Latest Blogposts

Hoe kun je Narcisten ontmaskeren die het slachtoffer spelen

narcistische-misbruikers-ontmaskeren

Hoe herken je het als je geconfronteerd wordt met een narcistische misbruiker. Een narcist is iemand die al snel beweert zelf slachtoffer te zijn. Het is dus niet zo moeilijk om de echte ​​dader te herkennen. De mentaliteit van overdreven macht, controle en bedrog verraadt zich uiteindelijk in het gedrag. Ook in de spraak zul je, al snel de grootheidswaanzin horen.

Om te laten zien wat ik bedoel, geef ik je vier manieren om een narcistische misbruiker te ontmaskeren die het slachtoffer speelt.

1. Narcistische misbruikers hebben een mentaliteit van superioriteit en een overdreven grote zelfverzekerdheid. Een narcist zal zichzelf op de voorgrond plaatsen en perfect weten te vertellen hoe alles precies zit. Een typische narcistische misbruiker gaat recht in de aanval om zichzelf vrij te pleiten.

De echte slachtoffers twijfelen aan zichzelf en, in tegenstelling tot narcist, hebben ze een grote onzekerheid, verwardheid en onwetendheid over zich heen en kunnen ze in het begin de dingen niet duidelijk zien. Zij zijn dus niet zo stellig. Zij schamen zich en zullen eerder op een vernederende manier over zichzelf praten, alsof er iets mis is met hen. Een echt slachtoffer van misbruik is meestal verward, onzeker en heeft een laag zelfbeeld.

 

2. Misbruikers zullen hun slachtoffers vals beschuldigingen. Op een wrede manier zullen narcisten hun slachtoffers beschuldigen: "Ze is een dronkenlap, een hoer, een luie *^% $ die alleen maar aan zichzelf denkt. Ze liegt, bedriegt, manipuleert en ook haar familie zijn leugenaars en bedriegers. Ze kan niet omgaan met de kinderen, verspilde steeds al het geld en nog veel meer.... " Dit soort zaken vertelt de narcistische misbruiker tegen iedereen.

Het echte slachtoffer kan op het punt komen dat ze de kwalijke daden van de dader gaan herkennen. Ze zullen dit echter niet overdrijven of verzinnen. Normaal gesproken zul je van een echt slachtoffer beetje bij beetje ontrafeld krijgen wat de dader doet of deed.

 

3. Narcistische misbruikers zoeken vaak medeplichtigen uit. Ze zetten mensen tegen elkaar op, spannen anderen voor hun karretje en proberen ze te winnen als bondgenoot.

De echte slachtoffers van narcistisch misbruik vertonen nederigheid en schaamte. Ze verwachten dat er niet veel mensen zijn die hen zullen geloven. Ze zijn veel minder geneigd om open te zijn over wat hen is overkomen. Echte misbruikslachtoffers hebben vaak geen bondgenoten. Het is de dader die ze heeft!

 

4. Mannelijke misbruikers hebben vaak het idee dat ze het slachtoffer zijn van een grootschalige ‘feministische anti-mannen samenzwering.’ Narcistische misbruikers zullen vaak een vernederende houding ten opzichte van vrouwen in het algemeen aannemen en tegenover hun slachtoffer in het bijzonder.

Wanneer iemand dit doet, dan zijn dit sterke aanwijzingen dat je met een misbruiker te maken hebt in plaats van met een slachtoffer.

 

Aantekening van de auteur: dit zijn slechts enkele zaken om te zien of je praat met een echt slachtoffer of een narcistische misbruiker die het slachtoffer speelt. Ik hoop dat bovenstaande je helpt om een misbruiker-in-vermomming te kunnen identificeren.

De meeste onderzoeken en artikelen suggereerde dat vrouwen over het algemeen de slachtoffers zijn bij narcistische manipulatie en mannen de misbruikers. Hoewel dit in veel gevallen waar zal zijn, is belangrijk om te erkennen dat vrouwen net zo goed narcistisch kunnen zijn en dat mannen net zo gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Narcistische manipulatie komt daarnaast ook voor in niet-heteroseksuele, niet-monogame, polyamoreuze relaties voor en zelfs bij kinderen in gezinnen.

 

 


Meer over

error: Content is protected !!