Latest Blogposts

Woede en Herstellen van een Narcistische Relatie

Woede-en-Herstellen-van-een-Narcistische-Relatie

Na de eerste fases van herstel van een narcistische relatie, zal je stemming heen en weer gaan. Je gevoelens wisselen tussen volledige apathie voor je ex-narcist en woede. Woede was in de eerste fase handig om hem op afstand te houden. Apathie is na verloop van tijd de beste keus. Want, wanneer je te lang en te veel in je boosheid zit, ben je uiteindelijk zelf diegene die er het meeste last van heeft.

De laatste brief

Je hebt het nodig jezelf toe te staan je gevoelens te uiten. Je kunt je boosheid uiten, door een allerlaatste brief te schrijven, gericht aan de narcist. Het is belangrijk dat je jezelf uit. Het is normaal dat je razend bent, over de manier waarop hij jou behandeld heeft.

Het is belangrijk dat je die gevoelens, die je verborgen hebt moeten houden kunt uiten. Laat ze op papier allemaal maar naar de oppervlakte komen. Richt je daarbij zo veel mogelijk op wat je nog dwars zit en schrijf het van je af.

Er zit voordeel in het opschrijven van alles wat de narcist tijdens de relatie op je heeft gedumpt. Op deze manier geef je de angst en zijn ellendige leven terug aan diegene bij wie het hoort; de narcist.

Je boosheid stoppen

De volgende stap is het verscheuren of verbranden van de brief. En dit is belangrijk! Deze 'laatste brief' is voor jezelf en niet voor de narcist. Want, wat je ook naar hem schrijft, het is toch zinloos. Bespaar jezelf dus de energie, moeite en de tijd. Schrijf puur voor jezelf de boosheid van je af!

Nadat je de laatste brief hebt geschreven, is het tijd om je boosheid te laten gaan.  Verleg de focus van de narcist naar jezelf. Belangrijk daarbij is, om je boze, angstige energie om te zetten naar compassie en liefde voor jezelf.

Realiseer je, dat als je boze of haatdragende gedachten over iets of iemand hebt, die gedachten naar je terug kunnen blijven komen. Besef ook dat deze negativiteit, hoewel bestemd voor een ander, kan doorwerken in allerlei andere zaken en relaties in je leven.

Weer jezelf zijn

Jezelf beschermen voor je negatief denken en je eigen plan trekken, helpt je ook om niet zo gericht te zijn op de anderen in je leven die je pijn doen. Niet zo ontvankelijk meer zijn voor negativiteit en inzicht vanuit apathie voor mensen die je willen kwetsen, is ook hier erg behulpzaam.

Het is onmogelijk om je beter te voelen wanneer de slechte gevoelens en gedachten de boventoon blijven voeren. Net zoals je jezelf moet beschermen tegen een vergiftigend voedingspatroon, moet je jezelf dwingen om jezelf te beschermen voor negatieve gedachten.

Je kunt vandaag nog stoppen met anderen de schuld geven voor je ongelukkig zijn en zien dat jij en alleen jij, verantwoordelijk bent voor je houding en voor je eigen persoonlijke geluk, ook na een narcistische relatie. Vandaag nog ophouden met triest, verbitterd en afhankelijk te zijn, zal je helpen om weer blij en jezelf te zijn!

Focus op mooie dingen

Het is niet zozeer het onderdrukken van de negatieve gedachten en gevoelens, maar het helpt om te begrijpen hoe schadelijk ze zijn voor jou persoonlijk en onschuldige voorbijgangers. Je kunt die gedachten zelf veranderen voordat ze uitgroeien tot een volledig hatelijk denken en handelen.

Focus je op de mooie dingen en je zult ze ook meer zien. Zo simpel werkt ons brein, zowel in contacten met andere mensen als in het 'contact' met jezelf. Dus als je de focus legt op dingen waar je dankbaar voor bent en waar je blij van wordt in plaats van op je woede, dan verandert je blik, je perspectief op het leven, en het zal ervoor zorgen dat je automatisch minder ruimte hebt in je 'brein' voor de woede en ellende.

Op dit moment lijkt het misschien een lastige opgave om je woede te laten gaan, maar het is de moeite waard. Kijk hoe je boosheid is ontstaan en hoe je zelf je eigen levenskwaliteit op dit moment verpest. Uit een ontspannen positieve levenskwaliteit kun je steeds meer groeien en genieten. Focus op wat je gelukkig maakt, en het zal uiteindelijk een tweede natuur worden.

 

Lees meer in de E-books: "Verraden door Liefde".

De E-book zijn geschreven voor diegene in een potentieel gevaarlijke, narcistische relatie. Het is een gids voor hen, die net ontdekken wat narcisme is. Of je nu nog in een relatie zit, net een verbroken relatie achter je hebt, of wilt begrijpen waarom een al langer geleden beëindigde relatie spaak liep, de E-books geven inzicht in de verborgen mechanismen van de narcistische relaties.

Het eerste deel in deze serie, met de titel 'Narcisme in Relaties: Herkennen', is een gids voor als je nog twijfelt of narcisme een rol speelt in je relatie, of net ontdekte dat het deel van je relatie is.

Het tweede deel, met de titel 'Narcisme in Relaties: Hanteren', geeft je handvatten hoe om te gaan met de narcist, jezelf te beschermen in de relatie en veilig los te komen van die verstikkende relatie.

Het derde en afsluitende deel gaat over het 'Herstellen van Narcisme in Relaties.' Dit is een handleiding en handreiking om te herstellen en een beter leven te op te bouwen. Dit derde deel beschrijft hoe je je leven weer zin geeft, nadat je bent losgebroken van de manipulaties en overheersing van de narcist, die je zolang in zijn ban hield.

In de E-books ontdek je onder meer:

  • hoe je de narcistische relatie definitief afsluit
  • welke elementen van die narcistische relatie je verwarden
  • hoe je meer ontspannen en positiever kunt leven
  • hoe je je ware zelf weer hervindt
  • hoe je van perceptie kunt veranderen
  • hoe je de verwarrende gevoelens kwijt raakt
  • ...en nog veel meer

Voor meer informatie en om de E-books te bestellen ga naar:  TrafoPublishers

0 reacties op “Woede en Herstellen van een Narcistische Relatie

Plaats een reactie

error: Content is protected !!