Latest Blogposts

Verleid Door Een Narcist? Hoe Kon Je Zo Dom Zijn...

hoe-kon-je-zo-dom-zijn-nl

Als slachtoffer van narcistische misleiding ben je niet dom, nee je bent onschuldig. Het is belangrijk dat je je realiseert dat je niets verkeerd hebt gedaan. Jouw gedrag heeft er niet toe geleid dat de narcist je heeft misbruikt. De narcist is zelf verantwoordelijk voor het narcistisch misbruik. Het heeft niets met jou te maken en het is op geen enkele wijze jouw schuld. Geloof me, 't gaat alleen maar over de narcist. 

Heel veel vrouwen in destructieve relaties vragen zich uiteindelijk af hoe ze zo dom konden zijn... Ik kan je vertellen: WIJ ZIJN NIET DOM!

Voor de meeste mensen en zelfs voor bijvoorbeeld psychiaters, therapeuten en rechters, zijn narcisten moeilijk te herkennen. Narcisme kan ontzettend moeilijk te diagnosticeren zijn, vooral wanneer je niet weet waarop je moet letten.

Begrijpelijk dus, dat de meesten van ons niet eens wisten wat de narcistische stoornis in de praktijk inhoudt. Dit houdt ook in dat we daardoor niet altijd een verstandige partnerkeuze kunnen maken, hoe slim, intelligent, intuïtief of geschoold we ook zijn.

Verraden door liefde

Wij zijn verraden door liefde, want een echte narcist kent geen liefde voor een ander, alleen een gebrekkige  eigenliefde. Nadat we dit voor het eerst gaan beseffen, worden we in het begin meestal overweldigd door de verwarring, schaamte en schande.

We vragen onszelf af hoe het komt dat we de leugens en manipulaties niet zagen. Het is gemakkelijk om boos op onszelf te worden, wanneer we ons realiseren dat we zijn verraden door "liefde" en dat de hele relatie een illusie was.

Donkere laag in samenleving

Het is normaal om ons dom te voelen als we de werkelijkheid gaan zien. Maar, wij zijn niet dom, we zijn liefdevolle, empathische mensen. We hebben alleen nooit geleerd dat er een diepe donkere laag in de samenleving bestaat, met mensen die emotioneel onderontwikkeld zijn en die zonder geweten handelen.

Meestal leren we alleen over gevaarlijke mannen in sprookjes of in verhalen van seriemoordenaars. We wisten niet dat ze ook gewoon onder ons zijn in het dagelijkse leven. Noem het naïef, maar het zijn mannen die, zeker in het begin, schijnbaar normaal zijn. We konden onszelf niet beschermen, tegen iets waarvan we niet eens wisten dat het bestond. Stop daarom ook met jezelf de schuld te geven!

Uit 'de ban' van de narcist

Nadat we onszelf  'uit de ban' van de narcist bevrijd hebben, zijn we vaak getraumatiseerd en worden we geconfronteerd met de pijn en de nasleep van een destructieve relatie. Vermijding en ontkenning zijn dan een normale, natuurlijke menselijke reactie op pijn. We doen het allemaal, in verschillende mate...

Wanneer we echter de moed van binnen vinden om de pijn echt te doorleven en aan het herstel te werken, pas dan zullen we echt bevrijd worden van de pijn van narcistische manipulatie. Dat is ook het moment wanneer we weer stappen kunnen gaan nemen voor een mooiere toekomst en de vreugde van het leven weer kunnen gaan ervaren.

Geluk opnieuw ontdekken

We kunnen de pijn niet door laten gaan of vermijden en tegelijkertijd het geluk opnieuw ontdekken, dat we uiteindelijk allemaal verdienen. We kunnen niet om de pijn heen, dus kunnen we het net zo goed omarmen, met alle uitdagende gevoelens en moeilijke ups en downs die de essentie zijn van het proces.

Soms kan het lijken alsof je de pijn altijd zal blijven voelen... tot je op een dag hersteld zal zijn en je de prachtige echte wereld weer kunt zien, waarvan je tijdens de relatie vergeten was dat die bestond.

Ook jij kunt het!

 

Verraden door liefde

De serie E-books met de titel “VERRADEN DOOR LIEFDE” kunnen je helpen herkennen en begrijpen waarom een narcist doet wat hij doet. Je zult ook ontdekken hoe je jezelf kunt beschermen tegen misbruik en hoe je kunt loskomen en kunt herstellen van deze destructieve relaties.

