Latest Blogposts

Niet alles is liefde - Narcisme in relaties

niet-alles-is-liefde-narcisme - in- relaties

Wanneer de relatie nog maar net is beëindigd en je net begint te lezen over narcisme, dan zul je jezelf waarschijnlijk afvragen of je ex ooit van je gehouden heeft en of het allemaal wel echt was. Was het wel liefde?  

Het antwoord op deze vraag wordt al snel duidelijk, als je naar een aantal overeenkomsten in het gedrag van narcisten in relaties kijkt:

Gedrag van narcisten in relaties:

  • Narcisten zijn er heel goed in om zichzelf zo neer te zetten, dat ze perfect voldoen aan datgene wat jij van hen wilt als partner. Dat is waarom ze in het begin echt je soulmate lijken. Ze misleiden je. Dat is geen liefde.  
  • Narcisten zullen pas hun ware gezicht laten zien, als ze het idee hebben dat ze je hebben gestrikt en dan zal hun giftige gedrag beginnen. Ze lokken je in hun val. Dat is geen liefde.
  • Narcisten spiegelen je de ideale liefde voor, ze zetten je in het begin op een voetstuk, waarna ze je zullen kleineren en proberen te ruïneren. Dat is geen liefde.
  • Narcisten gunnen je niets, omdat ze zo hun eigen pijn willen verzachten. Ze werken je tegen, in alles wat je doet. Dat is geen liefde.
  • Narcisten isoleren je van familie en vrienden. Dat is geen liefde.
  • Narcisten gebruiken een relatie louter als een middel om aan hun behoeften te voldoen. Ze zien mensen als instrumenten, poppen en speelgoed. Dat is geen liefde.
  • Narcisten zullen je bedriegen en, wanneer je bent ‘opgebruikt’, zullen ze je inruilen en zich zonder omkijken richten op hun nieuwe prooi. Dat is geen liefde.

Jouw liefde kan dan wel echt geweest zijn, bij een narcist ligt dat anders. Het is misschien een harde waarheid, maar narcisten kunnen nooit echt volwassen liefdesrelaties aangaan. De reden waarom is eenvoudig; ze voelen geen liefde.

Narcisten zijn niet in staat om liefde te geven. Ze doen wel een poging, ze veinzen liefde, maar het is zonder de echte emoties. Ze kunnen geen diepe relaties aangaan met andere mensen, omdat ze een gebrek aan empathie hebben. Het enige wat ze doen is anderen in relaties misbruiken voor hun eigen doelen.

Kortom: niet alles is liefde...

 

Moeite om te herstellen? 

De workshop ‘Voorbij het Narcisme’ is er voor iedereen die er klaar voor is om te transformeren van slachtoffer naar overlever en van een leven vol stress en verdriet naar een leven vol vreugde en plezier. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Verder lezen?

In het boek Voorbij het narcisme, in je relaties, familie en werk, wordt o.a. uitgebreid ingegaan op het narcistische misbruik en de nog onvoldoende bekende term het Narcistische Slachtoffer Syndroom (NSS).

In de E- books Verraden door Liefde kun je ontdekken hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en kunt herstellen van narcistische mishandeling.

 

 


Meer over

error: Content is protected !!