Latest Blogposts

10 Profielen van Narcisten

10-profielen-van-narcisten

Het gedrag van narcisten is een herkenbaar patroon, je moet alleen wel weten waar je op moet letten...

Omdat narcisme zo schadelijk is, kan het een duidelijke alarmbel zijn, zowel in relaties, op het werk, in familie en in de gehele maatschappij. Dus, wat zijn nu typisch narcistische eigenschappen? 

10 profielen om narcisten te herkennen:

1. Narcisten zijn diegene, die met hun overtuigende charme je al tijdens het eerste afspraakje helemaal voor zich weten te winnen en je dan snel willen vastketenen.

2. Narcisten zijn die partners die je verraden in de liefde, die beledigend, manipulatief en bezitterig zijn, die niet alleen de relatie verpesten, maar ook je eigenwaarde, je financiën, en als ze de kans krijgen ook je leven.

3. Narcisten zijn die ouders in een disfunctioneel gezin, die de kinderen misbruiken voor hun eigen belangen, hen verwaarlozen, negeren, buitensporig controleren en veel psychische schade aanrichten.

4. Narcisten zijn die vrienden, die onverantwoordelijk, egoïstisch, onbetrouwbaar, oneerlijk zijn en grote problemen in je leven kunnen creëren.

5. Narcisten zijn die buren, die valse geruchten verspreiden, disharmonie brengen in de buurt en mensen tegen elkaar opzetten.

6. Narcisten zijn die familieleden, die de hele familie in rep en roer houden, de pestkoppen die vaak anderen naar beneden halen en intimideren met hun driftbuien.

7. Narcisten zijn die collega die manipulatief, onethisch, oneerlijk zijn, en bereid zijn om persoonlijke en zakelijke schade aan te richten om hun doelen te bereiken.

8. Narcisten zijn als baas diegene die de macht en controle willen en met opzet anderen in het geniep schade toebrengen, om er zelf beter van te worden.

9. Narcisten zijn die politici, die alleen het beste met zichzelf voor hebben, onverantwoordelijk gedrag vertonen, de samenleving tegen elkaar opzetten, angst zaaien, de zwakkere als zondebok gebruiken en de verworvenheden en rechten van de mens aantasten.

10.  Narcisten zijn vaak ook die staatshoofden, leiders en elite, die gewetenloos hun macht misbruiken, oorlog voeren, mensen onderdrukken met het schuldensysteem en het milieu verwaarlozen.

 

Help de kennis over kwaadaardig narcisme verspreiden!

Iedereen kan de kenmerkende gevaren van een destructieve narcist leren kennen. Het is daarvoor wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Deel daarom dit bericht in al je netwerken om zo de kennis over buitensporig narcisme te helpen verspreiden!

 


Meer over

10 reacties op “10 Profielen van Narcisten


Comment author said

Door Mirjam op 9 maart 2017 om 01:38

hoe nu verder na het verbreken van de relatie,ik blijf nog altijd te maken hebben met hem door mijn kinderen die om het weekend naar hem toegaan en hoe zal het mijn kinderen vergaan die met hun narcische papa om gang hebben?
Ze zijn nu nog klein.....

 

Comment author said

Door marleen op 8 maart 2017 om 17:15

Helaas heb ik ook een relatie gehad met een narcist. Alleen kom ik er nooit helemaal van los. We hebben een kind samen. Via het kind probeert hij nog steeds invloed uit de oefenen. Wat al meerdere keren heeft geresulteerd dat ze niet meer wilt. Op dit moment gaat ze ook niet meer. Vriendin nummer 7 was sportief aangelegd, dus moest mijn dochter 5 rondjes om een voetbalveld rennen. Want zozegt hij, ik vind je figuurtje niet mooi en vriendin (slachtoffer nr 7 na mij) vind sportiviteit belangrijk. Dit was de druppel. Gelukkig heeft ze een lieve tweede moeder eraan over gehouden waar ze nu nog steeds goed intact mee heeft. Ik dacht maar weer af wanneer ik weer een brief van zijn advocaat krijg. Want dat kost mij het en dat vind hij prachtig. Hij werkt tot aan de grens van uitkering en de rest zwart bij. Want zijn kind financieel onderhouden dat doet ie niet. Want ik ben de geldwolf. Maar mijn dochter word ouder en zal zich gaan verweren en zelfstandig worden. Dan is ze geen instrument meer en krijgen we rust. Nu is de nog maar 10

 

Comment author said

Door Debby op 20 augustus 2016 om 17:32

Ik heb ook een relatie gehad met een narcist, in eerste instantie was ik verliefd en ik voelde mij heel fijn bij hem
Hij wilde snel samenwonen maar ik zei dat ik er nog niet aan toe was.
Iedere keer betrapte ik hem erop dat hij bepaalde gesprekken verdraaide. Ik wilde de relatie beëindigen en hij heeft mij gesmeekt om dat niet te doen. Uiteindelijk ben ik gezwicht hiervoor.

