Latest Blogposts

Loskomen van Narcisme in Relaties

Loskomen van een Narcist

Wanneer je net bent gaan inzien dat je partner een narcist is, je onderzoek hebt gedaan en je je persoonlijke situatie analyseert, dan realiseer je jezelf meestal ook, dat je wel uit de relatie moet loskomen om er zelf niet aan onderdoor te gaan... Je zult ook al snel weigeren om nog langer het slachtoffer van een narcist te zijn, nadat je jezelf volledig bewust geworden bent van het misbruik.

Dit is waar het lastig wordt

Je moet nooit jezelf de schuld geven voor het misbruik van de narcist, maar,als je in een relatie blijft die gevaarlijk en giftig voor je is, dan is dat leven in ontkenning. Dat zul je moeten aanpakken, want het resultaat is anders een ongelukkig leven.

Je kunt het verleden niet veranderen, maar je kunt, nu je dit alles weet, wel zorgen voor beslissingen en keuzes die je voor nu en in de toekomst gelukkiger maken.

De andere weg

Je kunt ook de andere weg opgaan en eindeloos excuses blijven verzinnen voor het misbruik. Uiteindelijk zul je toch de realiteit onder ogen moeten zien. En dat is, dat een gezonde relatie met een narcist is onmogelijk is! Want er is voor de narcist geen genezing, er is geen hoop en hij zal niet veranderen. Je hebt wel zelf de optie om te veranderen om je eigen pad te kiezen, anders zal het 'gekmakende gedrag' van de narcist je blijven teisteren.

Hoewel je al weet dat je narcistische partner slecht voor je is, is hij meestal ook verleidelijk en zeer charismatisch. Dankzij het misbruik, de verleiding en de verwarring die de narcist bewust veroorzaakt, zijn je waarnemingen vertroebeld. Wat je daarom nodig hebt is kennis en het inzicht om je te helpen op een realistische en juiste wijze, de dingen te gaan zien, die je vaak nu nog niet kunt zien.

Loskomen 'uit de Ban'

Loskomen van een narcist is vaak een proces van kleine stapjes. Meestal voel je jezelf in het begin van dit proces hopeloos, dat is logisch, het heeft tijd nodig. Geef jezelf die tijd. Stapje voor stapje kom je er wel!

Stap 1: Herkennen 

De eerste stap naar herstel is het opdoen van kennis waardoor je het misbruikende gedrag kunt inventariseren en de negatieve invloed daarvan op jou kunt leren herkennen. Lees voor meer informatie
>>>  E- boek deel 1 – Narcisme in Relaties, Herkennen

Stap 2: Hanteren

Ten tweede: om echt los te komen 'Uit de Ban', moet je weten hoe je anders om kunt gaan met de narcist in je leven. Om te beginnen moet je weten hoe je hem kunt hanteren en anders op hem kunt reageren.

Om je leven echt terug te krijgen zul je moeten handelen. Lees hiervoor de stappen over het loskomen van een narcist:
>>> E-boek deel 2 -  Narcisme in relaties, Hanteren 

Stap 3: Herstellen

Als laatste heb je ondersteuning nodig om volledig te herstellen. Door het destructieve karakter van de relatie kun je een trauma opgelopen hebben en lange tijd last houden van verwarrende gevoelens. Lees voor ondersteuning bij je herstel:
>>> E- boek deel 3:  Herstellen – van Narcisme in Relaties

 

In de serie E-books, Verraden door Liefde - zul je de support vinden, die je nodig hebt. Het zal je helpen bij de acceptatie van wat er met je is gebeurt en je zult validatie krijgen van je ervaringen. Ook zul je lezen hoe je opnieuw richting aan je leven kunt geven en hoe je een beter leven kunt creëren dan ooit tevoren!

Lees wat anderen over de E- books, Verraden door Liefde schreven:

>>> Aanbevelingen en Recensies

 

Zet jezelf op de eerste plaats! Ontdek in de E-books – Verraden door Liefde – hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en hoe je ervan kunt herstellen.

Je kunt nu de hele serie E-books met korting ineens bestellen via Trafo publishers:

>>> Serie E-books Mjon

www.trafopublishers.nl

 

 


Meer over

7 reacties op “Loskomen van Narcisme in Relaties


Comment author said

Door Rosita op 21 september 2016 om 19:12

Herkenbaar! Waarom jezelf niet op de eerste plaats zetten! Ik wilde er zo graag zijn voor mijn ex N, maar ook dat was niet goed genoeg. Ze zijn net een teek, die het bloed uit je lichaam zuigt!
De verwarring manipulaties! Bizar! En een groot gat in zijn hand

 

