Latest Blogposts

Moeite met geen contact met de narcist

Geen-contact

Er is al veel geschreven over de 'Geen Contact Regel'. Dit is een effectieve manier om los te komen van een narcist. Zeker wanneer er geen noodzaak is om contact te houden, is al het contact verbreken de snelste oplossing. Wanneer je er moeite mee hebt om deze regel toe te passen, dan komt dat omdat je nog in het sprookje van de liefde wilt geloven... 

Liefdes-bombardementen

Misschien heb je het idee dat je veel voor de narcist betekent, of dat hij voor jou nog iets te betekenen heeft. Zijn voortdurende liefdes-bombardementen versterken dit.

Realiseer je dat alles wat hij heeft gezegd of wat hij ooit nog zal zeggen, hij ook zegt tegen een willekeurige andere partner. We hebben het allemaal meegemaakt. Hij zegt: “Jij bent de beste die ik ooit heb gehad.” "We hebben echt iets speciaals." "Ik mis je, en jij bent het belangrijkste in mijn leven". "Ik voel dat we diep verbonden zijn." Blah, blah, blah ....

Niets is echt

Hoe meer je over narcisten zult lezen, hoe meer je jezelf zult realiseren dat hij liegt. Wat hij vertelt zorgt ervoor dat je denkt dat je speciaal bent, maar al zegt hij honderd keer dat hij van je houd, het is een leugen.

Een narcist is niet in staat om echte liefde te voelen. De eerste stap in het herstel is om je dit te realiseren. Dit is de harde realiteit. Je hoeft dit niet te geloven. Lees zo veel als je kunt en doe je onderzoek, totdat je dit echt zelf inziet.

De tweede stap, is om je te realiseren dat, wat je ook denkt met hem te delen dat het een illusie is. De gehele relatie en de liefde is gebaseerd op leugens. De gevoelens van liefde die je hebt zijn misschien echt, maar de persoon op wie je ze projecteerd is fantasie. Het is allemaal nep.

Harde realiteit

Het ergste van alles is dat je vaak zult denken dat zijn gedrag het gevolg is van iets wat jij wel of niet doet. Dit is misschien wel de grootste leugen en het moeilijkste om los te laten.

Omdat je zo gehersenspoeld bent, ben je gaan denken dat jij degene bent die alles verkeerd doet. Hierdoor neem je veel te veel verantwoordelijkheid op je.

Om uiteindelijk echt te herstellen en jezelf te beschermen, heb je het nodig om het gevoel te krijgen dat je geen enkele verplichting meer aan hem hebt. Het feit dat je je schuldig voelt ten opzichten van de narcist is verspilde energie. De narcist heeft steeds de relatie gesaboteerd op elk niveau, niet jij!

Vrij zijn

Om hem echt te kunnen doorzien hoef je alleen maar te begrijpen hoe narcisten te werk gaan, want dat is een vast patroon. Wanneer je het narcistisch misbruik echt gaat zien, dan zul je zo boos zijn, dat je geen greintje schuldgevoel meer zult hebben. Je zult dan ook inzien dat er niets is wat je had kunnen doen om de relatie beter te maken.

Wanneer je het misbruik, manipulaties en leugens echt kunt doorzien, dan wil je vanzelf geen contact meer. Kennis over narcisme is de sleutel om echt los te komen van een narcist. Doe jezelf een plezier en informeer jezelf zo goed mogelijk. De 'Geen Contact Regel' zal dan vanzelf een bewuste keuze worden en dan ben je eindelijk vrij!

Lees meer over de mythe van geen contact

 

In de E-books VERRADEN DOOR LIEFDE lees je stap voor stap over hoe je narcisme in relaties kunt herkennen, hanteren en ervan kunt herstellen. Ga voor meer informatie of om de E-books te bestellen naar de website van Trafo Publishers


Meer over

9 reacties op “Moeite met geen contact met de narcist


Comment author said

Door Rosita op 3 oktober 2016 om 20:31

Heel goed verwoord Joost! Top! Ik ben aan herstellen van mijn ex N, ze zijn inderdaad vampiers, ze zuigen je energie uit je lijf! De hele dag " ik hou van jou! Ik mis jou! Het moment dat ik grenzen ging stellen, werd hij zoooo boos. Hij begon me te negeren, en is verdwenen. Maar op faceb gaat hij los, nu denk ik: wat ben jij een waardeloze, ondankbare hufter!!!!

 

Comment author said

Door Rosita op 30 augustus 2016 om 17:23

Inderdaad Joost, ik kan mij helemaal vinden in hetgeen jij schrijft, parasieten zijn dat! Sterker nog vampieren!wanneer stoppen met dit afwijkend gedrag?
Gr
Rosita

 

Comment author said

Door sylvia op 23 juni 2016 om 19:51

Heel mooi geschreven Joost .

