Latest Blogposts

Spiritualiteit En Herstellen Van Narcistisch Misbruik

Spiritualiteit-en-herstellen-van-narcistisch-misbruik

Narcistisch misbruik kan diepe verwondingen achterlaten op geestelijk niveau. Spiritualiteit kan daarbij verlichting geven. Misschien denk je nu dat je ingewikkelde yoga standjes moet gaan uitvoeren. Of uren stil moet gaan zitten mediteren om spiritueel bezig te zijn, maar niets is minder waar. Lees snel verder, om te ontdekken hoe ook jij op een simpele manier spiritualiteit kunt gaan toepassen in je leven. 

Ontdekken wie je werkelijk bent is een van de lastigste zaken in het leven, helemaal wanneer je te maken hebt met narcisme in je relaties, familie of werk. Narcisme in je leven behelst namelijk ook vaak voor een deel het verlies van jezelf.

Terwijl je door het herstelproces van narcistisch misbruik heen gaat, zul je veranderen. Daarmee zal misschien ook de manier waarop je wereld ziet volledig anders zijn, maar de wereld is niet veranderd. De wereld is hetzelfde gebleven, maar jij, jij zult de wereld waarschijnlijk in een heel ander licht bekijken.

Van onrust naar rust

Wanneer je beseft dat alles wat je van een relatie verlangde een teleurstelling is gebleken. Of dat je bezittingen door de relatie verloren zijn gegaan of dat je zelfvertrouwen en dromen zijn verdwenen, dan kan het een uitdaging zijn om niet te blijven hangen in een toestand van verdriet of frustratie. Een soort van negativiteit kan zich dan van je meester maken. Hierdoor zul je steeds onrustiger worden van binnen, en die onrust kan je hele geest gaan vervullen.

Je kunt je voorstellen dat dit een prima recept is om ongelukkig te zijn en te blijven. Als gevolg hiervan, ziet de buitenwereld je negativiteit en dat zal nog meer onrust brengen. Het is alsof je de wereld ziet door een donkere bril. De wereld lijkt donker, grijs en grauw en je visie is niet scherp. Echter, als je je visie bijstelt en je jezelf kunt transformeren, van slachtoffer naar overlever dan zul je herstellen.

Je groeiproces versnellen

Een van de grootste ontdekkingen van deze eeuw is dat ons geluk niet af hangt van de gebeurtenissen in ons leven, maar dat het veel meer afhangt van wat voor soort gedachten we hebben en hoe we reageren op de externe prikkels die in ons leven verschijnen. Niet de externe omstandigheden bepalen of we gelukkig of ongelukkig in het leven staan, maar de manier waarop we ermee omgaan. Blijvend geluk zit niet in uiterlijke dingen, faciliteiten, comfort of de luxe in het leven, maar diep in jezelf!

Je kunt door het beoefenen van spiritualiteit jezelf helpen om uit je 'angstige ego-zelf' los te komen en in contact te komen met je 'krachtige ware zelf.' Ook als je meer wilt ontdekken over echte liefde en relaties, helpt een spiritueel pad je en kan het je groeiproces als mens versnellen.

Verbinden met de natuur

Vergeet niet dat je aandacht door het narcisme in je leven vaak erg naar buiten is gericht. Door die weer naar binnen te verleggen, zul je meer innerlijke rust vinden. Je door uiterlijkheden gedreven onrust zal plaatsmaken voor meer rust in jezelf.

De natuur is in essentie de poort tussen de twee werelden, zij herinnert ons er hier op aarde aan om ons te verbinden met de spirituele wereld. Verbinding met de natuur geeft rust. Angstige gevoelens over je eigenwaarde, zaken, geld, macht en status beginnen dan te ontspannen.

De kracht van de natuur kun je gebruiken om je minder druk te maken over materiële bijzaken en dat zal al sneller rust in je leven brengen, zodat het je kan helpen bij het terugvinden van je levensvreugde.

De kracht van de natuur kan worden geopenbaard in elk aspect van je leven, als je maar de tijd neemt om ernaar te kijken. Kijken naar de natuur, zoals naar een vogeltje of een zonsondergang kan al een ontspannend effect hebben. En, een flinke wandeling buiten of een duik in de zee laat je voelen dat je echt leeft. Gebruik het!


Meer over

2 reacties op “Spiritualiteit En Herstellen Van Narcistisch Misbruik


Comment author said

Door geert op 6 april 2016 om 19:51

zonder de natuur is de mens niets…
wij zijn zelf natuur

 

Comment author said

Door van Brussel op 6 april 2016 om 19:22

Beste Mjon
Dank u voor uw news letter
Ik hanteer het frans als mijn taal ,maar ook het nederlands
Ik heb werken gelezen in het frans ,maar zoch nederlandse werken ,omdat ik ook enkele nederlandse vrienden die niet veel van dit soort stoornissen weet wat informatie te gegeven
Dus of een boek kado maken of naar een site verwijzen die over narcissisten handelt
Ik ben blijf met uw site
Gaarne zou ik willen weten hoe boeken te bestellen of je direct te laten bezorgen op de adressen in nederland
Ik woon namelijk in Frans Guyana (het overzee deel van Frankrijk
Ik heb gedurende 2 jaren geleden door hun karakter
En als ik naar mijn vrienden in Nederland mail en over deze mensen praat( Ze zijn origineel van Nederland en hebben zich nu hier gevestig
Mijn vrienden in Nederland kennen ze als lieve en charmante personen
Gelukkig zijner wel enkele op de hoogte van hun praktijken
Ik ben bereid u mij verhaal te vertellen hoe dit alles begonnen is
Indien u geinterzeert ben kunt u mij laten weten
het is een heel lang verhaal die aangehoord moet worden
Van FB weet ik niet veel ,dus u moet mij laten weten hoe mijn verhaal kwijd
Dank u Glenn van Brussel

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!