Latest Blogposts

Hoe een relatiebreuk met een narcist gaat

hoe-een-relatiebreuk-met-een-narcist-gaat

De narcist leek een​ geheel andere persoon te zijn toen je hem leerde kennen. Misschien voelde de liefde toen heel echt. Er was een speciale band tussen jullie.... Narcistische misbruikers zijn heel goed in het projecteren van wat ze denken dat jij wilt in een partner. Je denkt dan de ideale liefde gevonden te hebben. Het sprookje van; 'ze leefde nog lang en gelukkig' zal echter geen werkelijkheid worden.

Er komt een moment in elke relatie met een narcist dat hij zijn charmante masker verliest. De zogenaamde eerdere liefde zal dan omslaan  in macht en controle. Er zijn dan twee mogelijke scenario's. De eerste mogelijkheid is dat je het narcistisch misbruik onverdraagzaam vindt en je besluit na korte of langere tijd om de relatie te stoppen.   

Het andere scenario is dat de narcist je heeft vervangen door een andere persoon. Meestal beginnen narcistische misbruikers zich alleen van je los te maken wanneer ze een nieuwe relatie hebben.

Hoe kan hij zo snel, zo gemakkelijk verder te gaan?

Om je nog meer pijn te veroorzaken, zullen ze met hun nieuwe relatie pronken. Dit veroorzaakt logischerwijs een emotionele reactie in je. Je voelt je dan nog meer afgewezen en je bent boos.

Hij lijkt zo verliefd op die nieuwe persoon. Je hebt dan al snel het idee dat de ondergang van de relatie jouw schuld was, omdat je niet goed genoeg voor hem bent.

Als de narcist je heeft ingeruild, doe jezelf dan een plezier en realiseer je dat narcisten niet in staat zijn om liefdevolle relaties aan te gaan. De nieuwe persoon is voor hem gewoon weer andere prooi om te misbruiken.

Veel vragen

Wat het scenario ook is, wanneer je nog in een vroeg stadium van rouw en het verlies van de relatie bent, zit je met veel vragen. Je vraagt je waarschijnlijk af of hij ooit van je heeft gehouden. Dat is een veelvoorkomende reactie. Je begint je af te vragen of hij het ooit echt meende. Om het antwoord op deze lastige kwesties echt tot je door te laten dringen, zijn er een aantal dingen die je eerst moet weten.

Dit is hoe een normale relatiebreuk meestal gaat:

 • een of beide partners realiseren zich dat de relatie niet werkt,
 • er volgt een beetje drama,
 • je wilt elkaar niet langer pijn doen,
 • ieder gaat zijn eigen weg,
 • je treurt om het verlies van de relatie,
 • je kunt na een tijdje weer verder te gaan.

Dit is hoe een relatiebreuk met een narcist gaat:

 • je beëindigt zelf de relatie of ze ruilen je sluw, achter je rug om, in,
 • er volgt een MEGA DRAMA,
 • ze proberen om ​​maximale pijn te veroorzaken,
 • over alles krijg je een schuldgevoel,
 • ze beginnen een lastercampagne tegen je,
 • ze negeren of stalken je plotseling,
 • vergiftigen je connecties (collega's, familie, oude of nieuwe vrienden),
 • willen je financieel te vernietigen,
 • ze  ruïneren je kansen op je nieuwe liefdesgeluk,
 • contact zal verhinderen dat je vooruitgang kunt boeken in je herstel.

Heeft hij ooit van me gehouden?

Aan het einde van een normale relatie, als je echt om iemand hebt gegeven, gaat een deel van die liefde nooit weg. Een deel van je zal altijd om die persoon blijven geven. Zelfs als je je realiseert dat de dingen niet werken en het nodig is om uit elkaar te gaan.

Als je echt van iemand houdt, zelfs al is het nog maar een beetje, dan ga je na de relatie niet proberen om diegene te vernietigen door nog meer misbruik, leugens. lastercampagnes en ga zo maar door. Narcistische misbruikers doen dit wel.

Als je nog enigszins twijfelde, dan is dit het bewijs dat narcisten niet van je houden. Dat hebben ze nooit gedaan. Ze kennen je kwetsbaarheden, gebruiken die om je strikken, je te misbruiken en te manipuleren om je vervolgens te proberen te vernietigen. Ze richten je ten gronde alsof je nooit iets voor hen hebt betekend. Dit zijn duidelijke tekens dat narcisten niet in staat zijn tot liefde.

De belangrijkste reden hiervoor is dat ze een gebrek aan empathie hebben. Hierdoor kunnen ze niet op een normale en medemenselijke manier met je omgaan. Wanneer ze menselijke relaties aangaan, dan is het alleen maar omdat ze iets uit die andere persoon kunnen halen of die andere persoon kunnen gebruiken om hun status te verhogen.

De cyclus van het misbruik stoppen

Om de controle te behouden, je te pesten en je verder te verzwakken, of gewoon voor de aandacht, zal een narcist een paar dagen, weken, maanden of zelfs jaren na de breuk vaak weer contact met je opnemen. Hij wil de controle over je behouden en hij wil je terug, enkel voor nog meer misbruik en drama.

Keer op keer zal deze cyclus met het narcistische misbruik (emotioneel, fysiek, financieel) zich herhalen, totdat hij je volledig heeft vernietigd óf totdat jij standvastig besluit om voorgoed al het contact te verbreken en de geen contact methode te hanteren. Of door in het geval van gezamelijke kinderen, alleen een strikt (nood)zakelijk contact te onderhouden.

Benieuwd hoe jij kunt herstellen van narcistisch misbruik?

Narcistisch-misbruik-in-de liefdeHerken jij jezelf in deze situatie? Of iemand in je omgeving? Wil jij weten wat je kunt doen om te herstellen van narcistisch misbruik? Kom naar de Workshop Voorbij het Narcisme of lees meer in het nieuwe boek narcistisch misbruik in de liefde van Mjon van Oers.

Je kunt het boek inkijken  of bestel bij Boekenwereld.com


Meer over

error: Content is protected !!