Latest Blogposts

De Narcist Verslaan In De Rechtszaal

vrouwe_justitia1

Een scheiding is een juridisch proces. Dit proces staat zelden los van de gevoelens die er nu eenmaal altijd zijn bij de beëindiging van een relatie. Dat is allemaal heel logisch en hoort bij het normale verwerkingsproces. Het is alleen wel noodzakelijk om al deze gevoelens en de daaraan gekoppelde emoties buiten de deur te houden in de strategische juridische strijd met een narcist. Blijf zakelijk, laat je niet leiden door emoties.

Je emoties onder controle houden voor de rechter, kan een enorm verschil maken in de uitkomst. De echte truc in het verslaan van de narcist in de rechtbank, is je te gedragen op een kalme, rationele en waardige wijze. Zijn advocaat zal je misschien ongemakkelijke vragen stellen, leugens vertellen en emotionele reacties bij je uitlokken. Negeer deze pogingen. Blijf kalm, koel, professioneel en eerlijk antwoord geven op alle vragen. Als je wordt aangevallen en er wordt gelogen, dan is het een normale reactie om emotioneel te worden. Niet doen! Voordat je het weet wordt jij bestempeld als ‘labiel.’

Web van leugens

De narcist is een pathologische leugenaar. Wees daarop voorbereid, ook in de rechtszaal. Blijf bij de waarheid, zelfs als je denkt dat het antwoord dom lijkt. Probeer niet om je antwoorden uit te leggen zodat ze beter klinken. Houd het bij korte antwoorden. Ga ook niet afdwalen of verhalen vertellen. De rechter is over het algemeen niet geïnteresseerd in de emotionele aspecten van de echtscheiding. Rechters hebben de neiging om alle drama te negeren en kunnen al snel leugens onderscheppen. Daarom is het zo belangrijk de eenvoudige waarheid te vertellen en niets te verfraaien.

Probeer niet om jezelf te bewijzen of de narcist in een verkeerd daglicht te plaatsen. Laat hem zelf in zijn eigen web van leugens verstrikt raken. Negeer de narcist de gehele tijd. Kijk hem niet aan als hij oogcontact zoekt. Kijk verveeld op je horloge of uit het raam, maar nooit naar de narcist. Draai je lichaam van hem af tijdens zijn verhoor en kruis je armen en benen. Het niet erkennen van zijn bestaan, het negeren, is de ergste straf voor een narcist. Dit kan hem uit balans brengen.

Winnen van de woedende N

Laat je advocaat verder het werk doen. Als je het voor elkaar kunt krijgen om de narcist onder ede een van zijn vele leugens te laten vertellen, zal dit van grote invloed zijn op zijn geloofwaardigheid bij de rechter. Je moet dan wel het absolute bewijs van de leugen hebben, bewijs dat ontvankelijk is in de rechtbank en dat voldoet aan de regels van bewijsmateriaal. Geconfronteerd met deze bewijzen, zal de narcist waarschijnlijk reageren met zijn narcistische woede, die dan zichtbaar wordt voor iedereen. Dit zal hem over het algemeen in diskrediet brengen.

Je advocaat kan de grandioze, valse woedende en liegende persoonlijkheidsstructuur van de narcist tijdens het kruisverhoor naar voren brengen. Rechters kunnen over het algemeen door het zien van zijn woede en valse zelf, al snel de ware motieven van de narcist onderscheiden.

Wisselgeld gebruiken

‘Wisselgeld' is een belangrijk middel om in te zetten bij het onderhandelen met een narcist. Gebruik wisselgeld om iets van hem gedaan te krijgen. Bij narcisten draait alles om hun valse imago en ze zijn als de dood dat iemand dit doorprikt. Er zijn altijd wel dingen te vinden waarmee je hem kunt 'chanteren'. In het geval van een echt belangrijk punt, kun je iets inzetten wat je van de narcist weet en dreigen dat bekend te maken. Neem iets wat hem een dusdanige (reputatie-)schade oplevert dat hij graag bereid is je tegemoet te komen.

De narcist heeft altijd wel duistere zaakjes. Dit is iets dat je kunt gebruiken. Het is natuurlijk vreselijk om jezelf tot het niveau van chantage te moeten verlagen, maar het werkt wel en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

 


Meer over

11 reacties op “De Narcist Verslaan In De Rechtszaal


Comment author said

Door karina op 22 januari 2017 om 22:47

Verschrikkelijk om dit te lezen
Sinds een week weet ik dat ik met een narcist leef. Inmiddels 5 jaar samen en 2 kids.
Ik wil zo snel mogelijk weg bij hem alleen ik heb eerst bewijs nodig! wat voor dubbel agenda deze man heeft. Want eenmaal weg bij hem ga ik niets meer kunnen pakken aan bewijsmateriaal voor in de rectzaak. Maar jongens wat is het verdomme zwaar om normaal tegen hem te blijven doen want ik heb hem nu door en hij probeert mij op allerlei manieren te breken en het is zo verdomd moeilijk.om mij in te houden! niet normaal!!!
Het liefst wil ik mijn ogen dicht doen en dicht houden want er staat mij wat te wachten. Ik heb een zware narcist in huis die super!! intelligent is.
Dus alsjeblieft stuur wat positieve energie deze kant op!

