Latest Blogposts

Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel


Wanneer we voor het eerst leren over de narcistische stoornis, dan is het vaak moeilijk om met deze confronterende informatie om te gaan. Het zijn vaak harde lessen om te leren, toch helpt dit vernieuwde bewustzijn en zal het leerproces het herstel van een relatie met een narcist versnellen.

Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel. Een belangrijke factor in de geestelijke vooruitgang bij het herstel is dat we onze ervaringen "assimileren". Daarmee bedoel ik dat we nadenken over wat er met ons is gebeurt tot we het begrijpen, emotioneel, intellectueel, instinctief, filosofisch en spiritueel.

Een van de dingen die ik doe om mijn ervaring te assimileren is om erover te schrijven. Dit werkt voor mij. Veel mensen schrijven in een dagboek. Sommige mensen verkiezen om te leren door in therapie te gaan of om veel te lezen.

Lotgenoten contact

Een ander belangrijk hulpmiddel voor een versnelde vooruitgang ‘op het pad van het herstel’ is het lotgenoten contact. Er zijn anderen die in staat zijn om informatie te delen die geschikt is voor ons herstel.

Er zij anderen die het pad vóór ons hebben betreden, en terwijl hun ervaringen niet precies hetzelfde zijn als de onze, kunnen we er wel waardevolle informatie in vinden voor volgen van onze eigen weg. We lopen ieder op ons eigen pad, maar we zijn niet alleen!

Workshop

Als je geïnteresseerd bent om meer te leren over narcisme, kom dan naar de workshop Voorbij het Narcisme.

E-books

Wil je meer lezen over narcisme in relaties? Bestel dan de ebooks Verraden door Liefde over narcisme in relaties van Mjon van Oers. Lees in deze serie E-books alles over narcisme. Leer alles over het gedrag, de zaken die de relatieproblemen veroorzaken en de manieren om jezelf te beschermen. Kennis is macht. Kennis die je nodig hebt om te voorkomen dat je in een nog slechtere situatie belandt. Je kunt hier de e-books bestellen.

E-books VERRADEN DOOR LIEFDE

In deze serie bespreekt Mjon specifiek het narcisme in relaties, van het herkennen, het hanteren tot en met het herstellen van een destructieve relatie.

De serie is beschikbaar in PDF-formaat en te bestellen via Trafo Publishers. Klik voor meer info op onderstaande link:

http://www.trafopublishers.nl/c-261611/e-books

 

 


Meer over

error: Content is protected !!