Latest Blogposts

Narcisme, Seks en het Ego

Narcisme-Seks-en-het-Ego

Wederkerigheid is bij narcisme in relaties iets onbekend en in bed is dit niet veel anders. De typische narcist is erotisch en exhibitionistisch, seksueel verleidelijk, prikkelend, sluw en slim. Zeker voor deze narcist kun je gemakkelijk vallen. Hij overlaadt je met liefdesuitingen. Je denkt dan al snel dat het liefde is. Toch voel je nooit echte liefde, zelfs niet in bed... 

 

De narcistische minnaar

Seks is iets dat bij het leven en de liefde hoort. Wanneer seks ook liefde is, geeft het energie. Liefde is energie, die in het hoofd, het lichaam en in de ziel zit. De narcistische minnaar weet hooguit iets over de zogenaamde romantische, ideale liefde in zijn hoofd. Dat is geen liefde, maar onderdrukte seks. Het is onecht, het is een wassen neus.

Een narcist kan hooguit pervers worden in bed, want alle pogingen om seks te overwinnen zijn gedoemd te mislukken. Seks, alleen uitgedrukt via het lichaam, wordt pornografie, geiligheid, enigszins obsceen, grof en lelijk, want het heeft geen diepte.

Conflict tussen seks en het ego

Er bestaat een conflict tussen seks en het ego, omdat seks een van die dingen is waarin je niet egoïstisch kan zijn. Het is wederzijdse overgave. Seks is de enige energie waar je eigenlijk geen controle over hebt. De narcist wil deze controle te allen tijde behouden, dus is er een conflict tussen het narcistische ongezonde ego en seks. Het is bij voorbaat een verloren zaak. Het ego kan niet winnen omdat het ego oppervlakkig is, seks gaat veel dieper.

Seks vernedert het ego. Daarom probeert de narcist seks te overstijgen. Hij is zelfs eigenlijk op een bepaalde manier bang voor seks, door de intimiteit en het verlies van controle. Seks herinnert je aan je instincten, je wordt gedwongen uit je hoofd te gaan, want daar kun je alles regelen behalve seks. Seks wordt al gauw zinloos als je alleen de lichamelijke liefde van het narcisme kent en niet de diepere dimensie van liefde.

Angst voor intimiteit

De beleving van de narcist op het gebied van seks is ongewoon. Hij zal nooit een vervullende seksuele beleving hebben en dat is waarom het als partner zo moeilijk is. Seks is, als het goed is, niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele intimiteit. Daar is de narcist niet toe in staat.

Een van de grootste angsten van de narcist is intimiteit. Niet seks, maar intimiteit. Die twee kan hij niet met elkaar verbinden. Daarom heeft een narcist vaak korte relaties en in een langere relatie onderdrukt hij de seks of gaat hij vreemd. Een narcist wil eigenlijk het liefst anonieme seks. Kortom: het gedrag van narcisten is bizar, ook in bed.

 

Meer lezen? Lees in deze serie E-books alles over narcisme. Leer alles over het gedrag, de zaken die de relatieproblemen veroorzaken en de manieren om jezelf te beschermen. Kennis is macht. Kennis die je nodig hebt om te voorkomen dat je in een nog slechtere situatie belandt. Je kunt hier de e-books Verraden door Liefde bestellen.

 

 


Meer over

11 reacties op “Narcisme, Seks en het Ego


Comment author said

Door Pietje op 18 mei 2017 om 10:08

Vorige week viel bij mij ineens het kwartje en voelde mijzelf, na heel lang me onzeker en klein te hebben gevoelt, me weer op 2 benen staan.
De relatie heeft 2 jaar en 5 mnd geduurd waarvan het begin super leuk was. Hij was een romanticus en droeg me op handen en we waren behoorlijk lustig. Ineens was dat weg en meneer was in bed een egoïst geworden . Ik heb daar heel veel moeite mee gehad, want niets van het begin was er nog. Ik hoopte dat het terug zou komen maar als ik er over wilde spreken werd hij boos en draaide en draaide zodat alles mijn schuld zou zijn. Vorig weekend heb ik op de man af gevraagd of het er nog inzat en hoe hij er tegenaan kijkt. Hij werd boos heel boos en verweet mij dat ik kampioen ben in zijn humeur verpesten.
Ik weer niet wat er bij gebeurde maar ik voelde ineens een enorme emotionele afstand en was ik in staat erboven te staan.
Mijn intuïtie zegt dat ik voorzichtig moet zijn met het afstand nemen en sta ik hem beperkt te woord door de telefoon. Ik zie nu in hoe hij zijn eigen gedrag mij in de schoenen wil schuiven , rotopmerkingen maakt over eigenschappen die eigenlijk van hem zijn maar op mij
projecteerd. Maar het raakt me niet meer. Het is eigenlijk zielig om te zien. Maar ik wil niet meer en voel me er torenhoog bovenstaan. Ik
wil het liefst dat het over is maar voor zover ik kan inschatten kan hij rare sprongen gaan maken dus duw ik hem langzaam maar zeker uit m'n leven.
Hopelijk zal iets anders zijn aandacht krijgen want ik ben klaar om verder te gaan.