Lees meer over de serie E-books: Verraden door liefde Gratis-Proef-exemplaar-E-book-Cover-verraden-door-liefde-1


Meer over

10 reacties op “Verleid Door Een Narcist? Hoe Kon Je Zo Dom Zijn...


Comment author said

Door Rosita op 23 september 2016 om 20:52

Wat ik mij afvraag is, hoe komt t dat de N heel snel "verliefd"wordt? Heeft iemand meegemaakt,dat 's avonds het heel gezellig was met je ex N, en dat hij de volgende dag doet of je nooit hebt bestaan?

 

Comment author said

Door Marco op 4 september 2016 om 16:12

Na een narcistische relatie gehad te hebben vallen velen in de zelfde val bij een volgende relatie. Narcisten hebben een zuigkracht en iets aantrekkelijks dat hun aantrekt. Je simpelweg verzetten tegen alles waar de ander voor stond werkt averechts omdat in de meeste relaties de narcist in het begin zich heel anders voor deed en pas later, nadat de partner is verhuis, liefdesverslaafd of geen andere mogelijkheid heeft dan samen zijn met de narcist komt de andere aard naar boven.

Daarom is het belangrijk om na de relatie een periode in te lassen waarin ze weer helemaal kunne. Ontdekken wie ze zelf zijn zonder narcist en hoe ze een relatie willen.

Het kost tijd maar het is zeker mogelijk om iemand aan te trekken die wel werkelijk liefde voor je kan hebben.

 

Comment author said

Door LINDA op 4 september 2016 om 13:42

Jee wat een vreselijk verhaal zeg!!

 

Comment author said

Door Rosita op 27 augustus 2016 om 02:42

Na een relatie van 1 1/2 jaar, had ik eindelijk door dat hij een N is
Hij maakte beloften, liegen en liegen
Toen ik hem confronteerde, was hij pissed off, dat ik van ruzie hou en hij wil een leuke rustige relatie. Geen gedoe, toen ik
Zei: stoppen dan. Nee. Ik ryd me te pletter etc
Ok nog een kans, 2 maanden geleden blokkeerde hij mij op whats app, facebook.
Muts dat ik ben,ik ging checken opzijn faceb. Waar hij te kennen gaf dat hij erg veel houdt van iemand (achternicht). En dat hij met haar wil trouwen. Tsjonge jonge, en dat moet op facebook!
Hoe mentaal gestoord ben je!
Liefs
Rosita

 

Comment author said

Door Slagmulder doris op 12 juli 2016 om 05:39

Ik heb iets meer dan 1 jaar een relatie gehad met zo iemand. Van in het begin voelde ik dat er iets mis was,ik probeerde mezelf ervan te overtuigen dat ik verkeerd zat maar toch tot op de dag van vandaag sprak men gevoel anders,GELUKKIG.
Hij kwam uit het niets in mijn leven juist op het punt wanneer ik in een serieuze relatiedip zat van 12jaar.
Hij beloofde me het aardsparadeis,zelfs dit vond ik al wat overdreven want hij kende me eigenlijk nog niet. Ik was op mijn hoede en toch liet ik het allemaal gebeuren want ik zag hem graag. Nu 1jaar later staat gans men leven op zen kop, ik zit financieel aan de grond. Das voor mij het ergste want ik doe mijn kinderen ermee te kort en mijn eigenwaarde heeft ook weer een flinke deuk gekregen. Hoe kan iemand zo misbruik van iemand maken echt die zijn zot en ziek. Gelukkig ben ik altijd blijven geloven in mezelf dat dit niet aan mij lag maar alles door hem komt. Ondertussen heeft hij alles wat ik allemaal kwijt ben. Heb nog maar net gebroken met hem en het voelt niet slecht aan nu voel ik dat ik sterk genoeg ben hem niet meer terug te nemen en niet omgekeerd zoals hij me telkens zogenaamd weer nog eens een kans geeft. Mijn hart is gebroken maar gelukkig is mijn verstand niet gekraakt. Ik ben fier op mezelf!!!! Voor het eerst en als enige uit de klauwen van de wolf.

 

Comment author said

Door Joao op 27 juli 2015 om 14:53

misschien is een boek schrijven een goed idee of een internetpagina starten voor anderen die het slachtoffer zijn ...

 

Comment author said

Door Joao op 27 juli 2015 om 14:51

Vreselijk, verhuizen naar een heel andere plaats en geheim nummer nemen is het beste, de politie doet weinig tot niets in dit land inderdaad.

 

Comment author said

Door Joao op 27 juli 2015 om 14:50

Er zijn ook vrouwelijke Narcisten, lees mijn verhaal maar...............