Geluk voor jullie allemaal gewenst

 

Comment author said

Door Anja van Vroonhoven op 12 januari 2017 om 12:50

Wat herkenbaar. Ik ben mijn kinderen kwijtgeraakt door zijn mooie praatjes. Ik zie ze al 17 jaar niet meer. Ze zijn zo gehersenspoeld dat ze geen contact willen

 

Comment author said

Door Angela op 15 december 2016 om 10:55

Weet iemand een goede advocaat die gespecialiseerd is in persoonlijkheidsstoornissen/narcisme?
Mijn bevinding is dat de meeste instanties, waaronder ook advocatenkantoren, weinig tot onvoldoende achtergrondinformatie over dergelijke personen hebben en daarmee dus niet goed voorbereid de verdediging van het slachtoffer verzorgen.

 

Comment author said

Door Carin graven op 26 oktober 2016 om 12:16

Whow, allemaal t zelfde, bij iedereen, ook bij mij, nu, na de scheiding, heeft hij zijn klauwen gezet op onze dochter , 9 jaar , ik heb haar al 3 maanden niet gezien en ze weigerd bij me te komen , niet onder woorden te brengen, er komt binnenkort n zitting, ben als de dood, voor wat voor toneelstuk hij deze keer gaat opvoeren, heeft iemand tips?

 

Comment author said

Door Jessica op 10 augustus 2016 om 08:35

Mijn ex is ook narcist. Nu laat hij mij achtervolgen door een vriend die politieagent is en dit sinds de scheiding. Ook is hij een geldinzameling gestart om de allimentatie te betalen. Hij beweert dat ik zijn kids niet laat zien omwille van het niet betalen van allimentatie. Had ik maar een vonnis met waarop stond dat ik volledigzme hoedrecht heb. Hij heeft nooit betaald en komt zijn kids ophalen wanneer hij daar zin in heeft. Dit om de 3 a 4 maand terwijl hij zijn zin bij de rechter heeft gekregen van elke weekend 1 bezoekrechtdag heeft. Nu al de 4de maand dat ik klacht indien wegens niet ophalen van mijn kids. Ook probeert hij mij constant toe te voegen met fake accounts op sociale media. In het begin stalkte hij mij, mijn moeder en vriendenkring nog maar met uitspraak scheiding is hij ermee gestopt. Elke keer zoekt hij nieuwe tactieken en ben dit echt beu. Jammer dat ik niet uit Belgie kan, want zonder zijn toestemming zou het bezien worden als kidnapping van de kids

 

Comment author said

Door Anoniem op 8 augustus 2016 om 10:57

Laat het negeren en het niet reageren op een narcist nou ontzettend moeilijk zijn vooral als je dagelijks getreiterd en negeert word al 20 jaar en geen kant op kan door ziektes !
ik zoek echt hulp want ik kan geen kant op !

 

Comment author said

Door nancy op 25 juli 2016 om 21:06

Heel jammer om te lezen dat zoveel mensen dit ook mee maken .Ik dacht dat ik de enige was in zo n nachtmerrie .Ik was 19jaar getrouwd toen mijn ex ons verliet en de miserie begon .Hij is politie agent dus heel veel macht en mag en kan alles .Doosdbedreigingen stalkingen bedreigingen pv typen onder naam van collega enz .Kids zijn doods bang van hem en willen absoluut niet mee .Hij wil hen eigenlijk ook niet alleen wanneer hij zin en tijd heeft .Mijn advocaat krijgt wekelijks mails van hem met kutadvocaat banden kapot steken en alles mag .Word niets aangedaan op de rechtbank ,staat daar te liegen niet normaal .Nu na 5jaar heeft hij ook zijn nieuwe vriendin met zoontje verlaten voor al weer nieuwe vriendin en idd bij politie geschort wegens slechte praktijken .Ik hoop dat de waarheid nu aan licht komt ,zijn andere vriendin maakt hetzelfde mee als ik nu .Jammer voor haar maar eigenlijk iemand die ziet dat ik niet lieg .Na 5jaar ben ik leeg maar geef niet op ,ik ga door voor de waarheid en deze zal uitkomen .

 

Comment author said

Door San op 2 februari 2016 om 14:00

Een vriendin van mij is bezig met de scheiding van een narcist hij heeft alle touwtjes in handen wikkelt iedereen om z'n vingers advocaat helpt haar niet echt hij heeft haar kapot gemaakt zijn kinderen in het spel waar die niet naar om kijkt maar bij andere de mooie vader spelen geld heeft ie van d'r afgenomen wie heeft er tips en adviezen

 

Comment author said

Door Anoniem op 16 januari 2016 om 10:10

Nee zou ik nooit doen, je bent geen psycholoog.
Wel kun je hem uit onbalans brengen, door hem te negeren en niet te reageren als hij het verwacht.
Je kunt ook wat dingen die je van hem weet gebruiken om hem uit onbalans te brengen. Gewoon even ertussen door, bv over kinderen, werk of wat dan ook.
Rustig en kalm! Geen emoties!

 

Comment author said

Door Greetje op 24 oktober 2015 om 12:41

Kan je narcisme gebruiken in de rechtbank?
Graag advies?

 

Comment author said

Door Jacqueline Rijken op 29 maart 2015 om 21:23

Hoi, vorig jaar op 26 mei 2014 moest ik naar de rechtbank vanwege mijn echtscheidingsprocedure. En de man waar ik op dat moment nog mee getrouwd was (ook heel erg narcistisch) was er ook. En ik heb net gedaan of hij er niet was. Hij was zelfs tegen de rechter aan het schreeuwen. Daarna begon hij tegen mij. Van mijn advocaat moest hij een kwartier eerder weg. Ik dacht bij mezelf ,, opgeruimd staat netjes''.

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!