Latest Blogposts

Woede en Herstellen van een Narcistische Relatie

Woede-en-Herstellen-van-een-Narcistische-Relatie

Na de eerste fases van herstel van een narcistische relatie, zal je stemming heen en weer gaan. Je gevoelens wisselen tussen volledige apathie voor je ex-narcist en woede. Woede was in de eerste fase handig om hem op afstand te houden. Apathie is na verloop van tijd de beste keus. Want, wanneer je te lang en te veel in je boosheid zit, ben je uiteindelijk zelf diegene die er het meeste last van heeft.

De laatste brief

Je hebt het nodig jezelf toe te staan je gevoelens te uiten. Je kunt je boosheid uiten, door een allerlaatste brief te schrijven, gericht aan de narcist. Het is belangrijk dat je jezelf uit en het is normaal dat je razend bent, over de manier waarop hij jou behandeld heeft.

Uit alle akelige gevoelens die je verborgen hebt moeten houden. Laat ze op papier allemaal maar naar de oppervlakte komen. Richt je daarbij zo veel mogelijk op wat je nog dwars zit en schrijf het van je af.

Er zit voordeel in het opschrijven van alles wat de narcist tijdens de relatie op je heeft gedumpt. Op deze manier geef je de angst en zijn ellende terug aan diegene bij wie het hoort; de narcist.

Je boosheid stoppen

De volgende stap is het verscheuren of verbranden van de brief. En dit is belangrijk! Deze 'laatste brief' is voor jezelf en niet voor de narcist. Want, wat je ook naar hem schrijft, het is toch zinloos. Bespaar jezelf dus de energie, moeite en de tijd. Schrijf puur voor jezelf de boosheid van je af!

Nadat je de laatste brief hebt geschreven, is het tijd om je boosheid te laten gaan.  Verleg de focus van de narcist naar jezelf. Belangrijk daarbij is, om je boze, angstige energie om te zetten naar compassie en liefde voor jezelf.

Realiseer je, dat als je boze of haatdragende gedachten over iets of iemand hebt, die gedachten naar je terug kunnen blijven komen. Besef ook dat deze negativiteit, hoewel bestemd voor een ander, kan doorwerken in allerlei andere zaken en relaties in je leven.

Weer jezelf worden

Jezelf beschermen voor je negatief denken en je eigen plan trekken, helpt je ook om niet zo gericht te zijn op de anderen in je leven die je pijn doen. Niet zo ontvankelijk meer zijn voor negativiteit en inzicht vanuit apathie voor mensen die je willen kwetsen, is ook hier erg behulpzaam.

Het is onmogelijk om je beter te voelen wanneer de slechte gevoelens en gedachten de boventoon blijven voeren. Net zoals je jezelf moet beschermen tegen een vergiftigend voedingspatroon, moet je jezelf dwingen om jezelf te beschermen voor negatieve gedachten.

Je kunt vandaag nog stoppen met anderen de schuld geven voor je ongelukkig zijn en zien dat jij en alleen jij, verantwoordelijk bent voor je houding en voor je eigen persoonlijke geluk, ook na een narcistische relatie. Vandaag nog ophouden met triest, verbitterd en afhankelijk te zijn, en zo kun je weer jezelf worden na narcistisch misbruik

Het is niet zozeer het onderdrukken van de negatieve gedachten en gevoelens, maar het helpt om te begrijpen hoe schadelijk ze zijn voor jou persoonlijk en onschuldige voorbijgangers. Je kunt die gedachten zelf veranderen voordat ze uitgroeien tot een volledig hatelijk denken en handelen. Wacht niet tot de narcist verandert verander zelf

Focus je op de mooie dingen

Focus je op de mooie dingen en je zult ze ook meer zien. Zo simpel werkt ons brein, zowel in contacten met andere mensen als in het 'contact' met jezelf. Dus als je de focus legt op dingen waar je dankbaar voor bent en waar je blij van wordt in plaats van op je woede, dan verandert je blik, je perspectief op het leven, en het zal ervoor zorgen dat je automatisch minder ruimte hebt in je 'brein' voor de woede en ellende.

Op dit moment lijkt het misschien een lastige opgave om je woede te laten gaan, maar het is de moeite waard. Kijk hoe je boosheid is ontstaan en hoe je zelf je eigen levenskwaliteit op dit moment verpest. Uit een ontspannen positieve levenskwaliteit kun je steeds meer groeien en genieten. Focus op wat je gelukkig maakt, en het zal uiteindelijk een tweede natuur worden.

 

Lees meer in de E-books: "Verraden door Liefde". Voor meer informatie en om de E-books te bestellen ga naar:  TrafoPublishers


Meer over

0 reacties op “Woede en Herstellen van een Narcistische Relatie

Plaats een reactie

error: Content is protected !!