hij gedaan had. En dat hij daarvan geleerd had. Hij was 4j jonger dan mij en hij feeste graag. Hij gaf eerlijk toe dat hij af en toe drugs nam. Maar dat hij er ook zo mee kon stoppen. Dat hij al van zijn 18j alleen woonde . 6j in een restaurant gewerkt had en ook een relatie van een zelfde periode achter de rug had. Ik had 3 jonge kinderen, waarvan eentje met extra noden. Dat was allemaal geen probleem, hij had bij wijze zijn 20j jongere broertje de eerste jaren groot gebracht. Maar al die feiten bleken later opgeklopt te zijn. En was hij niet onmiddellijk zoals beloofd gestopt met de drugs. Was hij op zijn 17e er praktisch thuis uitgegooid. Had hij op zoveel verschillende scholen gezeten en geen diploma. Een relatie gehad met een kind van 14 tot haar 17 jaar tot dat zij door had dat hij haar constant bedroog en ze hem een koekje van eigendeeg gegeven heeft. Hij een paar jaar Leer contract gedaan had en geen bijna baas was. En zijn moeder, op de brats ging en dan zijn kleine broertje en zusje bij hem, bij hun thuis liet. Terwijl hij nog zijn roes uitsliep en er altijd wel iemand daar was om op de kleintjes echt te letten als het ging om eten , wassen en plassen. Ik ben zo blind geweest en heb zoveel excuses gezocht om dingen goed te praten en ze niet onder ogen te moeten zien. Omdat hij heel goed weet hoe hij compassie moet opwekken, omdat hij heel goed weet wat mensen willen horen. Het lijkt of hij oprecht is, maar lijd onder het feit dat hij een zeer slechte opvoeding heeft gehad. Ik heb ooit zelfs een gesprek gehad met hem over narcisme in ouder kind relatie. En waarschijnlijk is zijn moeder ook een narcist. of net niet. Zij heeft haar kinderen altijd het gevoel gegeven dat ze niet goed genoeg waren. Dat niets had, maar alles voor hun over had. Terwijl ze altijd bratsen was of betaald werd om op andere kinderen te letten ipv ervoor haar eigen kids te zijn.
Mijn tweede man , die noemen we Peter, zou een slachtoffer zijn van een narcistische ouder. . . Nou ik laat jullie erover oordelen. Van de 11j samen, heeft hij er misschien 5 gewerkt. Ik heb op één jaar na, en da was tijdens mijn revalidatie na een ongeval, altijd gewerkt. Waarvan 2j ook nog opnieuw gaan studeren 1dag school en de rest zelfstudie en fulltime stage. En de laatste jaren werk ik de klok rond mijn lichaam kapot om rond te komen. Terwijl hij al het door de ramen eruit gooide. Maar altijd klaagde over de dingen die ik dan thuis niet deed. Hij kookte eten, tja hij was tenslotte kok en mijn eten trok toch op niets.. maar zoals de kinderen zeggen, als hij honger had. En hij stond om 13u op want had heel de nacht liggen gamen. Daar is hij naar eigen zeggen super goed in. En das zijn team en zijn kill's. En had om 17 a 19u nog gene honger , want hij had om 15u warm gegeten. En ik was werken. Hij hield nooit rekening met iemand anders dan zichzelf. Dat kon hij niet onthouden want hij had een slecht geheugen.
Dat kwam door het blowen, maar dat moest hij doen. Dat was een natuurlijk medicijn om hem rustig te houden. Hij rookte tussen de 400e en 800e per maand. Natuurlijk heb ik dat niet zomaar toegelaten. Ik heb me er zelfs heel hard tegen verzet. Maar dan werd hij agressief. En gaf ik weer toe. Of hij pikte geld van de kinderen, zijn broertje die hier al 6j in woont of mij. Maar ook van familie en vrienden. Hij heeft lak aan de wetten. Zijn niet van toepassing op hem. Zoals hij het zegt. Hij weet wel wat hij doet. Dus de ene boete na de andere. Maar telkens weer kon hij daar niets aan doen. Op een bepaald moment. We hadden net weer besloten uit elkaar te gaan. Krijgt hij een zwaar ongeval. Hij reed te hard en onder invloed iemand dood. De eerste nachten had hij nachtmerries. Mr na een week of twee drie, hoorde hij dat die man waarschijnlijk zelfmoord had gepleegd. Hij verwijt sindsdien die man van zijn nieuwe wagen te vernielen. De boete kosten. Dat hij rijverbod heeft. Hij heeft totaal geen schuldgevoel. Enkel woede omdat hij nu een hoop ellende heeft. Want met de omnium bestelde hij een andere wagen . En ook deze reed hij nog geen 3w later bijeen. Oke niet zijn schuld deze keer. Want ze hebben aan een roodlicht achterop de auto gereden tegen 140km/u . maar hij had zijn inschrijvingsbewijs niet binnen gedaan en tegen de verzekering gezegd van wel. Die vonden een , maar was van de vorige. Zelfde model, bouwjaar, kleur, enz
