Latest Blogposts

Twijfels Over Zijn Narcisme

twijfels over zijn narcisme

Stel je jezelf vragen over het niveau van narcisme in je partner? Twijfel je of hij wel echt een narcist is? Alleen jij kunt die vraag voor jezelf beantwoorden. Ben je eerlijk naar jezelf over eventueel narcistisch misbruik? Of maak je jezelf slechts zorgen over het feit dat je partner wat onaardig tegen je was?

Wees voorzichtig met oordelen, beschuldig je partner niet van narcisme, dat heeft meestal weinig zin. Ook wanneer je jezelf overal van beschuldigt, is er een mogelijkheid dat je misschien niet in staat bent om de situatie helder te zien.

Is hij echt een narcist?

Voor slachtoffers in destructieve relaties is het een veel voorkomend iets, om te denken dat zij degenen zijn die de problemen veroorzaken. De narcist is er goed in om je te laten denken dat alles altijd iemand anders schuld is. Als je eerst bent geïdealiseerd, dan gedevalueerd om uiteindelijk te worden weggegooid, zeg dan maar “JA”, hij is een narcist. Hoe moeilijk het ook is, probeer om eerlijk te zijn naar jezelf.

Als hij geen narcist is, dan kun je tegen de tijd dat je die conclusie hebt getrokken, deze website veilig verlaten. Voor de duidelijkheid: het is belangrijk om voldoende afstand te behouden tot iedereen - ongeacht wat de etikettering is van diegene - wanneer je te maken hebt met de allesomvattende toxiciteit van een misbruiker.

Het enige dat telt

De bottom line is: het maakt niet uit in hoeverre hij een narcist is of niet, echt niet. Het gaat erom hoe jij in de relatie staat. Als het jou helpt om je beter te voelen door dat labeltje toe te wijzen, om zo meer duidelijkheid te krijgen over waar de problemen vandaan komen, te midden van de hartzeer en pijn van een destructieve relatie, dan is dat het enige dat telt!

De narcist hoeft het nooit te weten, zodat je niet gekwetst zal worden door een of andere valse beoordeling van hem over jou. Waarschijnlijk heb je al wel genoeg manipulatie en mishandeling doorstaan. Sta jezelf toe om te herstellen.

Stop met twijfelen

Stop met twijfelen en houd je vast aan de werkelijkheid. Laat je fantasie los over hoe je wilde dat hij was. Ik beloof je dat je jezelf beter zult voelen als je jezelf toestemming geeft om zo min mogelijk contact met de narcist te hebben. In plaats daarvan kun je beter focussen op het omarmen van de werkelijkheid en de emotionele vrijheid, die de aanvaarding van de waarheid over een disfunctionele relatie brengt.

Geef jezelf het voordeel van de twijfel, hij kan wel / niet een narcist zijn. Lees meer om narcisme in relaties te herkennen, te hanteren en ervan te herstellen. Want als je partner echt narcistisch is, dan heb je niets te verliezen door er veel over te lezen en een heleboel duidelijkheid te winnen!

Lees meer in de serie E-books: Verraden door Liefde - over Narcisme in Relaties Herkennen, Hanteren en Herstellen.


Meer over

1 reactie op “Twijfels Over Zijn Narcisme


Comment author said

Door Inca op 18 december 2016 om 19:02

Narcisten hebben steeds gelijk.
Wat een idioot antwoord trouwens, typisch ééntje van iemand die zich enkel weet te verdedigen op een arrogante manier.
Dat narcisten over lijken lopen is geweten, dat ze emotioneel zwak in het leven staan ook.
Dus je status doet er hier niet toe.
Mensen onzeker maken en ervan genieten doe je enkel bij mensen die kwetsbaar zijn, en niet omdat je die ander niet vertrouwt, een duidelijke projectie van je onbetrouwbare zelf.
Dit is waar het leven van een narcist om gaat...Het steeds projecteren van zijn fouten om een ander onzeker te maken tot je ze ontmaskert en ze via hun spiegel verdwijnen.
Je profiel komt er niet verdacht goed mee overeen.... JE BENT ER DUIDELIJK 1!
Jezelf verdedigen kan ook op andere manieren, zonder destructief te zijn naar je slachtoffers, maar we moeten ze het vergeven, het zal wel ergens een hechtingsprobleem zijn.
Ik had ook zo een probleem, het komt er maar op aan hoe je jezelf in het leven wilt bewegen.

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!