Latest Blogposts

Niemand Gelooft Je Na Narcistisch Misbruik  

Mensen die zelf geen idee hebben wat narcistisch misbruik precies is, hebben de neiging om het te minimaliseren en je betuttelend te vertellen dat het allemaal wel mee zal vallen. Dit komt, omdat de waanzin van een narcist achter een perfect masker verborgen zit. En, zo'n goed, belangrijk, of hip persoon, dat kan toch geen misbruiker zijn. 

Narcisten verzamelen graag een fanclub om zich heen en zijn er meesters in om iedereen voor de gek te houden met hun ogenschijnlijk altruïstische persoonlijkheid.

De meeste mensen in je omgeving worden gebruikt als pionnen in het narcistische spel en mede daardoor kunnen ze jouw waarheid en ervaringen niet zien of begrijpen. Ze hebben geen idee hoe frustrerend het is. Alsof wij, de overlevenden van narcistisch misbruik, onzin vertellen...

Jij lijkt wel gek..

Je zult merken dat er mensen zijn die, wat je ook zegt, de narcist met hand en tand zullen verdedigen. En zo lijk je als slachtoffer diegene die gek is.  

Er zijn ook mensen die beweren dat het spreken over narcisten en hun stoornis niet spiritueel is. Of dat het praten over de schade die de narcistische aandoening veroorzaakt, kwaadsprekerij is.

Veel goedhartig mensen, maken een fundamentele fout in hun oordeel. Dit gebrek aan kennis en bewustzijn maakt hen tot een gemakkelijk prooi. Een naïeve houding en overdreven veel empathie, heeft al heel wat slachtoffers van narcistenveel ellende gekost.

Je probeert het narcistisch misbruik uit te leggen aan vrienden en familieleden - maar niemand schijnt het werkelijk te begrijpen. Dit is de reden waarom herkenning, erkenning en validatie voor jezelf van wat je hebt meegemaakt zo van belang is.

Lees meer over het herkennen, hanteren en herstellen van narcisme in relaties in de serie E-books Verraden door Liefde  

Dan zijn er nog mensen die beweren dat narcistische mensen goed zijn in de politiek, het bedrijfsleven, en zaken. Waarschijnlijk omdat met hun charisma bijna iedereen kunnen verblinden. Ze omringen zich graag met allerlei belangrijke mensen en luxe middelen en lijken daardoor al snel succesvol.

Het maakt niet uit of ze een Wall Street CEO zijn of een gevangene, de narcistische stoornis blijft hetzelfde.

Ontkenning

Er is geen manier om goed te praten wat narcisten doen. Voor degenen onder ons die daadwerkelijk het kwaad van het narcistisch misbruik hebben ondervonden is het goedpraten en ontkennen dan ook beledigend.  

Het misbruik kan zorgen voor depressies en traumaś, die moeilijk te behandelen zijn. Zeker wanneer de wereld om je heen in de ontkenning blijft en de psychopathische acties van de narcisten onopgemerkt blijven, onder het tapijt worden geschoven, of zelf worden ontkend.

Kennis en bewustzijn

Besef dat wie de dynamieken van een relatie met een narcist, en wat het met zich meebrengt niet zelf heeft meegemaakt, het ook niet begrijp. Omdat hij of zij de ervaring mist, kunnen ze je nooit volgen.

Het is zo moeilijk te begrijpen dat, wanneer je het zelf niet hebt meegemaakt, je het echt niet snapt. Neem het hen die je niet begrijpen dus niet kwalijk. Zoek steun bij mensen die je wel begrijpen en die weten waar je doorheen gaat. Het is slechts een verschil in de kennis en het bewustzijn over narcisme.

Geduld

Met veel geduld, voor jezelf en degenen in je omgeving, kun je jezelf van de narcist bevrijden. Denk niet dat degenen om je heen, je familie, vrienden het zullen begrijpen. Vergeet niet dat ze 'betoverd en verleid, zijn door dit charismatische wezen.

Heb geduld met degenen die de narcist niet 'van dichtbij en persoonlijk' kennen, Onthoud wie de narcist is .. Een experts in het oproepen van sympathie, vertrouwen en met zijn.... .blah, blah, blah.....kunnen ze iedereen overtuigen van hun gelijk. Zij zijn hier experts. Dit is hun manier van leven.

Accepteer dat degenen om je heen hun eigen weg vinden ..... en ooit de narcist zien voor wat hij is ..... of niet. Verspil je kostbare energie niet aan hen die het nog niet kunnen begrijpen. Je hebt al je energie voor JEZELF nodig.

 


Meer over

error: Content is protected !!