Dus hun schuld geen verzekering. De kosten liepen alleen maar op. Van uitgaven aan een fles cola van 2,5e tot Duizende euro 's aan zinloos geld. Schulden van voor mij die bleven komen en we geraakte steeds dieper in de put. Hij geeft nog steeds de schuld aan alles en iedereen. Maar vooral aan mij. Want ik had hem beloofd dat we het goed konden hebben. Ja, als je er samen voor gaat niet als hij de kar steeds terug trekt. Maar hij vind dat hij grootse dingen heeft gedaan. Hij kneep mijn keel dicht als ik hem confronteerde met zijn leugens en bedrog. Hij maakte me zwart om compassie te wekken bij andere vrouwen. Het ging altijd over hem. Zijn ellende. Zijn triomfen. Zijn wil. Zijn wet. Ik heb de dood in zijn ogen gezien. Ik heb zelfs een korte tijd mezelf in de escort geworpen omdat er geen geld overbleef door zijn uitspattingen voor eten, rekeningen of warmte. Om dan te horen te krijgen dat ik een vuil hoer was. En ik weet dat mensen die me kennen, weten wie ik ben. En sommige weten dit, maar de meeste niet. Ik ben er niet trots op. Zoals hij zegt omdat ik hem ooit gezegd heb dat ik van sommige meer respect kreeg dan van hem. Nee, echt niet. Het heeft me vanbinnen kapot gemaakt. Ik ben zwaar over mijn grenzen gegaan. Ik heb mezelf en zelfs de kids verwaarloosd om het hem naar zijn zin te maken.
Mijn lijf is op. Mijn gezondheid heeft zwaar geleden omdat hij altijd voor ging . En ik eigenlijk zware zorgen nodig heb. Maar nooit het geld samen kreeg ondanks dat ik me kapot werk. Hij is nu een paar weken weg. Voor de zoveelste keer. Sommige zeggen jullie komen wel terug bij elkaar. Maar deze keer niet. Mijn ogen zijn geopend toen een jonge meid me zei dat hij haar verleid had om te gaan wandelen in het bos zodat ze zonder de rest erbij haar Verhaal Kon Doen. Op het kerkhof stopte hij op een zonnige avond. Haalde een kleine picknick uit zijn rugzak en veel alcohol. Ik moet jullie de details niet vertellen. Mr ze kwam niet verder dan, jamaar ik heb mijn regels. Hoe hard hij daar normaal ook van walgt bij het minste. Dat hield hem nu niet tegen. En als ik hem daarmee confronteer. Zegt hij:"ze was er zelf bij hè. En heeft ook geen nee gezegd. Ge doet net of ik haar verkracht heb. " en een ander moment zegt hij:" ik wou dat niet. Ge moet eens weten hoe vaak ik dan bij mezelf denk waar ben je toch mee bezig. Stop ermee. Maar dat kan ik niet. Is precies sterker dan mezelf. Gij moet eens weten hoe dat voor mij voelt " einde quote
Nu wilt hij zijn fouten aan me toegeven. Zegt hij dat hij weldegelijk nog van me houd. Wilt hij vergeving om opnieuw te beginnen en dat ik dit niet aan de grote klok hang. Zodat we als vrienden verder kunnen. Hij geeft me tenslotte ook het huis en de auto. Terwijl ik nog eerst goedkeuring moet krijgen van de bank en er 30000e ingestopt heb van mijn eerste scheiding en hij niets. Zijn auto een wrak is en hij rijverbod heeft. En dit altijd al mijn auto was. En vooral dat ik stop met hem daarmee te confronteren. Ik moet maar begrijpen dat hij een gebrek heeft en vreemd gaan niet kan laten. Want das voor hem al erg genoeg.
En tenslotte stelde die meiden niets voor en is hij de meeste al vergeten.
Zijn broertje blijft bij me wonen, hij heeft genoeg gezien zegt ie.
Zijn familie en vrienden hebben me zo vaak gezegd dat het gekke werk was. Dat hij enkel bij me was om te profiteren.
En toch klinkt hij zo geloofwaardig als hij zegt dat hij nog van me houdt.
Ik ben geen dokter, ik ben zeker geen betweter, zoals hij me noemde. Ik heb info op gezocht en denk dat ik hier goed zit met mijn verhaal. Ik haat hem en ergens doet het zo pijn om dit op te geven. Omdat ik onvoorwaardelijk van hem hield. Of beter van diegene die hij zich voor deed en het gevoel dat hij me toen gaf. Ik geloofde echt dat hij te redden was . Ik ben de eerste keer al van ver moeten terug komen. Maar dit heeft mij kapot gemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben vel over been. Heb geen tanden meer. Mijn lichaam is zwaar vergiftigd en ontstoken. Ik blijf lachend vechten tegen de pijn, vechten om eindelijk iets te kunnen opbouwen voor de kids en mezelf. Maar ik ben alle geloof in liefde kwijt. Misschien omdat ik nu besef dat ik een gevaar ben voor mezelf. Ik hunker zo naar liefde van een partner om alles mee te delen. Had zo graag voor mijn kinderen een goed voorbeeld willen zijn. Maar ook zij hebben veel gezien en meegemaakt en zullen getekend voor hun leven zijn.
Ik ben zoveel kwijt door beide mannen. Maar ik sta terug op en zweer dit gebeurt me geen derde keer, want voor mij nooit geen relatie meer..

