Page content

Over de Website - Narcisme in Relaties

Deze website is er om 'de honger naar informatie te stillen'. Dit is een website ter informatie, niet om te provoceren of gestoorde persoonlijkheden te verketteren. Niet alle narcisten zijn schurken, noch helden, het zijn mensen met een ernstige stoornis. Mensen met deze stoornis hebben en veroorzaken veel problemen, niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen.

De narcistische stoornis is een complex fenomeen met grote gevolgen voor de omgeving. Dit vraagt om een duidelijke uitleg en herkenbare omschrijvingen van narcisme in het dagelijkse leven.

Narcistisch Misbruik

Veel van de huidige problemen in destructieve relaties en (vecht-)scheidingen komen voort uit narcisme misbruik en het ontbreken van kennis bij:

  • 'de prooien' (diegene die narcisten nog niet herkennen )
  • 'de slachtoffers' (diegene die te maken hebben met het hanteren of loskomen van een narcist)
  • 'de overlevers' (diegene die herstellen van narcistisch misbruik in relaties)
  • professionals (diegene die vanwege hun beroep met narcisten te maken hebben in (relatie) therapie / hulpverlening, enz.)

De bedoeling van deze website is om een bijdragen te leveren, aan het bewustzijn over narcisme zodat we de problemen die het met zich meebrengt beter kunnen hanteren.

Informatief en preventief

Deze site is ook opgezet ter preventie, want hoe meer bekendheid dit onderwerp krijgt, hoe beter we narcistisch misbruik gaan herkennen. Alleen door meer bewustzijn over dit onderwerp kunnen we onszelf beschermen en zo zelf de verantwoordelijkheid terug nemen over ons leven.

Mijn hoop is dat deze informatie wordt gebruikt voor het ontwikkelen van gezondere relaties. Door de informatie op deze website vaak en veelvuldig te delen, kun je ook anderen helpen, voor wie deze informatie levensveranderend kan zijn.

 

In het beste geval kunnen narcisten je ergeren, in het ergste geval kunnen ze gevaarlijk zijn, maar meestal worden ze niet-geïdentificeerd of gediagnosticeerd en zwaar onderschat!

 

 

Alle teksten © Mjon van Oers 

 

error: Content is protected !!