Latest Blogposts

Moeilijke Relatie en Narcisme

Een-relatie-met-eenzijdig-liefde

Normaal gesproken zijn beide partners verantwoordelijk voor de kwaliteit van een relatie. Wanneer er sprake is van narcisme in relaties, dan is het een ander verhaal. Door zijn gebrekkige geweten zal een narcist geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de relatie nemen. Het vermogen daartoe ontbreekt. Er is nog iets anders dat in deze relaties ontbreekt namelijk: liefde!

Wederzijdse liefde en vertrouwen zal er nooit zijn in een relatie met een narcistische partner. Een dergelijke partner is niet te vertrouwen. Bovendien is het in je eigen belang om dat niet te doen. Als je iets anders wilt geloven, zet je dan schrap voor verdere problemen en veel pijn.

Geen echte liefde

Het is zowel emotioneel pijnlijk als ook gek makend, om een partner te hebben die je geen echte liefde kan geven en die je niet kunt vertrouwen. Je verliest zo je stabiliteit. Dit is al schadelijk genoeg, maar er is meer aan de hand....

Voor een narcist maakt het niet uit hoe consistent en betrouwbaar jij bent in je gedrag, hij zal je altijd wantrouwen.Voor de narcist is onbetrouwbaar gedrag normaal, dus verdenkt hij iedereen van hetzelfde, ook zijn partner. Hij zal je zelfs regelmatig boos beschuldigen van iets waarvan je weet dat je het niet gedaan hebt.

Het maakt niet uit hoe hard je probeert te bewijzen dat hij je kan vertrouwen, een narcistische partner zal je controleren en doen alsof je niet betrouwbaar bent.

Projectie van de narcist

Het is heel pijnlijk wanneer je geliefde je vals beschuldigt van dingen die je niet doet. Besef goed dat hij iets projecteert, dat hij over zichzelf probeert te verloochenen. Narcisme en pathologisch liegen is sterk met elkaar verbonden. Een narcist is vaak een pathologische leugenaar, vooral tegenover zichzelf.

Psychische problemen leiden ertoe dat een narcistische partner zich gedraagt op manieren, die ervoor zorgen dat je hem niet kunt vertrouwen. Wantrouwen is dan ook een van de typische kenmerken van narcistische versus gezonde relaties

Een van de andere typische kenmerken van een narcist is de ziekelijke eigenliefde, en hierdoor heeft hij een gebrek aan liefde voor anderen. Het ontvangen van liefde en genegenheid is voor een gezonde relatie van vitaal belang.

In een relatie waarin je eenzijdig liefde aan het investeren bent, ervaar je een stukje verlies van jezelf, als gevolg van die liefde.

Aangenamer leven zonder narcisme

Wanneer je partner narcistisch is, dan veroorzaakt alleen dit feit al uitgesproken veel moeilijkheden in de relatie, zonder enige solide basis. Het is gekmakend om in een relatie te moeten vechten voor een beetje liefde of vertrouwen...Dat hoef je niet te doen!

Natuurlijk, wat je uiteindelijk doet is aan jou. Maar zou het niet leuker zijn om te kunnen leven in liefde, en eventueel een fijne relatie te hebben vol vertrouwen, in plaats van in wantrouwen? Zou dat je helpen gelukkiger te zijn?

Zou het niet fijn zijn, om het leven te leven als de persoon die je werkelijk bent – en niet vals beschuldigd te worden van van alles en nog wat? Zeg eens eerlijk, zou dat niet een hele goede zaak zijn? Zou dat je leven niet een stuk aangenamer maken?

Inzicht opdoen

Wanneer je tekenen van buitensporig narcisme ziet bij je partner, dan zul je veel kennis moeten opdoen. Om er niet aan onderdoor te gaan en jezelf te beschermen zul je daarna die kennis in de praktijk moeten brengen. Wanneer je veel moeilijkheden in je relatie ervaart, kun je vandaag nog gerichte actie ondernemen. om je leven in de toekomts beter te maken.

Inzicht in de patronen van narcisme in relaties zal je helpen om je leven rustig leuker en gemakkelijker te maken. Als je dan uiteindelijk snapt waar veel van de relatieproblemen vandaan komen, zal dat een enorme opluchting voor je zijn!

Lees meer - over Narcisme in Relaties, herkennen, hanteren en ervan herstellen in de serie E-books, Verraden door Liefde

- over Narcisme in Relaties, Herkennen, Hanteren en ervan Herstellen.

 


Meer over

error: Content is protected !!