Latest Blogposts

Een gelukkig nieuw jaar, wat betekent dat voor jou?

Een gelukkig nieuwjaar wat betekent dat voor jou

Aan het begin van het jaar wensen we elkaar een gelukkig nieuw jaar, maar wat betekent dat eigenlijk voor jou?

Als je er dieper over nadenkt, dan zul je beseffen dat geluk en gezondheid niet vanzelf komen. Wanneer je te maken hebt (gehad) met narcisme in relaties, dan weet je ook dat het vernietigend is voor je vertrouwen en dat het verhindert dat je kunt groeien als persoon. 

Narcisme in je relatie kan je diep ongelukkig maken. Het kan je tot wanhoop drijven en de bron van eenzaamheid, woede en angst zijn. Dit alles wordt veroorzaakt door de psychologische spelletjes, de projectie, het overal de schuld van krijgen en het worden gedevalueerd, door je partner.

Dit is waarom het zinvol is om te leren deze destructieve relaties te herkennen zodat je ze kunt vermijden en zonodig kunt verbreken.

Gezondheid

Een destructieve relatie veroorzaakt niet alleen emotionele stress, maar kan ook fysiek schadelijk zijn. Op de langere termijn geeft het spanningen en de stress die dat veroorzaakt kan zorgen voor een zeer slecht functionerend immuunsysteem. Narcistische relaties vormen een gezondheidsrisico.

Respect, vertrouwen en meelevendheid zijn essentieel in een relatie. Indien een van deze ingrediënten ontbreekt, staat dat je gezondheid en geluk in de weg.

Vrijheid

In de nasleep van een destructieve relatie kan het pijnlijk zijn om terug te kijken op het oude jaar en om te proberen te begrijpen wat er gebeurd is. Tegelijkertijd is het een geweldig kans om van je vrijheid te kunnen gaan genieten.

Zelfbescherming door veel te lezen en kennis op te doen kan dan de eerste stap zijn om jezelf te bevrijden van deze destructieve relaties.

Gebruik het nieuwe jaar om jezelf opnieuw te ontdekken met nieuwe interesses, hobby's en een prettigere levensstijl. Niet alleen vergroot dit het vertrouwen in jezelf, het zal ook resulteren in een gezonder en gelukkiger nieuw jaar!

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Lees dan het boek- Voorbij het Narcisme, of de E-books Verraden door liefde.

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer over

1 reactie op “Een gelukkig nieuw jaar, wat betekent dat voor jou?


Comment author said

Door Tara op 1 januari 2017 om 18:41

Dat ik mijn vertrouwen en blijheid een beetje terugkrijg.
1,5 na het vertrek van S. ben ik nog steeds niet dezelfde als dat ik voor de relatie was. Zijn geweld liet fikse sporen na.
Ik hoop op een beetje meer van mezelf terug te vinden..

 

Plaats een reactie

error: Content is protected !!