Latest Blogposts

Narcistische Relaties: Een Gezondheidsrisico

Narcistische relaties kunnen slecht voor je gezondheid zijn! Gezondheid en het bewustzijn hierover worden een steeds belangrijker onderdeel van het leven van veel mensen. Meer dan ooit tevoren, hebben we aandacht voor gezond eten en meer bewegen. Toch zullen nog niet veel gezondheidsbewuste mensen beseffen dat narcistische relaties in feite net zo giftig kunnen zijn als ongezond eten en te veel zitten.

Ongezonde relaties kunnen in het lichaam een giftige omgeving creëren en problemen geven in het brein, dit kan leiden tot stress, depressie, angst, uitputting en uiteenlopende klachten.

Narcisten zijn mensen die geen mogelijkheid hebben zich positief aan te passen. Het giftige gedrag verandert dus niet. Je kunt proberen om hun acties te beïnvloeden, maar je kunt ze nooit echt veranderen. De enige persoon die kan veranderen dat ben jezelf.

Ongezonde fysieke en psychische effecten

Niets doen zal je alleen maar meer blootstellen aan de ongezonde fysieke en psychische effecten van stress en conflict. Om je geestelijke en lichamelijke gezondheid te behouden, zul je moeten overwegen om jezelf los te maken of op zijn minst je te distantiëren van de bron van de toxiciteit.

Voor partners kan dit een scheiding betekenen. Voor ouders en kinderen kan dit betekenen dat er minder contact is. Voor collega's kan dit betekenen jezelf zo veel mogelijk van de persoon te distantiëren.

Veranderen van giftige relaties

De eerste stap naar het veranderen van een narcistische relatie is het herkennen. Veel mensen in ongezonde relaties zijn in ontkenning, ook als vrienden of familieleden het gevaar zien en hen erop attent maken. Er zijn vele redenen waarom mensen in ongezonde relaties blijven, maar een veel voorkomende reden is het onderliggende lage gevoel van eigenwaarde. Dit zorgt ervoor dat sommige mensen geloven dat ze niet beter verdienen.

De volgende stap is net zo belangrijk: het anders hanteren van deze giftige personen, door om te beginnen te geloven dat je het verdient om te worden behandeld met respect, liefde en mededogen! Als je eenmaal tot de overtuiging bent gekomen, dat je het verdient om anders behandeld te worden, zal de volgende stap - het anders gaan hanteren van de narcistische relatie veel gemakkelijker gaan.

Ten slotte is het belangrijk om te herstellen. Om de onvermijdelijke stress - waar je in narcistische relaties mee te maken hebt - te bestrijden, is het nodig om veel kennis op te doen. Kennis geeft je kracht en is de weg naar je vrijheid. Ook kun je mindfullness, body & mind trainingen, ademhalingsoefeningen en andere fysieke technieken uitproberen om weer te leren ontspannen. Of kom naar de Workshop - Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk!

Onderdeel van een gezonde, levensstijl.

Positieve relaties zijn een belangrijk onderdeel van de formule voor een gezonde, evenwichtige levensstijl. Dus zorg ervoor, dat wanneer je een gezondheidsbewuste levensstijl wilt, je dit belangrijke ingrediënt niet vergeet!

Maak gebruik van de mogelijkheid om jezelf te beschermen, door meer kennis op te doen over narcisme in relaties. Zo ga je jezelf en je relaties met andere ogen bekijken, waardoor je vanzelf anders gaat reageren op giftige personen.

 

 

 

 


Meer over

error: Content is protected !!