DE ONTMOETING

Ik ontmoette haar op een forum op Internet, ze was als au-pair in Nederland, ze kwam uit Nigeria en woonde vlakbij de hoofdstad Abuja. Ik wenste haar een goed verblijf en veel plezier in Nederland. Ik hoorde een paar weken niets van haar tot ze plotseling mij een berichtje stuurde, ik antwoordde netjes en vroeg hoe het ging, na wat e-mails heen en weer gaf ze mij een telefoonnummer. Ik belde haar op en merkte dat ze het moeilijk had, ten minste dat dacht ik toen.

Ik maakte een afspraak om haar te bezoeken. Het was een erg prettig bezoek, ik had nog nooit zo’n vrouw ontmoet, ze was heel erg lief en zorgzaam, ze vertelde mij dat ze het erg moeilijk had in Nederland en dat ze speciaal in Nederland was gekomen om geld te verdienen voor haar familie. Ik maakte weer een afspraak en beloofde haar te helpen daarna kreeg ik allemaal lieve mailtjes van haar, ze was zelfs al Nederlands aan het studeren.

ROMANTIEK IN ITALIE

Niet lang daarna ging ik op vakantie naar Italië. Toen ik in Italië was kreeg ik plotseling een alarmerend telefoontje van haar, ze hadden haar willen verkrachten en was daarna het huis uitgezet op de trein naar Schiphol. Ik gaf haar aan dat ze haar ticket kon omboeken om naar mij te komen in Italië. Gelukkig lukte het om Nigeria om te boeken naar Italië. Daarna had ik een fantastische week met haar en nam haar daarna mee naar huis in Nederland, ze was mij eeuwig dankbaar, ik was haar reddende engel. Overigens was zij erg goed tijdens het nachtelijk samen zijn, terwijl zij beweerde maar een paar vriendje te hebben gehad omdat zij altijd bezig was om voor haar ouders en familie te zorgen.

TOEKOMSTPLANNEN

Om een lang verhaal kort te maken, zij was smoorverliefd op mij geworden en omdat het een prachtige vrouw was kon ik haar niet weerstaan. In Nederland maakten wij afspraken voor de toekomst, zij wilde graag bij mij komen en een gezin stichten want ik was haar reddende engel en zo’n man had zij nog nooit ontmoet, ze kwam alleen maar voor mij naar Nederland.

De maanden daarna Skypten wij veel, ik leerde haar inburgeren via Skype, betaalde haar laptop, haar huur en eten en soms wat geld voor haar ouders. Ik bezocht haar in Nigeria met de kerst en zag heel haar familie en al haar vrienden, iedereen vond haar fantastisch en wenste mij veel succes met haar en de tijd in Nigeria was ook fantastisch, ondanks dat haar familie helemaal niets had. Ik heb nog nooit zo veel armoede gezien als toen in Nigeria. Ze vond mij zelfs zo’n fantastische man dat zij mijn naam op haar bovenarm liet tatoeëren, want ze zou altijd bij mij blijven.

Terug in Nederland regelde ik haar komst naar Nederland, ze had een verblijfsvergunning en mocht de komende 5 jaar bij mij blijven.

DE OMSLAG

Toen zij die verblijfsvergunning kreeg begonnen er steeds meer problemen te komen, het ging van kwaad tot erger, ik moest het interieur van mijn huis veranderen, mocht mijn ouders niet meer uitnodigen, ze hield zich niet meer aan afspraken, bleef soms zo maar een avond of middag weg, ging vervelende discussies met mij aan en met mijn vrienden en deed waar zij zelf zin in had en vond zichzelf plotseling erg goed en fantastisch. Van de sympathieke lieve vrouw welke ik een jaar eerder had ontmoet bleef steeds minder over. Na een cumulatie van problemen gaf ik aan dat zij maar een rustpauze moest nemen in Nigeria. Ze ging voor een maand terug om onze relatie te overdenken, ik kreeg daarna weer allemaal lieve mailtjes van haar dat ze de beste vrouw ooit voor mij zou zijn, ondertussen wist zij mij wel, als vaker, geld te vragen voor haar verblijf en een korte vakantie aan de kust. Want ze zou de komende jaren toch bij mij blijven want ik was weer de liefste man.

