Latest Blogposts

Narcisme, Seks en het Ego

Narcisme-Seks-en-het-Ego

Wederkerigheid is bij narcisme in relaties iets onbekend en in bed is dit niet veel anders. De typische narcist is erotisch en exhibitionistisch, seksueel verleidelijk, prikkelend, sluw en slim. Zeker voor deze narcist kun je gemakkelijk vallen. Hij overlaadt je met liefdesuitingen. Je denkt dan al snel dat het liefde is. Toch voel je nooit echte liefde, zelfs niet in bed... 

 

De narcistische minnaar

Seks is iets dat bij het leven en de liefde hoort. Wanneer seks ook liefde is, geeft het energie. Liefde is energie, die in het hoofd, het lichaam en in de ziel zit. De narcistische minnaar weet hooguit iets over de zogenaamde romantische, ideale liefde in zijn hoofd. Dat is geen liefde, maar onderdrukte seks. Het is onecht, het is een wassen neus.

Een narcist kan hooguit pervers worden in bed, want alle pogingen om seks te overwinnen zijn gedoemd te mislukken. Seks, alleen uitgedrukt via het lichaam, wordt pornografie, geiligheid, enigszins obsceen, grof en lelijk, want het heeft geen diepte.

Conflict tussen seks en het ego

Er bestaat een conflict tussen seks en het ego, omdat seks een van die dingen is waarin je niet egoïstisch kan zijn. Het is wederzijdse overgave. Seks is de enige energie waar je eigenlijk geen controle over hebt. De narcist wil deze controle te allen tijde behouden, dus is er een conflict tussen het narcistische ongezonde ego en seks. Het is bij voorbaat een verloren zaak. Het ego kan niet winnen omdat het ego oppervlakkig is, seks gaat veel dieper.

Seks vernedert het ego. Daarom probeert de narcist seks te overstijgen. Hij is zelfs eigenlijk op een bepaalde manier bang voor seks, door de intimiteit en het verlies van controle. Seks herinnert je aan je instincten, je wordt gedwongen uit je hoofd te gaan, want daar kun je alles regelen behalve seks. Seks wordt al gauw zinloos als je alleen de lichamelijke liefde van het narcisme kent en niet de diepere dimensie van liefde.

Angst voor intimiteit

De beleving van de narcist op het gebied van seks is ongewoon. Hij zal nooit een vervullende seksuele beleving hebben en dat is waarom het als partner zo moeilijk is. Seks is, als het goed is, niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele intimiteit. Daar is de narcist niet toe in staat.

Een van de grootste angsten van de narcist is intimiteit. Niet seks, maar intimiteit. Die twee kan hij niet met elkaar verbinden. Daarom heeft een narcist vaak korte relaties en in een langere relatie onderdrukt hij de seks of gaat hij vreemd. Een narcist wil eigenlijk het liefst anonieme seks. Kortom: het gedrag van narcisten is bizar, ook in bed.

 

Meer lezen? Lees in deze serie E-books alles over narcisme. Leer alles over het gedrag, de zaken die de relatieproblemen veroorzaken en de manieren om jezelf te beschermen. Kennis is macht. Kennis die je nodig hebt om te voorkomen dat je in een nog slechtere situatie belandt. Je kunt hier de e-books Verraden door Liefde bestellen.

 

 


Meer over

error: Content is protected !!