Latest Blogposts

Moeite met geen contact met de narcist

Geen-contact

Er is al veel geschreven over de 'Geen Contact Regel'. Dit is een effectieve manier om los te komen van een narcist. Zeker wanneer er geen noodzaak is om contact te houden, is al het contact verbreken de snelste oplossing. Wanneer je er moeite mee hebt om deze regel toe te passen, dan komt dat omdat je nog in het sprookje van de liefde wilt geloven... 

Liefdes-bombardementen

Misschien heb je het idee dat je veel voor de narcist betekent, of dat hij voor jou nog iets te betekenen heeft. Zijn voortdurende liefdes-bombardementen versterken dit.

Realiseer je dat alles wat hij heeft gezegd of wat hij ooit nog zal zeggen, hij ook zegt tegen een willekeurige andere partner. We hebben het allemaal meegemaakt. Hij zegt: “Jij bent de beste die ik ooit heb gehad.” "We hebben echt iets speciaals." "Ik mis je, en jij bent het belangrijkste in mijn leven". "Ik voel dat we diep verbonden zijn." Blah, blah, blah ....

Niets is echt

Hoe meer je over narcisten zult lezen, hoe meer je jezelf zult realiseren dat hij liegt. Wat hij vertelt zorgt ervoor dat je denkt dat je speciaal bent, maar al zegt hij honderd keer dat hij van je houd, het is een leugen.

Een narcist is niet in staat om echte liefde te voelen. De eerste stap in het herstel is om je dit te realiseren. Dit is de harde realiteit. Je hoeft dit niet te geloven. Lees zo veel als je kunt en doe je onderzoek, totdat je dit echt zelf inziet.

De tweede stap, is om je te realiseren dat, wat je ook denkt met hem te delen dat het een illusie is. De gehele relatie en de liefde is gebaseerd op leugens. De gevoelens van liefde die je hebt zijn misschien echt, maar de persoon op wie je ze projecteerd is fantasie. Het is allemaal nep.

Harde realiteit

Het ergste van alles is dat je vaak zult denken dat zijn gedrag het gevolg is van iets wat jij wel of niet doet. Dit is misschien wel de grootste leugen en het moeilijkste om los te laten.

Omdat je zo gehersenspoeld bent, ben je gaan denken dat jij degene bent die alles verkeerd doet. Hierdoor neem je veel te veel verantwoordelijkheid op je.

Om uiteindelijk echt te herstellen en jezelf te beschermen, heb je het nodig om het gevoel te krijgen dat je geen enkele verplichting meer aan hem hebt. Het feit dat je je schuldig voelt ten opzichten van de narcist is verspilde energie. De narcist heeft steeds de relatie gesaboteerd op elk niveau, niet jij!

Vrij zijn

Om hem echt te kunnen doorzien hoef je alleen maar te begrijpen hoe narcisten te werk gaan, want dat is een vast patroon. Wanneer je het narcistisch misbruik echt gaat zien, dan zul je zo boos zijn, dat je geen greintje schuldgevoel meer zult hebben. Je zult dan ook inzien dat er niets is wat je had kunnen doen om de relatie beter te maken.

Wanneer je het misbruik, manipulaties en leugens echt kunt doorzien, dan wil je vanzelf geen contact meer. Kennis over narcisme is de sleutel om echt los te komen van een narcist. Doe jezelf een plezier en informeer jezelf zo goed mogelijk. De 'Geen Contact Regel' zal dan vanzelf een bewuste keuze worden en dan ben je eindelijk vrij!

Lees meer over de mythe van geen contact

 

In de E-books VERRADEN DOOR LIEFDE lees je stap voor stap over hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en ervan kunt herstellen. Ga voor meer informatie of om de E-books te bestellen naar de website van Trafo Publishers


Meer over

error: Content is protected !!