 

Comment author said

Door Idril op 2 oktober 2015 om 21:28

Beste allemaal,

Mijn verhaal is ongeveer zoals hierboven beschreven. Je hoeft alleen telkens een andere naam maar in te tikken. Ik heb nog de milde vorm meegemaakt als ik bovenstaande reacties lees. Een narcist zal bijna nooit in een spreekkamer van een psychotherapeut belanden. Want immers zij hebben geen probleem. Als ze er wel al belanden (om bijv mee te doen om je niet te verliezen), dan draait het hele verhaal om hem. De therapeut trapt erin en einde verhaal. Dit zal nooit en te nimmer werken. Nu komt het wat ik graag wil voorleggen aan jullie. Bij een narcistische partner weggaan is een hel. Maar soms echt noodzakelijk voor je eigen welzijn en veiligheid. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Als je moeder nou narcistische kenmerken heeft ( ik kan en mag de diagnose niet stellen). En nu ik volwassen ben. Tegen de 50, nog steeds me als kind behandelt, moet je dan ook breken? Mijn vader beschermt me nog steeds niet. Ik ben nu volwassen en hoef de goedkeuring niet meer van de ouders/ moeder. Maar wat ik zeker ook niet wil is dat gemanipuleer, de kwetsende opmerkingen en mijn gedrag proberen te veranderen of verbeteren. Het is familie. Met een partner heb je geen bloedband. Of hoe ga je met hen om in een modus die voor mij werkt. Alle tips en ervaringen welkom, veel sterkte allemaal. Amor omne vincit (liefde overwint alles).....

