Latest Blogposts

Niemand Gelooft Je Na Narcistisch Misbruik  

Mensen die zelf geen idee hebben wat narcistisch misbruik precies is, hebben de neiging om het te minimaliseren en je betuttelend te vertellen dat het allemaal wel mee zal vallen. Dit komt, omdat de waanzin van een narcist achter een perfect masker verborgen zit. En, zo'n goed, belangrijk, of hip persoon, dat kan toch geen misbruiker zijn. 

 

Frustrerend

Narcisten verzamelen graag een fanclub om zich heen en zijn er meesters in om iedereen voor de gek te houden met hun ogenschijnlijk altruïstische persoonlijkheid.

De meeste mensen in je omgeving worden gebruikt als pionnen in het narcistische spel en mede daardoor kunnen ze jouw waarheid en ervaringen niet zien of begrijpen. Ze hebben geen idee hoe frustrerend het is. Alsof wij, de overlevenden van narcistisch misbruik, onzin vertellen...

Jij lijkt wel gek..

Je zult merken dat er mensen zijn die, wat je ook zegt, de narcist met hand en tand zullen verdedigen. En zo lijk je als slachtoffer diegene die gek is.  

Er zijn ook mensen die beweren dat het spreken over narcisten en hun stoornis niet spiritueel is. Of dat het praten over de schade die de narcistische aandoening veroorzaakt, kwaadsprekerij is.

Veel goedhartig mensen, maken een fundamentele fout in hun oordeel. Dit gebrek aan kennis en bewustzijn maakt hen tot een gemakkelijk prooi. Een naïeve houding en overdreven veel empathie, heeft al heel wat slachtoffers van narcistenveel ellende gekost.

Bespelen van je emoties

Natuurlijk verdienen narcisten, net zoals elk ander mens, ook onze empathie, want ze hebben niet om deze persoonlijkheidsstoornis gevraagd. Er is ook het gevaar dat je medelijden voor een narcistiche persoon krijgt.  Ze zijn namelijk heel goed in het bespelen van je emoties. Medelijden met narcisten hebben, is de omgekeerde wereld. Ze zullen je misleiden en je goedheid misbruiken.

Dan zijn er nog mensen die beweren dat narcistische mensen goed zijn in de politiek, het bedrijfsleven, en zaken. Waarschijnlijk omdat met hun charisma bijna iedereen kunnen verblinden. Ze omringen zich graag met allerlei belangrijke mensen en luxe middelen en lijken daardoor al snel succesvol.

Het maakt niet uit of ze een Wall Street CEO zijn of een gevangene, de narcistische stoornis blijft hetzelfde.

Angst en verwoesting

Er is geen manier om goed te praten wat narcisten doen, ook al lijken ze soms deugdzaam te zijn. Degenen onder ons die daadwerkelijk het kwaad van het narcistisch misbruik hebben ondervonden, weten dat deze types niet veel goeds aan deze wereld toe te voegen hebben, behalve angst en verwoesting.

Het goedpraten en ontkennen is dan ook beledigend voor alle overlevenden van narcistisch misbruik en het is gevaarlijk voor de samenleving.  

Het misbruik kan zorgen voor depressies en traumaś, die moeilijk te behandelen zijn. Vooral wanneer de hele wereld om je heen in de ontkenning blijft en de psychopathische acties van de narcisten onopgemerkt blijven, onder het tapijt worden geschoven, of zelf worden ontkend.

Kennis en bewustzijn

Besef dat wie de dynamieken van een relatie met een narcist, en wat het met zich meebrengt niet zelf heeft meegemaakt, het ook niet begrijp. Omdat hij of zij de ervaring mist, kunnen ze je nooit volgen.

Het is zo moeilijk te begrijpen dat, wanneer je het zelf niet hebt meegemaakt, je het echt niet snapt. Neem het hen die je niet begrijpen dus niet kwalijk. Zoek steun bij mensen die je wel begrijpen en die weten waar je doorheen gaat. Het is slechts een verschil in de kennis en het bewustzijn over narcisme.

Je probeert het uit te leggen aan vrienden en familieleden - maar niemand schijnt het werkelijk te begrijpen. Dit is de reden waarom erkenning en validatie van wat je hebt meegemaakt zo van belang is.

Lees meer over het herkennen, hanteren en herstellen van narcisme in relaties in de serie E-books Verraden door Liefde

  

0 reacties op “Niemand Gelooft Je Na Narcistisch Misbruik  

Plaats een reactie

error: Content is protected !!