En beloftes doen over vakanties, en toen ik zei dat ik nog niet klaar was om samen te wonen, blokkeerde hij mij.
Op de whatsapp/ facebook etc
Ik was er verdrietig over en ik begrijp niet dat ik hem soms mis.
Af en toe kan ik mezelf voor mijn kop slaan. Gr Debby

 

Comment author said

Door Carla Bax op 31 mei 2016 om 23:07

Heel herkenbaar.
Klopt allemaal.jammer dat deze stoornis niet direct te herkennen is.
Door de charmes valt het in de eerste instantie niet op .Maar uiteindelijk komt de ware narsist toch boven water.heel veel stekte voor degene die met deze mensen te maken hebben/ hadden.

 

Comment author said

Door Een bezorgde moeder op 20 april 2015 om 21:24

Ik ben blij dat jij er ben Mjon.
Door uw site weet ik en anderen wat ze kunnen doen met dit soort mensen. Ik wou even een compliment geven

 

Comment author said

Door mar op 8 juli 2014 om 18:41

Fijn samen wonen ,eindelijk een leuke man gevonden, verlieft tot over mijn oren.
! januari was het zo ver hij kwam hier wonen en op 1 januari veranderde hij in een beest.Ik had nooit verwacht dat hij zo kan zijn.Wat een rot vent hij vernederde mij schold me uit en bleef maar mooi weer tegen de buiten wereld spelen.Opeen dag zag ik in zij ogen zoveel boosheid ik zag dat hij een gevaar voor mij werd."op een dag maak je me dood ,ik zie het in je ogen" zei ik en ik ben zoooo bang voor je .Het enige wat hij hier mee kon was: wat rot voor mij dat ik zo'n bange vrouw heb, het is bijna net zo rot voor mij als toen ik hoorde dat mijn hond dood ging.Het is fout gelopen ik heb hem door de politie mijn huis uit laten zetten, hij is nu dakloos. En dat is voor een narcist natuurlijk erg veel gezichtsverlies hij doe nu zijn best om mij te pesten.ik ben blij dat ik na 4 maanden de relatie heb verbroken.
relati eheb kunnen verbreken

 

Comment author said

Door Margot op 5 juli 2014 om 21:38

Ja dat klopt wel Cine, maar als je met zo een mens leeft en dan deze artikels leest... Past het puzzel! En je weet ineens dat je zelf niet gek bent maar gemaakt word. Dat moet je beleven om te weten hoe kapot je gemaakt kan worden. Buitenstaanders hebben da geen beeld van. Dat is onvoorstelbaar! En.. de bedoeling. Voor en achter de deur....

 

Comment author said

Door jola van den tillaart op 4 juli 2014 om 23:47

Wat ongelooflijk herkenbaar en ben er pas na 32 jaar huwelijk eindelijk van losgekomen. Had ik t maar eerder geweten, was ik er maar eerder op gewezen..... Dat had mijn kinderen en mij een heleboel verdriet bespaard.

 

Comment author said

Door cine op 4 juli 2014 om 16:29

Mijn mening :Elk mens heeft een beetje narcisme in zich.
...Het is gewoon dat Te veel dat schadelijk is.En dat is met alles zo. (diagnose wordt vaak te snel en te makelijk gesteld)

 

Comment author said

Door Pieter Stuurman op 3 juli 2014 om 21:37

Nog een paar:

Narcisten zijn mensen die nooit verantwoordelijkheid nemen voor hun daden en altijd de schuld op anderen afwentelen.

Narcisten zijn erg geraffineerd in het verzinnen en uitvoeren van strategieën met als doel zichzelf te bevoordelen ten koste van anderen. Een narcist pareren met vergelijkbare tegenstrategieën is per definitie een verloren race en verlaagt je tot zijn/haar niveau.

Narcisten kunnen ongelofelijk snel en precies inschatten wat jouw verlangens zijn en daarop inspelen. Ze beloven je verlangens te vervullen maar stellen vervolgen eisen en voorwaarden aan je. Pas als je daaraan voldoet, kun je krijgen wat je verlangt. Dat is wat ze je voorhouden. Dat zal echter nooit gebeuren.

Narcisten liegen. De leugen is hun belangrijkste gereedschap om jou te manipuleren. Onthoud dat die leugen alleen effect heeft als jij hem gelooft.

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!