Latest Blogposts

Hoe kom ik van een kwaadaardige narcist af?

Hoe-kom-ik-van-een-kwaadaardige-narcist-af

Op de vraag hoe je van een narcist afkomt, is maar één antwoord. Je verlaat ze. Maar wapen je met kennis voordat je dat doet, want het verlaten van een narcist kan potentieel zeer gevaarlijk zijn. Slachtoffers van narcistische mishandeling lukt het vaak maar moeilijk om weg te komen. Het is dan ook niet iets wat lichtvaardig moet worden opgevat.

Hier zijn enkele algemene tips om van een kwaadaardige narcist af te komen:

  • Narcisten kunnen niet erg goed omgaan met afwijzing, dus probeer ze niet te kwetsen. Als je de relatie wilt verlaten, zoek dan een manier om jezelf ongewenst te maken. Zo kun je wegkomen zonder een gewelddadige reactie te inspireren.
  • Geef narcisten het gevoel dat zij de relatie verbreken. Narcisten zijn veel gemakkelijker uit je leven te verwijderen als ze denken dat zij de relatie hebben beëindigd.
  • Verdwijn uit hun leven. Vermijd contact met hen, zodra je ze kwijt bent. Hoe meer fysieke afstand, hoe beter.
  • Het internet maakt het lastig, omdat we nu in staat zijn om onmiddellijk contact met iedereen op te kunnen opnemen. Blokkeer hem op alle sociale media, verander je telefoonnummer, doe er alles aan om te zorgen dat hij je niet kan bereiken.

Werken aan je herstel

Als je bovenstaande eenmaal hebt gedaan, moet je zoveel mogelijk gaan werken aan je eigen herstel. Je hebt in principe een ‘ziekte’ opgelopen. Je psyche wordt ziek door het misbruik en misschien heb je last van het Narcistisch Slachtoffer Syndroom. Dat zal niet helemaal uit je systeem verdwijnen, totdat je het nodige werk doet om te herstellen.

Voor de een is therapie nodig, voor de ander een workshop of online onderzoek over de Narcistische Persoonlijkheid Stoornis en narcistisch misbruik. Voor een ander werkt het om zes dagen per week te trainen en gezond te eten. Bij weer anderen en helpt spiritualiteit of tijd met dieren doorbrengen en in de natuur zijn. Doe wat voor jou werkt

Dapper zijn

Het meest krachtige in het arsenaal van wat narcisten tegen je gebruiken is 'angst.’ Onbewust projecteren narcisten hun hulpeloze, machteloze innerlijk op andere mensen, omdat ze die kwetsbaarheid en zwakheid in zichzelf haten.

Wanneer ze je tot angst, liefdesverdriet en wanhoop drijven met hun dreigementen en gedrag, zul je jezelf machteloos en hulpeloos voelen. Maar wanneer je de narcist kunt zien voor wie hij is, dan kun je dat machteloze kind ontrafelen dat ze echt van binnen zijn.

Vergeet niet dat ze je alleen kunnen bewerken als je bang voor hen bent. Dat is wat hen de macht over jou geeft. Omdat dit precies datgene is wat een narcist in ons losmaakt. Dapper zijn en zonder angstgevoelens leven is jouw uitweg!

De narcist is in je leven gekomen om je te helpen je diepste oerangsten te vinden en die te helen, zodat je echt vrij kunt zijn.

Te nemen stappen

Ontwikkel dapperheid. Dat is hetgene wat je nodig hebt en je innerlijke werk doen is een zeer krachtige en directe manier om daar te komen.

Als je deze stap overslaat, vind je jezelf misschien straks terug in een relatie met een nog ergere narcist. Bedenk dat slachtoffers van narcistische mishandeling de neiging hebben om opnieuw het slachtoffer te worden als ze niet volledig hersteld zijn en voldoende kracht en kennis hebben opgedaan.

 

Leer hoe je jezelf kunt beschermen in de workshop Voorbij het Narcisme 

mjon-van-oers

 


Meer over

error: Content is protected !!