Comment author said

Door Miekie Pou op 5 juni 2016 om 16:56

Hoe herkenbaar!
Krokodillentranen en als het niet werkt : woede en scheldpartijen .
Mensen zo manipuleren dat ze daadwerkelijk al het leed wat hij mij heeft aangedaan vergeten, en ik ben de kwade pier want hij heeft het er zo moeilijk mee,...
Beetje bij beetje vertel ik de mensen om mij heen van het misbruik maar niet
Iedereen gelooft het. Door opslaan van sms'jes en ze laat lezen begint bij de meesten het kwartje wel te vallen. En toch trappen ze nog in het toneelspel .
Ik niet meer, ik negeer hem zoveel mogelijk en ga door .
Succes jij, je bent goed bezig dus ga zo door

 

Comment author said

Door Linda op 12 maart 2016 om 10:13

Jammer dat de reclassering en Kwadraad niet veel van narcisme weten. Gisteren gesprek gehad n.a.v. 10 dagen contactverbod. Man met krokodillentranen en ik werd als hard neergezet omdat ik al bij een advocaat was geweest. Ik heb het al een jaar gezegd dat ik wilde scheiden en za.mo. zijn mijn dochter en ik ernstig mishandeld. Ik zet nu door maar was volgens de beide dames wel erg hard hoor. Hij zat te huilen en schrok van mijn mededeling. Het was gewoon toneelspel. Dit was de tweede keer al dat ik aangifte heb gedaan, de eerste keer 3 jaar geleden. Hij zou veranderen maar de mishandelingen zijn alleen maar ernstiger geworden met afgelopen zaterdag doodsbedreigingen.

 

Comment author said

Door Mjon op 3 maart 2015 om 13:11

Beste Natascha,

het is tijd om je twijfels te helen, je vragen te beantwoorden en je angsten los te laten. Lees de E-books: Verraden door Liefde!
Ga voor meer informatie of om de e-books te bestellen naar http://www.trafopublishers.nl

 

Comment author said

Door natascha op 1 maart 2015 om 14:05

Hoi saai. .. Hoe ben je er los van gekomen? Ik zit er midden in samen met mijn zoontje van 2. Graag zou ik willen weten hoe je zover bent gekomen.

Liefs natascha

 

Comment author said

Door Saar op 26 januari 2015 om 16:21

Zet jezelf op de eerste plaats! Vandaag heb ik de reacties gelezen van personen die gebukt gaan onder het gezag van een narcist. Zelf heb ik het van heel dichtbij meegemaakt wat een narcist aan kan richten. In al de verhalen die ik lees over narcisme, komt het er in ieder verhaal op neer dat het slachtoffer van narcisme zich niet op de "eerste plaats zet", hoe komt dat toch? Waarom komen we een narcist tegen in ons leven? Waarom kunnen we in een relatie niet gewoon onszelf zijn? Waarom luisteren en kijken we niet naar onszelf, te voelen en zelfrespect te hebben? Jezelf op de eerste plaats zetten, hoe doe je dat? Waarschijnlijk was je zoekende of had/heb je jezelf nog niet ontdekt voor je deze narcistische man of vrouw tegenkwam? In een verhaal las ik dat een vrouw niet los kan komen van haar narcistische man omdat ze bang is om alleen door het leven te gaan. Was je al bang en/of voelde je je al alleen voordat je de narcist(man) al tegenkwam. Leer dergelijke vragen eens bij jezelf neer te leggen inplaats van het buiten jezelf te zoeken en het gevaar te lopen dat je de niet juiste partner tegen het lijf loopt. Er is in jullie verhalen en de boeken die erover zijn en worden geschreven, genoeg voorbeelden van wat een narcist aanricht. Dus, STA OP, bundel al je krachten en laat aan jezelf zien wie je bent en wie jij mag zijn. Je kunt meer dan jezelf denkt, je bent je eigen coach!.....Samen met mijn dochter zijn we los gekomen van een Pathologisch (leugenachtige) narcist door voor onszelf te kiezen en onze krachten gebundeld. Wij kunnen weer lachen en gelukkig zijn samen met mijn kleinzoon die ook gebukt is gegaan onder het gezag van zijn vader en het ook verdient om gelukkig te zijn!! Dit wens ik al de slachtoffers van narcisten toe.

 

Comment author said

Door Marco op 8 december 2014 om 22:43

Hallo ,mij naam is Marco

Heb een ex vrouw die narcistisch is . Nou vraag ik me af in hoe verre me kind er schade van oploopt ? en in hoe verre het te herstellen is bij me dochter ? Doe al zo veel mogelijk aan conflict vermijden. Wil ook niet met jeugdzorg in zee gaan en zo ......geen vertrouwen in. Juridisch staat de vrouw ook sterk. Is er iemand die dit ook heeft,of gehad heb ??......

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!