Bij terugkomst verviel zij weer in haar oude gedrag, waarna ik haar meenam op vakantie naar Italië, maar ook daar bleef zij weer het bazige type te spelen, het was niet zo als de eerste vakantie met haar, het was verschrikkelijk. Maar omdat ik nog van haar hield gaf ik haar alweer het voordeel van de twijfel. Thuis deed zij inmiddels weinig meer, lag de halve dag op bed, studeerde geen Nederlands meer en had meer contact met Nigeria dan met mij. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik aangaf dat als zij zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden ik de relatie zou beëindigen, wat zou inhouden dat zij terug naar Nigeria zou moeten gaan. Zij lachte mij uit in mijn gezicht en gaf aan dat ik dat toch niet durfde omdat ik te veel van haar hield. Daarop heb ik een brief gestuurd naar Immigratie en Naturalisatie Dienst om aan te geven dat ik de relatie zou beëindigen.

HET DIEPTEPUNT

Toen ik de brief had verzonden heb ik dit haar ook meegedeeld, zij vroeg mij om het in te trekken wat ik weigerde, ik had haar genoeg gefinancieerd, erg veel schoenen, koffers vol met kleding gegeven en leuke tripjes laten maken, want zij had geen cent. Ik vroeg mij ook steeds af “waarom doe je dit ?”, want ik had al eerder aangegeven dat als zij zich niet aan de afspraken zou houden zij terug zou gaan naar de armoede in Nigeria, waarop zij steeds antwoordde: “stuur mij maar terug, doe het dan !!”.

Het was op een zaterdag ik zal het nooit vergeten, ik had haar een week gegeven om haar spullen te pakken en afscheid te nemen van haar vrienden hier, toen plotseling de politie gewapend binnenviel nadat ik de deur had geopend. Ik werd opgepakt en zij werd ook meegenomen, nadat zij was verhoord, mocht ik 6 uur in de cel zitten. Zij had de politie wijs gemaakt dat ik haar met de dood had bedreigd en zij was zo overtuigend dat ik 6 uur vast zat, met vingerafdrukken en de hele mikmak. Na 6 uur werd ik vrij gelaten en de zaak was geseponeerd, de Nigeriaanse schone had de politie ook nog verteld dat ze zwanger was van mij en zij was preventief ondergebracht in een Blijf van mijn lijf huis. Voor dit laatste was ik de politie erg dankbaar, ik denk niet dat zij zonder morren met mij was meegegaan naar Schiphol om definitief terug naar Nigeria te gaan. Het heeft even geduurd, maar intussen is zij weer terug in Nigeria en heb ik thuis foto’s gevonden van een echo, ze is inderdaad zwanger, maar of het mijn kind is ? Ze bleef vaak lang weg en hield zich standaard niet meer aan de afspraken. Zelfs naar de dokter voor haar zwangerschap nam zij mijn niet mee.

Daarna ging ik wat googlen op haar gedrag en met een paar trefwoorden kwam ik direct op narcisme terecht. Ze had overigens niet alleen mij belogen, maar ook haar ouders, haar familie en haar vrienden, die allemaal geschokt waren en niet geloofden dat zij dit in zich had.

Ik ben er eigenlijk goed vanaf gekomen, zij is nog geen 8 maanden bij mij geweest, wat zij nu verder doet weet ik niet en het interesseert mij ook niet meer. Nederland kan zij voorlopig niet meer in, de politie heeft haar op het vliegtuig gezet naar Nigeria en ze heeft een strafblad in Nederland wegens het doen van een valse aangifte. Het is vooral de pijn die je hebt als het over is, geld kan je altijd weer opnieuw verdienen, maar je liefde bij deze partner, kan je nooit meer terug verdienen.

Ook narcisme kent geen grenzen……

 

Comment author said

Door susan op 13 juni 2015 om 13:33

8 jaar en een kind verder ben ik bij de narcist weggegaan. 2,5 jaar daarna ontmoette ik mijn huidige lieve man, toen werd N pas echt erg! Ons gezin wordt nu al 5 jaar geterroriseerd en mijn kind zit nu op speciaal onderwijs wegens concentratie problemen. Procedures, aangiftes, meldingen bij jeugdzorg etc beheersen al jaren ons leven! Ik ben bang dat wij uit Nederland raken om hier ooit een einde aan te maken, iemand tips????

 

Comment author said

Door Ger op 19 april 2015 om 08:29

Hoi, ik ben 9 jaar getrouwd geweest
met een vrouw die bij s alles had volgens het GZZ, PTSS bordeline en later bleek ook een narcist
Niets is erger om daarmee te moeten leven, smorgens loop jd gezellig het huis uit en als je thuis komt us er oorlog en ik was de oorzaak en dit dag in dag uit
Tjaaa en niemand die Iers zegt, waarom niet , omdat mijn vrouw overal zo geliefd was dat ze het niet zagen, ik kan er een boek over schrijven
Doe wat met dit verhaal , z.s.m. Weg weg weg bij die persoon

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!