Latest Blogposts

Hoe Herken Je Een Narcist Bij Het Eerste Afspraakje?

Narcisme Herkennen

Een manier om narcisten te herkennen is om te vertrouwen op je intuïtie. Het kan goed zijn, dat zijn voorkomen te mooi is om waar te zijn. Ook voel je je vaak slecht op je gemak in de aanwezigheid van narcisten zonder duidelijke reden. Met andere woorden: als je iets voelt, dat te mooi is om waar te zijn, of anderszins niet helemaal goed voelt, dan is het uitkijken geblazen.

 

Het belangrijkste om op te letten is niet om te kijken hoe narcisten overkomen, maar om te kijken naar wat ze daadwerkelijk doen. Bij twijfel kun je een aantal vragen stellen, om te helpen bepalen of je met een narcist te maken hebt. Vraag bijvoorbeeld eens naar de toekomst of het verleden en je zal al snel andere antwoorden krijgen dan van 'normale' mensen.

 

5 Vragen die je zou kunnen stellen:

Vraag 1: "Waar denk je dat je over 5 jaar bent?"

Normale mensen kunnen goede ideeën en dromen hebben. Narcisten hebben grootse fantasieën en ideeën, maar zullen meestal ook de verschrikkelijke gebeurtenissen of lastige mensen noemen die hen ervan weerhouden.

Vraag 2: "Wat was de grootste of zwaarste uitdaging in je leven?"

Normale mensen praten over relaties, interacties, en de moeilijkheden en het proces van groeien. Ze zien in wat ze van een situatie hebben geleerd, op een gezonde manier. Narcisten zullen antwoorden met een ontkenning van de persoonlijke verantwoordelijkheid. Het is altijd de schuld van iemand anders. Zij kunnen praten over wat ze hebben geleerd, maar het zal vaak op een ongezonde negatieve manier zijn: "Ik heb geleerd mensen nooit weer te vertrouwen."

Vraag 3: "Wat is het leukste verhaal uit je verleden?"

Normale mensen vertellen over zichzelf, en het zal vaak met een zekere zelfspot en humor zijn. Het laatste dat narcisten doen is lachen om zichzelf, want daarbij zouden ze hun lage zelfbeeld belachelijk maken. Narcisten maken wel grappen over anderen, maar zelfspot is hen vreemd. Ze zijn niet in staat om complexe humor of ironie te begrijpen.

Vraag 4: "Wie vertrouw je het meest en waarom?"

Normale mensen kunnen praten over ouders, familieleden, docenten, buren, vrienden en collega's. Narcisten zullen waarschijnlijk antwoorden met een bepaalde bekende grootheid of autoriteit die ze kennen. Of antwoorden alleen zichzelf te vertrouwen.

Vraag 5: "Wat waren de laatste cadeaus die je iemand gaf?"

Normale mensen denken gewoonlijk empathisch over iets geven. Zij geven om de ander gelukkig te maken en hopen dat hun geschenk op prijs wordt gesteld. Narcisten geven wat ze denken dat jij zou moeten hebben. Zij hebben geen empathische gedachten. Narcisten zijn zeer teleurstellende cadeau gevers, kunnen heel gierig zijn en zullen je al snel met een goedkoop of gebruikt cadeau afschepen.

Natuurlijk zijn dit maar voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je zelf sterk in je schoenen blijft staan. Laat je niet verblinden door zogenaamde liefde!

 

Lees alles over Narcisme in Relaties herkennen in deel één van de serie E-books - Verraden door Liefde 

 


Meer over

error: Content is protected !!