Latest Blogposts

De Nieuwe Prooi Van De Narcist Waarschuwen?

Een narcist begint gemakkelijk een nieuw leven met een nieuwe vriendin, die hem aanbidt en (nog) aan zijn behoeften tegemoet wil komen. Dat hij daarbij jou in een toestand achterlaat van financiële en psychologische chaos, heeft geen enkele betekenis voor hem. Veel narcisten herhalen dit ongehoorde patroon en gedrag gedurende hun hele leven zonder enige schaamte of spijt.

Waarom de narcist al weer zo snel een nieuw leven met een nieuwe vriendin heeft? Niet voor jou, niet voor zijn nieuwe vriendin, maar voor zijn prikkels, enkel en alleen voor zichzelf. Het is de stijl van de narcist. Hij ziet het leven als een speeltuin. Hij moet voortdurend geprikkeld worden en gaat op zoek naar nieuwe dingen. Tot hij die weer compleet heeft afgebroken. Dan laat hij de brokstukken liggen en gaat op zoek naar een nieuwe speeltuin.

Anderen vertellen hoe hij echt is?

De vraag die regelmatig bij slachtoffers van narcisten opkomt is, “of ze zijn nieuwe prooi moeten waarschuwen”. Hoogstwaarschijnlijk word je niet gelooft want bijna niemand gelooft je na narcistisch misbruik. Als je het zelf niet hebt meegemaakt lijkt het allemaal zo onecht en overdreven. Vooral omdat hij in het begin zo perfect is en zo goed kan liegen en manipuleren.

Het is niet aan jou om anderen te waarschuwen. Ieder heeft zijn eigen pad te volgen. Daarbij zal je waarschijnlijk als jaloers en gek bestempeld worden. Laat maar... Wees blij dat hij iemand anders heeft, hierdoor zal hij jou waarschijnlijk minder lastig vallen.

Karaktermoord

Vergeet niet dat de narcist anderen bijna alles kan laten geloven over jou wat hij wil. Hij kan bijna iedereen tegen je opzetten, gooit je goede karakter aan diggelen en verspreidt overal de meest vreemde roddels. Wees dus niet verbaasd wanneer je slachtoffer wordt van karaktermoord. Dus waarom zou de volgende prooi jou geloven. Jij bent immers diegene die voor gek is verklaard door haar nieuwe geliefde.

Onthoud dat de meeste mensen het gewoon niet kunnen begrijpen, ze zien niet hoe hij in elkaar zit. Dit kan je hetzelfde gevoel geven als de koude, ijzige steek van devaluatie en afwijzing die je ook al hebt ervaren bij de narcist. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Vertrouw daarom alleen op de mensen die echt belangrijk voor je zijn en er toch voor je zijn, ondanks de laster-campagne van de narcist.

Muur op van onbegrip

Vaak loop je tegen een muur van onbegrip op. Of men denkt dat je enkel kwaad spreekt, omdat je jaloers bent, hij je gekwetst heeft en je uit ben op wraak. Realiseer jezelf dat hij voor nieuwe prooien net zo moeilijk te doorzien is als hij voor jou was. Met zijn charme en overtuigende slachtofferrol brengt hij ook hen onder zijn hypnose! De enige manier om je hiertegen te wapenen, is jezelf de erkenning geven dat jij weet hoe het echt zit.

Die andere vrouw zal hetzelfde lot ondergaan, maar dat is niet jouw probleem, jij bent van hem verlost! Hoe sneller je dit beseft, hoe beter voor jou. Wees vooral niet jaloers, maak je niet druk om die andere vrouw. Want ook zij zal nooit in staat zijn om met de werkelijke narcist gelukkig te zijn, of om hem te geven wat hij eist. Hij zal haar emotioneel uithongeren, al haar tijd en energie controleren, familie en vrienden verdrijven. Ook zij zal een knoop in haar maag krijgen en ook haar hart zal gebroken worden. Geen twijfel over mogelijk.

De noodzaak om eerlijk te zijn tegen jezelf staat voorop...

Zet je angst om in liefde voor jezelf, door het maken van moedige keuzes. Creëer een leven waarin je vrij bent van(zelf)verraad en de verwoestingen van narcistisch misbruik of manipulatie. Wil je meer weten over hoe je dat doet? Lees verder in de boeken van Mjon of kom naar de Workshop Voorbij het Narcisme.


Meer over

8 reacties op “De Nieuwe Prooi Van De Narcist Waarschuwen?


Comment author said

Door leonie op 9 januari 2017 om 02:02

Ik leerde hem kennen 6 jaar geleden zo charmant naar een week gaf ie zijn creditcard al, hij was getrouwd en verliet zijn vrouw voor mij ik verhuisde 200km verder vanwege zijn klanten, uiteindelijk 2j later ging ie vreemd, hij zou haar opgeven, maar ja 4j daarna was het niet over hij vond het normaal en vond maar als ik hier niet mee kon leven dat ik moest verhuizen, hij had al de zelfde dag een ander en ik verhuisde en het laat hem koud zelfs scheepte die mij op met zijn pup omdat zij honden vies vind, hij zou de kosten van de pup betalen maar dus niks ik zit hier eenzaam en de narcist interesseert het niks

 