 

Comment author said

Door Sander op 24 augustus 2015 om 14:33

Tja Annemieke,

Wat goed van je dat je hebt doorgezet en dat de scheiding nu een feit is. (tenminste we zijn weer wat weken verder). Als je kinderen hebt met een narcistische partner kom je nooit van hem/haar af, want t blijft ook de ouder van je kinderen. Maar de last als eigen partner niet meer dragen en zelfbeschikking krijgen over je eigen leven is al een hele stap vooruit.
3 dikke duimen voor jou. Hoop dat je de draad van je leven weer snel op kunt pakken en weer kleur aan je leven kunt geven. En in de (verre?!) toekomst is er vast nog wel lief iemand die je nog meer laat stralen.

Maar terwijl jij aan je boek bezig bent, schrijf ik rustig verder aan de soap van mijn privé-leven. Waarbij ik het idee hebt dat mijn pen leeg is, maar de tekst er nog niet staat.

Waar ik al bang voor was, is natuurlijk ook weer gebeurd. na de intake is vlak voor het 2de gesprek met de therapeut alle afspraken afgezegd en de behandeling gestopt. Ze weet niet meer waarom ze daar naartoe moet, en dan kan je ook niet geholpen worden..... toch?
Ik had de therapeut een email gestuurd dat ik me ernstig zorgen maak omdat ze in haar intake niet heeft gesproken over het probleem of de ellende die zij voor mij, de kinderen en de omgeving veroorzaakt en dat ik hoop dat ze niet op een dwaalspoor gebracht wordt door de verhalen van mijn vrouw. Ik heb inhoudelijk niets gezegd, maar wil de een signaal afgeven dat ze dieper moet graven dan die oppervlakkige gerommel.
Wat er toen gebeurde geloof ik nog steeds zelf niet. Ze zei dat ze niet zonder toestemming van mijn vrouw in gesprek met mij kan, ivm de privacy.
Daar kon ik dan nog wel mee leven, maar ze zei ook dat ze mijn vrouw ging bellen om melding te maken van mijn poging tot contact.
Heb hem haar herhaaldelijk gevraagd dit niet te doen omdat de ellende voor mij en de kinderen dan zeer ernstig kunnen worden. ze zal ontploffen en iedereen moet het in haar narcistische woede dan ontgelden.
Maar de therapeut zei niet in gewetensproblemen te willen komen en zegt geen beroepsgeheim te kennen waardoor ze zich gedwongen voelt mijn vrouw op de hoogte te brengen. Als ander argument heb ik nog aangegeven dat ze dan zeker de behandeling zou staken, maar dat zou dan mijn eigen schuld geweest zijn .......

Uiteindelijk belde mijn vrouw 2 dagen voor de volgende sessie alle afspraken af, maar de therapeut moest in dat gesprek toch nog even melden dat ik een email had gestuurd dat ik vond dat zij de therapeut op een dwaalspoor had gebracht.

Dit was 5 dagen voordat we op vakantie gingen. Ze heeft niets gezegd totdat we op onze locatie in Italie waren. In de eerste nacht maakte ze me wakker om dit allemaal aan me mede te delen en dat ze niet kan leven met iemand die achter haar rug om de boel zit te saboteren.
Terwijl ze zelf al t besluit had genomen om maar te stoppen met de behandelingen.
Maar ze is nu 100% van mening dat ik hulp nodig heb en dat ze mij daar volledig in wil steunen, want ze wil niets liever dan dat t helemaal goed komt tussen ons....

Het is alsof iemand met de bedrading in je hoofd zit te prutsen. ineens is alles omgedraaid en eerlijk gezegd krijg ik ook niet meer verzonnen wat nu het probleem met haar is. Ik zie t even niet helder meer. Ben het even kwijt denk ik......
Ik kan niet meer benoemen waar ik nu problemen mee heb in de relatie tot haar en wat ze met me doet (en de kinderen)

Ik heb denk ik echt wel hulp nodig om hier uit te komen. het lukt gewoon niet en is zo verstikkend.