De verborgen narcist is inderdaad een grote illusie waar ik 5 jaar mee om
Ben gegaan .
Ik heb hem Telkens vergeven in de hoop hij zou veranderen .
Ik ben zelf HSP_er en alles wat hij nodig had aanvoelde dat ik helemaal in de war
Ben geraakt steeds maar die twijfels ....hou ik van hem of ben ik afhankelijk gemaakt
Van hem .
Oktober 2015 uitgemaakt maar op de een of andere manier niet los kunnen laten .
27 december weer contact kunnen leggen en tot overmaat van ramp kreeg hij een
Hartstilstand op 31 december s'avonds waarbij ik hem heb gereanimeerd en hij
Heeft zijn leven aan mij te danken .
Mantelzorger geweest en dacht dit is niet voor niets geweest , hij beloofde samen
Oud te worden en ik heb ook voor elkaar gekregen dat hij na 30 jaar weer contact heeft
Met zijn moeder ,ook contact met zijn dochter na 4 jaar en positief contact met zijn
Ex .
Alles was geregeld en hij is vertrokken en laat mij achter als oud vuil .
Totaal geen begrip wat ik gedaan heb voor hem laat staan dankbaarheid ...

 

Comment author said

Door Marieke Visser op 12 juni 2016 om 23:24

Ik heb dus zo een vader.
Hij heeft mij nu onterfd, omdat ik geen contact met hem wil.
Daar heb ik niet op gereageerd.
Heb nu geen moeite meer om hem op opstand te houden.
Met name door wat ik hier en elders gelezen heb.
Hij heeft al een enorme hoop ellende veroorzaakt in zijn omgeving, met name aan vrouwen.

 

Comment author said

Door Joost op 6 juni 2016 om 21:31

Whahahahaha, grappige is dat alle mooie sterke mensen nog sterker worden en eigelijk niet echt kapot gaan, de verborgen narcist is de boodschapper zodat wij oud zeer kunnen verwerken en oplossen! Uiteindelijk is de narcist die elke keer zelf meer en meer en meer en meer kapot gaat! Deze mensen kunnen niet houden van en niet eens van hun eigen kinderen, hun eigen hart klopt niet! Op een dag komt de ultieme confrontatie en belanden ze in een nog grotere hel dan dat ze al zijn! Verdiende loon! Wat een in en in slechte energie hebben deze...(mensen) wil ik ze niet noemen, monsters zijn het, elke avond liggen ze weer helemaal kapot en eenzaam in hun bed met hun eigen zieke gedachtes, als ze wakker worden hebben ze geen planning, ook geen toekomst plannen, sommige denken dat het wel goed komt, hun gedrag op sociaal media is zo belachelijk, maar ja ze hebben dan ook een emotionele ineligentie van een klein kind! Zij kunnen niet geholpen worden en na hun veertigste wordt het erger en erger en erger, veel worden dan ook ontzegd uit de ouderlijke macht en gaan vervolgens helemaal kapot aan alle geneugtes van het leven! Bekijk maar is de filmpjes op YouTube van SAM VAKIN ! Die beschrijft hoe weerzinwekkend deze monsters denken tevens helpt dit om los te komen. Verder zou ik iedereen willen aan raden om Melanie tonia evens te bekijken op you tube om te helen.
Ook is het boek psycopath free een aanrader.
Warme groet Joost.

 

Comment author said

Door caroline op 20 mei 2016 om 08:36

Joh ik maak precies dezelfde mee. Ben 27 jaar met twee jongens. De oudste van 7 is ook geestelijk Door hem mishandelt en de jongste die heeft nog niks Door. Wat de omgang betreft, weet niet hoe verder. Als het aan mij ligt ben ik helemaal uit zijn leven. Maar de jongens die hun vader wil zien?oefff de vader die ze alleen af en toe willen zien? Vader die eigenlijk alleen van zichzelf houdt en niet eens van zijn kinderen? Hij vindt er genoegen mee als hij de kinderen 1 dag in de zoveel maanden ziet,zodat hij kan zeggen dat hij zijn kinderen heeft gezien. Ik vindt het zo erg
Ik wil graag in contact komen met lotgenoten.

 

Comment author said

Door bij mij werkte het op 9 mei 2016 om 00:37

Zeggen dat hij de vader niet is...en geen alimentatie vragen. Zo onderhoud hij jullie nog en ben je dus altijd afhankelijk

 

Comment author said

Door Zucht op 7 april 2016 om 09:40

Goedendag, dit is voor mij ook heel moeilijk, we hebben twee kinderen samen. Hun hebben ook meer verdriet dan plezier aan hun vader. Mijn jongste die kan het nog makkelijk van zich af zetten maar mijn oudste niet. Ik vind het heel moeilijk hiermee om te gaan, wanneer hij er is krijg ik zoete woorden, moment hij weer bij zijn vriendin is, bestaan wij niet meer. Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan, maar helemaal geen contact gaat helaas ook niet werken...

 

Comment author said

Door janneke op 3 april 2016 om 21:46

Heel kort aangestipt: Tenzij er kinderen zijn. Niet alleen zoonlief maar ook ikzelf gevangen in omgangsregeling. Oh, wat zou ik graag echt geen contact hebben. Helaas is dat dus een illusie. Hoe kom ik los hieruit?

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!