 

Comment author said

Door tralala op 6 februari 2017 om 17:09

Hij liep gisteren met een heel kwaad hoofd de deur uit. Ik was onder de indruk van zijn woedeuitbarsting, zelfs bang. Het was me als eens opgevallen dat hij heel kwaad kon worden over zaken waar een ander niet zo kwaad over wordt. Het heeft misschien ook een deel te maken hebben met mijn onzekerheid dat ik bevestiging zocht bij hem of hij echt wel om me geeft.

Hij heeft moeite om me aan te raken. Ik praat niet alleen over sex, maar gewoon een knuffel of affectie. Ik leed daar wel onder. Maakte me nog onzekerder en bedroefd. In begin van onze relatie had hij leuke ideeen en beloofde me dat wij samen een weekend weg zouden gaan, we zouden dit doen en dat doen. Hij had veel gereisd, veel gedaan en is erg slim. Ik dacht wow wat een leuke interessante spannende man. Dat weekendje weg is dus nooit gebeurd, het had best wel gekund. Ik wilde geen druk op hem zetten en drong niet aan. Hij is heel druk met zijn hobby die hij had voor hij mij leerde kennen. Dus wilde dat niet in de weg staan en toonde respect. Ik gaf hem vrijheid omdat ik dat zelf ook nodig heb.

We hebben paar dingen gedaan in de stad waar ik woon, maar opeens hield dat ook op, had hij geen zin meer. Als ik iets verkeerds zei of ik iets verkeerds deed, werd hier onmiddelijk commentaar opgegeven. Hij heeft me wel eens komplmenten gegeven over mijn hobby, maar nooit eens goh meid wat zie je er leuk uit vandaag, heb je een nieuwe jurk aan, wat zit je haar leuk. Uit eten nemen zat er ook niet in, ja in begin 1x, voor de rest kookte ik en betaalde eten, hij had andere onkosten. En nog een paar herkenbare dingen die ik hierop zie. Maar ik kan niet geloven dat hij een narcist is, nog niet. Hij is geen slechte man. Hij wilde me altijd wel overal naar toe brengen. Ik mis hem nu wel heel erg, maar weet niet of ik hier naar terug wil.Jammer erg jammer...:-(

 

Comment author said

Door Wendy op 13 januari 2017 om 21:49

Herken dit jammer genoeg ook het leven met iemand die totaal geen respect geeft is zo lastig mezelf al zoveel keer voorgenomen nu ist gedaan ...zegt dat hij mij nog nooit bedrogen geeft maar diep in mijn hart voelt het zo anders ...ik ben dat zo moe van niet gerespeteerd te zijn ..dat hij op mij neer kijkt egoisten op en top een gebruiksvoorwerp en geilen op ander vrouwen had mij mijn leven anders voorgesteld twee maand geleden een trombose had weet goed genoeg hoe het komt ... aan iedereen die dit meemaakt wij verdienen beter veeeel beter

 

Comment author said

Door I op 14 november 2016 om 16:57

Dit is precies, waarom ik twijfel of mijn partner echt wel narcistisch is....juist als we seks hebben, voelt dit als intiem. Hij heeft weleens verteld, dat seks een hobby voor hem is. Maar ik sta centraal tijdens de seks. Alleen lijkt het wel of hij zich niet over kan geven...hij heeft daar vaak een goede reden voor...hij is chronisch ziek...zijn lijf voelt anders. Wat ik ook weleens gelezen heb, is dat een narcist in bed ook perfectionistisch is/kan zijn....

 

Comment author said

Door E op 25 september 2016 om 21:18

falen in bed en dan allerlei excuses bedenken om zo de schuld bij de vrouw neer te leggen. Foute sex verhalen vertellen. In het Ziekenhuis tegen het verplegend personeel zeggen die hem klaarmaken voor een operatie, ik hoef geen sokken aan tegen de kou want bij sex heb ik ook geen sokken aan waar de zuster op antwoorde ik ben niet gediend van uw privé praatjes. Ik vond het een mooie opmerking van haar maar tegelijkertijd een schaamte maar niet voor hem.
Een lachertje gewoon.

 

Comment author said

Door Sonja op 5 september 2016 om 21:21

Ik heb sinds 6 maanden een relatie met een man
Hij bepaalt wanneer wij elkaar zien
Hij wil geen sex met mij
Hij zegt dat hij van mij houd maar geeft mij bijna geen aandacht .
Hij wil ook bepalen wat ik draag en hoe ik er uit moet zien .
En hij kan niet tegen kritiek en wordt gauw boos en gebruikt coke
Ik zit eraan te denken om de relatie te verbreken .want ik heb er erg veel verdriet van

 

Comment author said

Door Sabrina op 5 september 2016 om 17:23

Ik leef 17 j met een narcist! Al wat ik weet.
Ze houden alleen vanzichzelf!!!
Hebben geen empathie!
Sex gebruiken ze als een middel om je pijn tedoen
Of wel te veel sex of in mijn geval gene.
Ik sta op punt, hem te verlaten...
Want een narcist zal nooit veranderen!!!

