Latest Blogposts

Hoe Kun je Winnen van een Narcist

keep-calm-love-wins

Een narcist intimideert erg graag. Hij is er steeds op uit om je in zijn web vol misbruik en onrust te lokken, zelfs als de relatie al voorbij is. Dit lukt hem helaas maar al te vaak. Hoe kun je ermee stoppen om zijn spelletjes nog langer mee te spelen?

Weglopen en de relatie met de narcist definitief verbreken, door het hanteren van geen contact, is vaak de meest liefdevolle keuze die je voor jezelf kunt maken. Misschien wil je nog graag vasthouden aan het ideale plaatje dat je van de relatie hebt. Of misschien heb je veel verdriet, omdat je beseft dat de relatie slechts een illusie was.

Het is ook goed mogelijk dat de relatie al verbroken is en dat je de narcist nu ziet als oorzaak van al het kwaad in je leven. Misschien ben je verwikkeld in een gecompliceerde scheiding en in een situatie dat je veel angst, wrok en boosheid voelt.

Hoe dan ook, al deze situaties helpen je niet...

Energie voor jezelf houden

Wist je dat je de narcist het makkelijkst kunt verslaan door NIETS TE DOEN. Hierdoor ben je in staat de energie voor jezelf te houden.

Al lijkt het misschien nu nog lastig, de oplossing om van een narcist te kunnen winnen is simpel: NIETS DOEN. Gemakkelijker kan het bijna niet. Dit betekent namelijk dat je helemaal niets hoeft te doen!

Niets doen betekent dat je ontspannen kunt blijven, in rust, in waarheid, in vrede. Dit betekent ook dat je de energie, die de narcist steeds uit je probeert te zuigen compleet voor jezelf houd.

Wanneer je steeds weer opnieuw NIETS doet en je de energie voor jezelf houd en ophoud met de narcist proberen te bevechten, te bestrijden of te helpen, dan zal hij de strijd opgeven en zal jouw leven gemakkelijker worden.

Rustige geest

Als je boos, gefrustreerd of verontwaardigd bent, aanvaard dan dat gevoel. Je hoeft het niet te weerstaan, laat het binnenkomen en wordt geïnteresseerd in hoe het voelt. De truc is om dan gewoon even te pauzeren en jezelf af te vragen: ‘Wat is het gevoel van weerstand en kan ik opmerken wat de onderliggende gedachte is?’

Door je ervaring te accepteren en te zien dat het gewoon is zoals het is, creëer je geen onnodige ontevredenheid meer. Dit is wat er wordt bedoeld met ‘een rustige geest.’ Op deze manier creëer je meer bewustzijn van je innerlijke gevoelens, gedachten en acties.

Dit verruimde bewustzijn is tijdloos en bestaat alleen in het heden. Je kunt je dan bewust zijn van het moment, wat betekent dat je steeds zelfbewust bent.

Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar laat me uitleggen hoe het werkt in de praktijk.

Als je vindt dat iets wat de narcist doet, schijnbaar je innerlijke rust lijkt te verstoren- of het nu het onvriendelijk gedrag van je N-ex is, een vreemde opmerking of een irritante leugen, neem dan even pauze en zie wat er binnenin je gebeurt. Kijk of er een gevoel van weerstand ontstaat tegen je ervaring. Als dat zo is, probeer je dan open te stellen voor de ervaring van weerstand. Wees nieuwsgierig naar wat er gaande is en hoe het voelt.

Sta jezelf toe te ontdekken ​​dat dit deel van je bewustzijn slechts het huidige moment betreft. Je zult dan al snel ontdekken dat je er ook voor kunt kiezen om op je gemak te blijven in situaties waarin je daarvoor zou hebben geleden en je geïrriteerd zou zijn geraakt.

De narcist hoeft je niet te definiëren. Je definieert jezelf door je eigen keuzes te maken. Je bent de enige die zelf de keuzes te maken heeft over jouw leven. Kies verstandig!.

Ga met de stroom mee

Zoals Boeddha en tal van andere leraren al hebben opgemerkt, kun je steeds weer terugkeren naar een meer vreedzame gemoedstoestand, door het loslaten van je gehechtheid aan hoe je ervaring zou moeten zijn en te accepteren dat het is zoals het is.

Problemen ontstaan pas wanneer je jezelf verzet tegen je ervaring. In plaats van je natuurlijke staat van rust te bewaren, word je dan onrustig en voel je jezelf ongemakkelijk. wat versterkt wordt door ontevredenheid. Begin de dingen te accepteren zoals zoals ze zijn en te laten voor wat het is. Ga met de stroom mee, dan is er rust. Dit is je natuurlijke staat van zijn in geestelijke ontspanning.

Balans

Misschien vraag je jezelf nu af of dit betekent dat je het onrecht en de wreedheid die de narcist over je heen brengt en zijn recalcitrante houding dan maar hebt te aanvaarden? Of dat je alle ellende die hij over je heen heeft gebracht maar moet vergeten? Natuurlijk niet!

Lees ook: De Narcist Verslaan in de Rechtzaal

Er zijn tal van situaties die je niet hoeft te tolereren. Op je eigen manier zul je steeds weer uitgedaagd worden om dat te doen wat je kunt doen, om je leven te blijven verbeteren. Het hoeft je alleen niet uit balans te brengen.

Een narcist is er op uit om je emotioneel te manipuleren, je geluk te ondermijnen, om onrust te zaaien, enzovoorts. Geef hem dus gewoon niet waar hij op uit is. Speel zijn spelletjes niet meer mee.

Een narcist is niet om staat om in liefde te leven, jij wel! Uiteindelijk wint de liefde het altijd van angst. Blijf bij jezelf, doe niets en je behoud je kracht. Blijf in liefde leven en jij wint!

 

 

Aanbevolen:

E-book-Verraden-door-liefde

 

In de E- books Verraden door Liefde kun je ontdekken hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en ervan kunt herstellen.

 

voorbij-het-narcisme

 

In het boek Voorbij het narcisme, wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van het narcisme in je relaties, familie en werk.

 


Meer over

error: Content is protected !!