Latest Blogposts

Narcisme: Alles Voor Een Nep Leven

Pathologisch narcisme uit zich in het 'valse zelf.' Dit valse-zelf is gebaseerd op het beeld van de ongezonde zelfliefde. Het zou eenvoudiger zijn als we dit konden herkennen, maar helaas spelen narcisten hun spel sluw. Ze gaan zo te werk, dat je ze niet snel zult herkennen. Narcisten zijn zo moeilijk te doorzien, omdat ze zeer geoefend zijn. Ze doen dit ‘acteerspelletje’ namelijk al hun hele leven. Het lijkt er daardoor op dat ze ondanks hun gestoordheid in staat zijn om uiterlijk een ​​soort van stabiliteit in stand te houden, maar dat is slechts aan de oppervlakte.

Kenmerken narcisme

Iets wat alle extreme narcisten gemeen hebben is het pathologisch liegen over hun leven, het verleden en de toekomst. Ze doen alles om je te laten geloven in hun ‘nep leven.

Alles is erop gericht om hun grote gevoel van minderwaardigheid te verbergen en hun nep leven te ondersteunen, meestal op basis van volledige nep prestaties en relaties. Narcisten zullen hun ‘nep-levensstijl’ en duisternis overbrengen op iedereen met wie ze leven. Dit alles wordt gedaan zonder een greintje empathie of geweten.

Narcisme en pathologisch liegen is onherroepelijk met elkaar verbonden, omdat ze hiermee hun valse masker -vermeende liefde, nep prestaties, verbazingwekkende luxe levensstijl, valse moraal, enzovoorts- in stand houden.

Er zijn leugens verweven in elk aspect en op elk niveau in de wereld van narcisten. Ze liegen over alles of het nu over hun 'liefdevolle' partner, familie, loopbaan, religieuze overtuiging, vriendschappen of de organisaties waar zij zich mee bezighouden is.

Doordat ze de geheimen over hun ware bedoelingen verbergen, zul je nooit echt veel wijzer geworden over hun ware leven. Ze houden hun doortrapte geheimen voor de buitenwereld angstvallig verborgen.

Een ander duidelijk kenmerk van narcisten is, dat wanneer je ze betrapt op hun leugens, ze zich zullen verdedigen met nog meer leugens en proberen je te vernietigen om zichzelf te beschermen.

Onbetrouwbaar en onveranderbaar

Helaas moeten we concluderen dat het dwangmatig en pathologische liegen ook betekent dat echte narcisten niet verantwoordelijk of aansprakelijk gehouden willen worden voor hun dubieuze acties. Vergeet niet dat narcisten, ondanks hun stoornis zich er bewust van zijn dat ze liegen en bedriegen. Ze zullen het ook blijven doen, want dit is een vast patroon in hun leven.

Narcisten zelf zullen zich geen zorgen maken over hun acties, leugens en manipulaties. Als er problemen zijn, ligt het aan iemand op het werk, in de kerk, binnen de organisatie. Het ligt aan hun vrienden, aan de directe familie, aan hun partner, het ligt in elk geval nooit aan henzelf!

Narcisten zijn door hun stoornis volledig onbetrouwbaar en onveranderbaar.

Dit is de realiteit en dit is ook de reden dat leugens en het misbruik in dit soort relaties zal blijven bestaan. Wanneer je dit kunt accepteren, dan besef je ook dat afstand houden van narcisten in je (liefdes)relaties de meest veilige optie is.

 

Aanbevolen:

Hoe meer je over narcisme en narcistisch misbruik weet, des te beter kun je je wapenen tegen de narcist en des te beter ben je in staat om je uiteindelijk los te weken uit de giftige relatie.

Narcistisch-misbruik-in-de liefde

 

Het nieuwe boek Narcistisch Misbruik in de liefde, 50 vragen en antwoorden is geschikt voor iedereen die verwikkeld is (geweest) in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen begrijpen.

 

voorbij-het-narcisme

 

In het boek Voorbij het narcisme, in je relaties, familie en werk, wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van het narcisme.

 

 

e-books-verraden-door-liefde

 

In de serie E- books Verraden door Liefde, kun je stap voor stap ontdekken hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en kunt herstellen.

 

 


Meer over

error: Content is protected !!