Het houdt niet op..... niet vanzelf. Daar waren we al achter.

 

Comment author said

Door Annemieke op 16 augustus 2015 om 21:09

Hallo beste Sander,
Voor mij geld het zelfde, ook een lange tijd deze reacties gezien te hebben.
Tot vandaag!!
En zie je reactie,
Heb eigenlijk zo veel te schrijven, denk wel een heel groot en lang boek werk.
Ben voor me zelf ook al een hele tijd om mijn emoties op te schrijven,
Heb het sinds kort weer gelezen, en inderdaad word er ook heel erg verdrietig van.
De scheiding is in zicht, eigenlijk al heel lang, veel te lang.
Nu pas de papieren thuis gekregen om beide een handtekening te zetten.
Terug sturen, en dan nog via de gemeente.
In de tussen tijd is er heel veel gebeurd, en nog, Verschrikkelijk!
Overal waar we kwamen, om de dingen te regelen, zegt Ie tjA Ik moet wel,
Op plekken waar het er niets mee te maken heeft.
Komt de verdeling van de spullen,
Zegt Hij wat heb je op het toilet al weg gehaald, tja een hart, O,ja veel meer is het antwoord,of er zoveel op een toilet te vinden is,
Begint ie bijna te huilen en zegt, de spiegel waar Ik al zo lang in kijk daar ben Ik aan gehecht, en wil het houden,nou moest toen heel erg lachen, zijn reactie,
Lach je me nu uit, Ja moet hier wel om lachen, (WAAROM!!) omdat er zolang we hier wonen 22 jaar er nog nooit een spiegel heeft gehangen!!! Nog zeggen dat het niet waar is, er zit niet eens een gaatje in de muur, of een plug
Dit is precies wat het eigenlijk wil zeggen, hij ziet alleen zichzelf ook als de spiegel er zelfs niet hangt, zegt genoeg!! wordt doodmoe van zijn gedrag, moet nog heel even door zetten, en ben dan na jaren verlost van deze man.
Heb hem jaren geleden gevraagd ga ook hulp zoeken, was zijn antwoord ben niet achterlijk, dank je wel je vind me Achterlijk.
Toen kwam er een moment, dat hij zei je moet er heel goed over na denken, als je bij me blijft dan ga Ik voor hulp zoeken, heb hem gezegd ga maar hulp zoeken maar niet voor mij, dat is nu te laat,
Je hebt geen Lef was dan zijn antwoord, omdat Ik het niet meer met hem wilde proberen, (ondertussen zijn we 6 jaar verder) heb wel LEF, ten eerste omdat Ik het jaren met je vol hebt gehouden en het geprobeerd heb, heb wel LEF, dat er door mij toch de keuze is om het nu niet voor een ander te doen maar voor me zelf, heb LEF dat Ik bij je weg ga, dan heb Ik heel veel LEF.
(EEN GEZEGDE LEF IS LEVEN!)
Dan zegt Hij Ik heb hoop, mijn jaren hoop is uitgelopen op teleurstellingen, nu Heeft deze meneer hoop, zelfs nu de dingen geregeld zijn,
Hij heeft alleen zijn eigen beleving, kan zich niet in leven voor en in een ander.
Toneel spelen, manipuleren, en een grote liegbeest, en toch zeggen, waar heb je het over, ben me van geen kwaad bewust! En weet het zo te draaien dat het op het laats bij mij ligt!!
En zo zijn er zoveel momenten, wat Ik al zei kan er een heel boek over schrijven!