Comment author said

Door Di op 5 januari 2017 om 18:15

drie jaar een lat-relatie gehad met een gediagnosticeerde narcist.
Drie maanden geleden weer een man tegengekomen die zo goed bij mij paste.
De eerste maand was heerlijk,,,hoewel hij erg claimerig gedrag vertoonde, maar
ik was verliefd! Hij richtte een slaapkamer in voor mijn dochter en gedroeg zich voorbeeldig. We waren veel bij elkaar en daardoor was ik er al snel achter dat hij nog erger is dan mijn ex vriend. Plots ligt alles aan mijn kind en aan mij en schold mij uit voor alles wat naar is! Zijn ex spoort niet en alles deugt niet. Het erge is dat hij de zorg heeft fulltime voor zijn zoontje...want de moeder gunt hij het kind niet. Ik had de relatie al verbroken, maar na zijn aandringen en excuses weer geprobeerd..met als belofte dat hij professionele hulp zou zoeken. Maar meneer doet dat natuurlijk niet..want hij is zelf advocaat! Er is maar 1 remedie hiertegen... RENNEN!

 

Comment author said

Door Nils op 11 december 2016 om 22:03

Ik ben nu 22 jaar bezig om van de gevolgen van een relatie met een narcistische vrouw te genezen. Ja dat kan ook nog. Ik was een makkelijke prooi voor haar om dat ik uit een familie kwam met een narcistische vader. Ik was er als het ware blind voor. Inmiddels is de dochter die uit deze relatie ontstaan is opgenomen in een centrum voor kinderen met verslavingen en gedragsproblemen. Ik heb al die tijd geen relatie meer gehad en ben alleen maar gefocust geweest op mijn dochter. Ze is er heel slecht aan toe. Ik hou zielsveel van haar en ik ga haar redden. Pas als dat lukt kan ik weer volledig in het leven staan. De tijd begint aan me te vreten. Over de rug van mijn dochter is mijn ex nog steeds in staat wraak op mij te nemen. Wraak op de o zo nodige afwijzing destijds.
Sinds een half jaar woont mijn dochter bij mij. Er is dus eindelijk zicht op verbetering.
Dank voor jullie aandacht aan dit onmenselijke fenomeen. En moed en vertrouwen voor een ieder die er mee te doen heeft.

 

Comment author said

Door M Bouhuizen op 6 november 2016 om 09:42

Marian
Ook ik heb 30 jaar met een narcist geleefd.Ben nu 2 jaar weg kinderen en fam.leden kwijt.Je weet hoe hij te werk gaat.Wat mij goed zou helpen ondanks mijn goede therapeuth is contact te hebben met mensen in de zelfde situatie puur alleen om te overleggen hoe ga jij.met dit om en hoe hou je jezelf staande indeze situatie op dit moment.Jou roep om hulp komt me bekend voor.Doe geen gekke dingen zet dit uit je hoofd.Denk aan het ene positieve waar je jezelf aan vast klamp en hou dit vast en draag dit met je mee voor kracht.

 

Comment author said

Door Marian op 20 oktober 2016 om 12:25

Ik denk dat mijn ex ook een narcist is. Hij heeft mij 2 x plots verlaten, maar trokken toch steeds weer naar elkaar toe. Nu heb ik 3 maanden geleden, na zijn zoveelste teleurstelling naar mij toe de deur gewezen. Hij speelt spelletjes via de kinderen om mij in een kwaad daglicht te zetten. Met als gevolg dat ik niet op mijn kleindochter mag passen. Weten jullie hoe pijnlijk dit voor mij is? wat moet ik hiermee? heb ook een keugdtrauma door geestelijke mishandeling van mijn moeder. Ik word gewoon in de steek gelaten,omdat ik te lief en te aardig ben. Wie weet raad? Ik zie geen uitweg meer.....heb al op een datingsite gezeten, maar dat is ook een grote leugen elke keer weer. Zijn alleen maar uit op sex.
Ik voel me verlaten en bedrogen......zie eigenlijk nog maar 1 uitweg maar dat kan ik mijn kinderen niet aandoen. Maar ik lijd hier elke dag onder, vecht elke dag om mijn dag door te komen. Ben ook nog mijn baan kwijtgeraakt vorig jaar, pffff , ben 53 en word bij alle sollicitaties afgewezen

 

Comment author said

Door angela op 14 juni 2016 om 09:05

Ik ben nu al bijna 12 jaar weg bij narcist
Hij voor de tweede keer me kind via bedreigingen manipuleren en al weten weg te halen
Sommige zeggen negeren maar dat heeft nooit geholpen
Hij me op de rechtbank zo zwart als iets kunnen maken en vrij spel gehad me advocaat en ik wisten niet dat er zitting was Nu heb voor zoveelste keer maatschappelijk onderzoek gekregen en kan nog vechten situatie duidelijk te krijgen in de hoop dat ze willen geloven of inzien wat er aan de hand is
Zou drugs verslaving alcohol verslaving psychose Borderline alles hebben ben 7 jaar zwaar mishandeld zowel lichamelijke als geestelijk 12 jaar later ben nog altijd niet van hem af
Hoe lang moet dit nog volhouden

 

Comment author said

Door syl op 5 februari 2015 om 14:48

Dit red levens echt waar en natuurlijk heb je het proces nodig en dat is niet met een pilletje en even een beslissing op te lossen maar kennis is macht en macht is leven en liefde voor jezelf en de kinderen die er onder lijden .. echt het sloopt je maar dit lezen is kennis om te overleven

 

Comment author said

Door zonnetje maan op 5 februari 2015 om 12:17

Ongelofelijk zo herkenbaar !!! En ja ben blij dat ik er van verlost ben !! Mijn verleden is haar toekomst!!

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!