Latest Blogposts

Nieuwe Liefdes Na Narcistisch Misbruik

nieuwe-liefdes-na-narcistisch misbruik

Je bent kwetsbaar na narcistisch misbruik. Hoe meer tijd je bij de narcist weg blijft, hoe sterker je je voelt. Je gevoel van eigenwaarde komt dan langzaam terug. Het is begrijpelijk dat aandacht dan fijn is, maar voordat je jezelf opnieuw met iemand verbindt, is het belangrijk dat je hersteld bent. Het is essentieel dat je eerst weer voldoende (zelf-)liefde ontwikkeld voordat je een nieuwe relatie te begint. 

Laat je niet belemmeren om je hart weer wijd open te zetten na narcistisch misbruik. Het duurt echter vaak één tot twee jaar voordat je je hart weer op de goede plek hebt na een relatie met een narcist.

Zeker als je last hebt van tekenen van het Narcistisch Slachtoffer Syndroom kan de nasleep moeilijk zijn. Je mag dan ook voorzichtig en kieskeurig zijn over de mensen met wie je omgaat. Omring jezelf alleen met aardige mensen.

Pas er voor op dat je niet direct weer iemand probeert te vinden om een ​​relatie mee te hebben, omdat je jezelf anders eenzaam voelt. Een nieuwe relatie is nooit het antwoord op eenzaamheid. Denk niet dat een nieuwe vriend je zomaar van alles uit je verleden zal verlossen.

Tijd voor jezelf

Het is goed om uit romantische relaties weg te blijven als je net bent ontsnapt aan een narcistische relatie. Je hebt tijd nodig om jezelf terug te vinden en aan jezelf te werken. Het is nodig om zelfzuchtig te kunnen zijn en aan niemand verantwoording te hoeven afleggen. Je hebt meer van jezelf gegeven dan goed voor je was en in ruil daarvoor kreeg je niets dan ellende.

Zorgen voor jezelf en erachter te komen wie jij bent en wat jij wilt, is na narcistisch misbruik het belangrijkste. Of je dat nu doet door in therapie te gaan of te schrijven in een dagboek. Je kunt ook beginnen met vechtsporten, yoga of wandelen. Wat je ook doet, je hebt tijd voor jezelf nodig om te herstellen.

Je hebt het nodig om een tijdje verantwoordelijk te zijn voor alleen je eigen welzijn. Werken aan je zelfrespect en geluk is vaak nodig voordat je weer een duik kunt nemen in een nieuwe relatie.

Wraak na narcistisch misbruik

Ga nieuwe relaties aan op basis van ware liefde en op wat je samen wilt creëren. Doe dit niet omdat je een gevoel van leegte of gebrek ervaart, of als een vorm van wraak op je ex.

Een relatie aangaan omdat je wraak wilt nemen op je ex of omdat je ondanks alles de narcist mist, is dus geen goed idee. Dit zal misschien even de leegte vullen, maar de oorspronkelijke pijnlijke gevoelens zullen dan al snel weer terugkomen.

Er verschijnen dan nog steeds oude patronen en je zult hypergevoelig en achterdochtig zijn tegenover je nieuwe partner. Mede hierdoor zul je veel verwarring en uiteindelijk onenigheid veroorzaken.

Getraumatiseerde- persoonlijkheid

Je nieuwe liefde kan op zijn beurt, zijn eigen licht en liefde gaan dimmen. Dit is logisch, omdat iemand die je net kent er waarschijnlijk geen zin in heeft energie en tijd in jouw -getraumatiseerde- persoonlijkheid te stoppen.

Dan begint de eenzaamheid, depressie en zelfhaat opnieuw. Je kunt dan de schuld geven aan de andere persoon, maar de gevoelens van leegte, ongeluk, depressie en zelfhaat zaten al in je. Een nieuwe relatie, kort na narcistisch misbruik, is kwetsbaar. Het is bijna gegarandeerd te mislukken en zal de groei in jezelf vertragen.

Geduld

Niets en niemand buiten jezelf kan je in een staat brengen waar je het geluk, de vervulling en de vrede vindt die je al in je hebt. Je bent je eigen goeroe, je eigen beste vriend, je eigen antwoord op je gebeden en je bent je eigen ware held. Als je deze onafhankelijke kracht echt in jezelf kunt voelen, dan is de kans ook groter dat je die liefde eerder aantrekt.

Dus heb geduld, wacht totdat je hersteld bent en jezelf weer vol vertrouwen voelt. Wanneer je dan echt verliefd wordt, duik er in en met een beetje geluk blijkt het de ware te zijn.

 

 

Narcistisch-misbruik-in-de liefdeDit is een fragment uit het nieuwste boek van Mjon van Oers, Narcistisch misbruik in de liefde. De 50 vragen en antwoorden in dit boek gaan onder andere in op kenmerken van narcisme, de gedragingen van een narcist, de bijdrage van jouw eigen gedrag en wat je kunt doen om je eigen leven weer terug te krijgen. Dit boek is geschikt voor iedereen die verwikkeld is (geweest) in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen begrijpen.

Bestel jouw exemplaar via Boekenwereld.com voor €18,50.


Meer over

error: Content is protected !!