Nu genoeg over Mij.
Sander zal het op Google opzoeken moederrat of rattengevallen.
Hoor en zie ook dat er veel bekendheid komt over Narsisme,
En inderdaad vele dingen zijn nep, zeg ook vaak niets is wat het lijkt,
Vaak is het een vertekend beeld, dit houden ze niet lang vol, en vallen ze weer in het oude patroon,
Bewondering voor de kinderen Sander, zei zitten ook in heel heel moeilijk stuk,
Voor hun is het ook heel erg moeilijk.
Dat ook zei zagen dat ze hulp nodig had.
Zelfs bij een therapeut kunnen ze zich mooi voor doen, je staat echt nergens,
Het is bij ons eens zo erg geweest, dat hij de tranen krijgt, en zo een verhaal aan het vetrellen was, die helemaal niet klopte wat een leugen was, weet je wat de Therapeut zei ga Jij maar naar huis, en zei tegen hem blijf jij maar even hier,
Onbegrijpelijk, ben in de auto gestapt, en GEHUILD! Diep ongelukkig, wie geloofd mij nou, relatie Therapie, huwlijken stuk maken heet zo iets, heb het tegen de huis arts gezegd, zulke Therapieën verdienen dit werk niet, gelukkig zijn er ook goede Therapeuten die het wel zien, en er doorheen kijken!!
Zo komt er een lach op zijn gezicht, en word er gezegd, GEWELDIG IK ZIE jE LACHEN, HET GAAT AAN MIJN HART, en Jjj hoe jij kijkt het straalt van je gezicht af. Niet te geloven, kan hier echt niet gelukkig zitten wezen.
Geloof maar dat er door mij heel veel tranen zijn gelaten!! Veel te veel
Onbegrip, niet gehoord worden en zeker niet serrieus!!
Hoop dat je dit ook niet mee hoef te maken Sander!
En dat haar Therapeut haar echt kan helpen, en dat zeker voor de kinderen en jezelf. Dat zou het leven een stuk gemakkelijker maken.
Sander heel veel sterkte en kracht, ook voor je kinderen,

groetjes Annemieke.

 

Comment author said

Door Anna Sophie op 4 augustus 2015 om 22:39

Lieve allemaal,
Sinds december ben ik vrij van een narcist na 8 jaar vernedering. Ik was uitgeput, onzeker en mezelf helemaal kwijt. Het heeft mij veel geholpen om er over te lezen en ervaringen te delen met anderen. En ik wil nu mijn verhaal met jou delen. Ik hoop ook mannen en vrouwen te bereiken die nog niet weten dat ze een destructieve relatie hebben met een narcist. Ik kwam er pas achter toen het over was. Ik had geen idee! Had ik het maar eerder geweten... Lees mijn uitgebreide verhaal op http://www.ikbenvrij.com

 

Comment author said

Door Joao op 27 juli 2015 om 15:02

DE ONTMOETING

Ik ontmoette haar op een forum op Internet, ze was als au-pair in Nederland, ze kwam uit Nigeria en woonde vlakbij de hoofdstad Abuja. Ik wenste haar een goed verblijf en veel plezier in Nederland. Ik hoorde een paar weken niets van haar tot ze plotseling mij een berichtje stuurde, ik antwoordde netjes en vroeg hoe het ging, na wat e-mails heen en weer gaf ze mij een telefoonnummer. Ik belde haar op en merkte dat ze het moeilijk had, ten minste dat dacht ik toen.

Ik maakte een afspraak om haar te bezoeken. Het was een erg prettig bezoek, ik had nog nooit zo’n vrouw ontmoet, ze was heel erg lief en zorgzaam, ze vertelde mij dat ze het erg moeilijk had in Nederland en dat ze speciaal in Nederland was gekomen om geld te verdienen voor haar familie. Ik maakte weer een afspraak en beloofde haar te helpen daarna kreeg ik allemaal lieve mailtjes van haar, ze was zelfs al Nederlands aan het studeren.

