Latest Blogposts

En de Kinderen...? Narcistisch Misbruik Identificeren

Een van de meest hartverscheurende zaken omtrent narcistisch misbruik is de invloed op kinderen. Het is pijnlijk om te zien hoe de invloed van de gestoorde ouder een diepe negatieve impact kan hebben op de ontwikkeling van kinderen. Emotioneel misbruik van kinderen is een van de meest verraderlijke problemen, die niet voorkomen kunnen worden zolang ze niet worden (h)erkend.

 

Een scheiding is nooit makkelijk voor kinderen en de N-ouder maakt deze stressvolle situatie meestal nog moeilijker. Om te krijgen wat hij wil, maakt de N gebruik van iedereen. Dit geldt ook voor zijn kinderen. Het lijkt misschien niet direct duidelijk, maar het is zijn stijl van leven.

Negatieve effecten minimaliseren

Het gaat te ver om er hier diep op in te gaan, maar het identificeren van een aantal van de spelletjes die de N kan spelen, is belangrijk om de negatieve effecten op de kinderen te minimaliseren.

De N is een pathologische leugenaar. Hij zal tegen zijn kinderen liegen en de werkelijkheid vervormen op dezelfde wijze als hij dat bij iedereen doen. De N zal de kinderen zelfs vragen voor hem te liegen, geheimen te bewaren en om je te bespioneren.

Bestaansrecht

De N zal de behoeften en wensen van de kinderen niet respecteren. Hij zal beloften doen aan de kinderen en dan weigeren om ze na te komen. Kinderen zullen verjaardagsfeestjes, sportieve evenementen of andere activiteiten missen die voor hen belangrijk zijn, om maar aan de wensen van de N tegemoet te komen. De kinderen leren zo al snel dat wat zij willen niet belangrijk is bij de N ouder.

Het kan de N niets schelen. Hij is niet in staat zich in te leven, hij heeft niet het vermogen. Voor hem zijn mensen gebruiksvoorwerpen, herbruikbaar en overbodig. Ze zijn er om een functie te vervullen: om hem te voorzien van aandacht (aanbidding, bewondering, goedkeuring, bevestiging, vrees, enz. ) Zelfs de kinderen hebben geen eigen (bestaans-)recht, ​​los van hun taak die ze voor de N hebben te vervullen.

Emotionele mishandeling

De N zal de kinderen een gevoel van vals (materieel) welzijn bieden, in een poging om zijn gezicht te redden. Sommige kinderen zijn buitengewoon gevoelig voor deze hypocrisie van de N-ouder en voelen haarfijn aan wat echte onbaatzuchtige liefde is en wat nep, egoïstisch en vals is. Dit geeft voor deze kinderen veel verwarring en onzekerheid.

Emotionele mishandeling is over het algemeen moeilijker te bewijzen dan fysieke mishandeling. Door rechters en advocaten wordt het dan ook vaak gezien als ongegronde beschuldigingen tegen elkaar. Het resultaat kan zijn dat het emotioneel misbruik niet grondig wordt onderzocht, of geheel word ontkend. Emotioneel misbruik kan tot grote bezorgdheid over het welzijn van de kinderen leiden als het niet serieus genomen wordt.

Wanneer je enige vorm van misbruik van de kinderen vermoedt, dan is het belangrijk om aan te kunnen tonen wat je observeert en deskundigen te raadplegen. Het is niet altijd de gemakkelijkste weg, maar het kan werken. Zoek, indien nodig altijd hulp, in welke vorm dan ook, voor je kinderen en eventueel ook voor je jezelf!


Meer over

error: Content is protected !!