 

Comment author said

Door Martine op 27 augustus 2016 om 03:31

Zoveel herkenning in het verhaal; mijn ex is een narcist, duidelijk en helder.

Nadat we voor de eerste keer intiem waren geweest, brak hij naderhand op whatsapp maar zo uit in een woede-uitbarsting.
Hij zei dat mensen op het werk hem woest maakten.
Ik was verbijsterd, aangezien ik in de zevende hemel was na het vrijen.
Ik kon niet begrijpen dat je dan woest kon zijn ipv verliefd en vrolijk en blij.
Dus ik gaf dit ook aan.
Maar een excuses en meer niet.
De volgende keer seks, maar toen kreeg ik na enkele uurtjes een gekscherend liefkozend berichtje..
Dit was al een vooruitgang, dacht ik.
Toch heb ik niet echt goed emotioneel contact gevoeld tijdens het seksen en dit voelde wat vreemd aan voor mij.
Dit zorgde er op een gegeven moment voor dat ik aan mezelf ging denken en zonder liefde met hem ging vrijen.
Wel met zin, omdat je verliefdheid eenmaal niet onderdrukken kan.

Kort samengevat verder:
Hij nam wat afstand nu en dan en zei dat hij veel vrijheid nodig had en ruimte etc.
Dus ik merkte ineens, dat hij bang is voor gevoelens die hij heeft voor mij en ze wilde ontwijken.
Dit sprak ik ook uit naar hem.
Vervolgens zegt hij: "Nu je het weet, wat gaan we eraan doen dan nu?"

We gaan nu zelfs niet meer met elkaar om, want de gevoelens die hij voor me heeft, duwt hij weg zo hard hij kan en probeert me te overtuigen dat hij 'écht' geen gevoelens voor me heeft, opeens...

Ja ja en ik geloof hem, nee niet dus.

Lastig, heel erg moeilijk..

Maar ik wil liefde, en ik wil liefde geven..
Maar met hem lijkt dit een onmogelijke zaak..
Helaas helaas..

Wel smeekt hij praktisch soms om
nog langs te komen voor seks..?
Wat moet ik hier nu weer van denken.

Man, ik ben hartstikke gek op die vent, maar hij duwt me van zich af en dat terwijl hij hartstikke gek op me is, zoals hij zelf zegt.
En dat voel ik ook en dat zie ik..

Maar hij durft en wil zichzelf niet geven tijdens seks..
Oef wat een zonde, want totale overgave tijdens een vrijpartij, daar zijn geen woorden voor.. 🙂

En het lijkt dat hij daar nog nooit kaas van gegeten heeft...
Jammer jammer jammer
Ik heb zo'n zin in hem, ik verlang zo naar hem..
Maar niet maar z'n rare gedragingen..
Pff nee dank je

 

Comment author said

Door Anonieme strijd op 21 juli 2016 om 10:22

In een relatie met een Narcist is geen ruimte voor communicatie en intimiteit, waardoor een langdurige relatie onmogelijk is.
De puzzelstukjes beginnen eindelijk op hun plek te vallen, terwijl ik nu al 4 jaar geleden voor mezelf gekozen heb en mijn ex vorig jaar is overleden. Gelukkig geeft deze puzzel ook aan dat ik zeker geen schuldgevoel hoef te hebben. Het is een moeizaam proces van herkennen, accepteren en loslaten na een relatie van ruim 30 jaar.

 

Comment author said

Door Mjon op 8 juni 2016 om 00:06

Beste Anoniem,

Je bericht wekt alle alarmbellen op.
Nu al geen seks meer hebben en wel sexchatten, klinkt niet goed.
Dat is, hoe dan ook geen gezonde basis voor een relatie.
Het is heel belangrijk dat je de kennis opdoet om narcisme te herkennen,
zodat je weet hoe je jezelf kunt beschermen!

Lees als je alles wilt weten de e-books Verraden door Liefde om narcisme in relaties te leren herkennen,hanteren en ervan te herstellen.

: Verraden door liefde,

 

Comment author said

Door Anoniem op 7 juni 2016 om 23:06

Ik ben nu ruim.een jaar samen met.mijn vriend. We gaab binnenkort samenwonen en ik houd erg veel van hem. Er zijn alleen een aantal problemen. Ik heb hem al een aantal keer betrapt op sexchatten. Nu gaat het al een tijdje goed, maar ben nkg steeds erg onzeker. Ook hebben we nooit seks. In het begin wel,maar nu nooit meer. Ik weet niet of mijn vriend een narcist is, maar ik weet niet wat ik moet doen. Als ik erover begin wanneer we weer een keer seks hebben, reageert hij vaak met binnenkort, ik ben moe of geen zin.

Kan iemand mij aub helpen, ik weet echt niet wat ik moet doen

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!