ROMANTIEK IN ITALIE

Niet lang daarna ging ik op vakantie naar Italië. Toen ik in Italië was kreeg ik plotseling een alarmerend telefoontje van haar, ze hadden haar willen verkrachten en was daarna het huis uitgezet op de trein naar Schiphol. Ik gaf haar aan dat ze haar ticket kon omboeken om naar mij te komen in Italië. Gelukkig lukte het om Nigeria om te boeken naar Italië. Daarna had ik een fantastische week met haar en nam haar daarna mee naar huis in Nederland, ze was mij eeuwig dankbaar, ik was haar reddende engel. Overigens was zij erg goed tijdens het nachtelijk samen zijn, terwijl zij beweerde maar een paar vriendje te hebben gehad omdat zij altijd bezig was om voor haar ouders en familie te zorgen.

TOEKOMSTPLANNEN

Om een lang verhaal kort te maken, zij was smoorverliefd op mij geworden en omdat het een prachtige vrouw was kon ik haar niet weerstaan. In Nederland maakten wij afspraken voor de toekomst, zij wilde graag bij mij komen en een gezin stichten want ik was haar reddende engel en zo’n man had zij nog nooit ontmoet, ze kwam alleen maar voor mij naar Nederland.

De maanden daarna Skypten wij veel, ik leerde haar inburgeren via Skype, betaalde haar laptop, haar huur en eten en soms wat geld voor haar ouders. Ik bezocht haar in Nigeria met de kerst en zag heel haar familie en al haar vrienden, iedereen vond haar fantastisch en wenste mij veel succes met haar en de tijd in Nigeria was ook fantastisch, ondanks dat haar familie helemaal niets had. Ik heb nog nooit zo veel armoede gezien als toen in Nigeria. Ze vond mij zelfs zo’n fantastische man dat zij mijn naam op haar bovenarm liet tatoeëren, want ze zou altijd bij mij blijven.

Terug in Nederland regelde ik haar komst naar Nederland, ze had een verblijfsvergunning en mocht de komende 5 jaar bij mij blijven.

DE OMSLAG

Toen zij die verblijfsvergunning kreeg begonnen er steeds meer problemen te komen, het ging van kwaad tot erger, ik moest het interieur van mijn huis veranderen, mocht mijn ouders niet meer uitnodigen, ze hield zich niet meer aan afspraken, bleef soms zo maar een avond of middag weg, ging vervelende discussies met mij aan en met mijn vrienden en deed waar zij zelf zin in had en vond zichzelf plotseling erg goed en fantastisch. Van de sympathieke lieve vrouw welke ik een jaar eerder had ontmoet bleef steeds minder over. Na een cumulatie van problemen gaf ik aan dat zij maar een rustpauze moest nemen in Nigeria. Ze ging voor een maand terug om onze relatie te overdenken, ik kreeg daarna weer allemaal lieve mailtjes van haar dat ze de beste vrouw ooit voor mij zou zijn, ondertussen wist zij mij wel, als vaker, geld te vragen voor haar verblijf en een korte vakantie aan de kust. Want ze zou de komende jaren toch bij mij blijven want ik was weer de liefste man.

Bij terugkomst verviel zij weer in haar oude gedrag, waarna ik haar meenam op vakantie naar Italië, maar ook daar bleef zij weer het bazige type te spelen, het was niet zo als de eerste vakantie met haar, het was verschrikkelijk. Maar omdat ik nog van haar hield gaf ik haar alweer het voordeel van de twijfel. Thuis deed zij inmiddels weinig meer, lag de halve dag op bed, studeerde geen Nederlands meer en had meer contact met Nigeria dan met mij. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik aangaf dat als zij zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden ik de relatie zou beëindigen, wat zou inhouden dat zij terug naar Nigeria zou moeten gaan. Zij lachte mij uit in mijn gezicht en gaf aan dat ik dat toch niet durfde omdat ik te veel van haar hield. Daarop heb ik een brief gestuurd naar Immigratie en Naturalisatie Dienst om aan te geven dat ik de relatie zou beëindigen.

