Latest Blogposts

Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel


Wanneer we voor het eerst leren over de narcistische stoornis, dan is het vaak moeilijk om met deze confronterende informatie om te gaan. Het zijn vaak harde lessen om te leren, toch helpt dit vernieuwde bewustzijn en zal het leerproces het herstel van een relatie met een narcist versnellen.

Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel. Een belangrijke factor in de geestelijke vooruitgang bij het herstel is dat we onze ervaringen "assimileren". Daarmee bedoel ik dat we nadenken over wat er met ons is gebeurt tot we het begrijpen, emotioneel, intellectueel, instinctief, filosofisch en spiritueel.

Een van de dingen die ik doe om mijn ervaring te assimileren is om erover te schrijven. Dit werkt voor mij. Veel mensen schrijven in een dagboek. Sommige mensen verkiezen om te leren door in therapie te gaan of om veel te lezen.

Lotgenoten contact

Een ander belangrijk hulpmiddel voor een versnelde vooruitgang ‘op het pad van het herstel’ is het lotgenoten contact. Er zijn anderen die in staat zijn om informatie te delen die geschikt is voor ons herstel.

Er zij anderen die het pad vóór ons hebben betreden, en terwijl hun ervaringen niet precies hetzelfde zijn als de onze, kunnen we er wel waardevolle informatie in vinden voor volgen van onze eigen weg. We lopen ieder op ons eigen pad, maar we zijn niet alleen!

Workshop

Als je geïnteresseerd bent om meer te leren over narcisme, kom dan naar de workshop Voorbij het Narcisme.

E-books

Wil je meer lezen over narcisme in relaties? Bestel dan de ebooks Verraden door Liefde over narcisme in relaties van Mjon van Oers. Lees in deze serie E-books alles over narcisme. Leer alles over het gedrag, de zaken die de relatieproblemen veroorzaken en de manieren om jezelf te beschermen. Kennis is macht. Kennis die je nodig hebt om te voorkomen dat je in een nog slechtere situatie belandt. Je kunt hier de e-books bestellen.

E-books VERRADEN DOOR LIEFDE

In deze serie bespreekt Mjon specifiek het narcisme in relaties, van het herkennen, het hanteren tot en met het herstellen van een destructieve relatie.

De serie is beschikbaar in PDF-formaat en te bestellen via Trafo Publishers. Klik voor meer info op onderstaande link:

http://www.trafopublishers.nl/c-261611/e-books

 

 


Meer over

2 reacties op “Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel


Comment author said

Door Mjon op 2 juni 2016 om 13:34

Goed om te lezen wat voor jou gewerkt heeft om te overleven Francesca!

 

Comment author said

Door Francisca op 1 juni 2016 om 20:37

Best Mjon,

Ik heb je internetsite bekeken en je boek dat online staat gelezen. Omdat ik me al ver had verdiept in narcisme, leven met, woede aanvallen van een narcist, omgaan met een narcist, jezelf verdedigen en vooral jezelf naar hun niveau begeven en hun gedrag spiegelen heeft mij zeer ver gebracht om te overleven. Je kan er niet genoeg over lezen en vooral leren om jezelf te beschermen en er niet onderdoor te laten krijgen maar henzelf op de knieën te laten gaan en dat lukt maar kost zo mega veel energie. Daarbij moet ik erkennen dat je verandert van een opgewekt spontaan persoon naar een persoon die denkt dat zijzelf de narcist is of door ingehouden woede stemmingswisselingen dreigt te krijgen. Het vreet energie en je moet je van tijd tot tijd afzonderen omdat je het gewoonweg nooit of te nimmer wint. Gelukkig worden samen gaat nooit lukken en je delft altijd het onderspit door hun denigrerend en dominant gedrag waardoor je als kind wordt behandeld en er met de neus wordt bijgehaald als je wat verkeerd hebt gedaan in hun ogen.

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!