HET DIEPTEPUNT

Toen ik de brief had verzonden heb ik dit haar ook meegedeeld, zij vroeg mij om het in te trekken wat ik weigerde, ik had haar genoeg gefinancieerd, erg veel schoenen, koffers vol met kleding gegeven en leuke tripjes laten maken, want zij had geen cent. Ik vroeg mij ook steeds af “waarom doe je dit ?”, want ik had al eerder aangegeven dat als zij zich niet aan de afspraken zou houden zij terug zou gaan naar de armoede in Nigeria, waarop zij steeds antwoordde: “stuur mij maar terug, doe het dan !!”.

Het was op een zaterdag ik zal het nooit vergeten, ik had haar een week gegeven om haar spullen te pakken en afscheid te nemen van haar vrienden hier, toen plotseling de politie gewapend binnenviel nadat ik de deur had geopend. Ik werd opgepakt en zij werd ook meegenomen, nadat zij was verhoord, mocht ik 6 uur in de cel zitten. Zij had de politie wijs gemaakt dat ik haar met de dood had bedreigd en zij was zo overtuigend dat ik 6 uur vast zat, met vingerafdrukken en de hele mikmak. Na 6 uur werd ik vrij gelaten en de zaak was geseponeerd, de Nigeriaanse schone had de politie ook nog verteld dat ze zwanger was van mij en zij was preventief ondergebracht in een Blijf van mijn lijf huis. Voor dit laatste was ik de politie erg dankbaar, ik denk niet dat zij zonder morren met mij was meegegaan naar Schiphol om definitief terug naar Nigeria te gaan. Het heeft even geduurd, maar intussen is zij weer terug in Nigeria en heb ik thuis foto’s gevonden van een echo, ze is inderdaad zwanger, maar of het mijn kind is ? Ze bleef vaak lang weg en hield zich standaard niet meer aan de afspraken. Zelfs naar de dokter voor haar zwangerschap nam zij mijn niet mee.

Daarna ging ik wat googlen op haar gedrag en met een paar trefwoorden kwam ik direct op narcisme terecht. Ze had overigens niet alleen mij belogen, maar ook haar ouders, haar familie en haar vrienden, die allemaal geschokt waren en niet geloofden dat zij dit in zich had.

Ik ben er eigenlijk goed vanaf gekomen, zij is nog geen 8 maanden bij mij geweest, wat zij nu verder doet weet ik niet en het interesseert mij ook niet meer. Nederland kan zij voorlopig niet meer in, de politie heeft haar op het vliegtuig gezet naar Nigeria en ze heeft een strafblad in Nederland wegens het doen van een valse aangifte. Het is vooral de pijn die je hebt als het over is, geld kan je altijd weer opnieuw verdienen, maar je liefde bij deze partner, kan je nooit meer terug verdienen.

Ook narcisme kent geen grenzen……

 

Comment author said

Door Nonnie op 26 juli 2015 om 15:37

Ookal kom jij doodmoe thuis na een lange dag hard werken, zegt hij: poeh wat ben ik moe, terwijl hij de hele dag niets heeft gedaan. Wil niets doen, stelt nooit iets leuks voor om te doen, laat jou van alles organiseren en bedenken om te doen op een vrije dag, is beledigd als je de hele week niet kunt komen vanwege werk en studie, snapt uberhaupt niet dat je nog wilt studeren naast je werk. Klaagt over het weinige geld dat hij heeft maar solliciteert nooit voor betaald werk. Blijft in zijn eigen kleine kringetje, altijd dezelfde vrienden die allemaal klagen over de maatschappij, altijd de schuld buiten zichzelf. Als je een vakantie regelt voor jullie samen en je denkt dat hij daar heel blij mee zal zijn, reageert hij heel lauw. " Straft" je door niets van zich te laten horen. Ach, ik ken de truukjes. Ik pas ze ook toe. Expres, om te tonen dat hij niet nummer 1 is. Het is voorbij want ik heb het door en het raakt me niet meer

 
← Oudere reacties

Plaats een reactie

error: Content is protected !!