Latest Blogposts

De Gevaren van Narcisme in Relaties

de-gevaren-van-narcistisch-misbruik

Narcisme in relaties kan gevaarlijk zijn. Het is namelijk zowel voor je fysieke als mentale, spirituele en psychische gezondheid een ware uitputtingsslag. Denk je nu, dit overkomt mij niet? Nou, dat dachten de vele slachtoffers van narcisten ook...   

Misbruik is het spreekwoordelijke visitekaartje van een narcistische persoon, maar de meeste mensen missen de kennis om narcisten te kunnen herkennen en zijn hierdoor een gemakkelijke prooi. En, hoe meer vriendelijkheid en charisma de narcist laat zien, hoe moeilijker hij te onderscheiden is.   

Of ze nu een belangrijke persoon zijn of een straatjongen, een gevangene of een Wallstreet CEO, of dat het je partner is met zijn overmatige narcistische eigenschappen, hun gestoorde persoonlijkheid blijft hetzelfde.

Gebrekkige hersenen

Narcisten zijn mensen die hun eigen behoeften voorop stellen ten koste van iedereen. Dat betekent dat de narcist ook in relaties altijd op de eerste plaats moet komen, ten koste van zijn partner (en kinderen). Maar dat is nog niet alles...

Het ongelukkig maken van andere mensen is iets wat de zieke geest van narcisten stimuleert. Het veroorzaken van angst, pijn, geestelijke verwarring en emotionele verdriet, activeert het pleziercentrum in hun gebrekkige hersenen.

Uitputtend

Misbruik in de relatie met een narcist is standaard en ruzie is vaak iets van de dagelijkse praktijk. Narcisten hebben nou eenmaal de neiging om, bij de minste of geringste bedreiging van hun ego, de situatie te laten escaleren.

Dit put je uit en het gedrag van de narcist zorgt ervoor dat je jezelf afvraagt wat er mis met je is. Ondertussen is er niets met jou aan de hand, maar zullen narcisten jou altijd de schuld van alles geven

Stress en kwalen

Slachtoffers laten vaak een ​​breed scala van lichamelijke en geestelijke kwalen zien. Kwalen die de stress weergeven van de misleiding en het misbruik. Zelfs het  ontwikkelen van een post-traumatische stress stoornis is niet uitzonderlijk. Waarom? Omdat zij niet hebben geleerd te herkennen wat roofzuchtige narcisten doen.

De meeste slachtoffers hebben jaren van hun leven verspild en zichzelf leeg laten zuigen. Ze diende enkel als een bron van energie voor het narcisme van de partner en werden veraaden door liefde

Narcisme doorzien

Wanneer je prooi van een narcist bent geworden heb je dan ook absoluut informatie nodig om te kunnen weten hoe een narcist volledig gebruik maakt van het hele arsenaal van emotionele manipulatie en geestelijk misbruik om het te kunnen doorzien.

Je eigen logische brein kan er namelijk niet bij dat er mensen zijn die zo denken. Je hebt een ander perspectief nodig, om het geheime narcistische misbruik te kunnen doorzien.  

Sterker worden

Iemand met deze stoornis ziet anderen vaak als minderwaardig, wat een inbreuk kan zijn op je eigenwaarde. Wanneer je de kenmerken van de narcistische stoornis kent, dan kun je het gedrag in perspectief plaatsen. Je zult dan beter in staat zijn om de gedragspatronen te herkennen. Je kunt dan zien dat een bepaald gedrag onderdeel uitmaakt van de stoornis.

Je kunt jezelf dan ook realiseren dat dit niets met jou te maken heeft, maar het storende gedrag bij de ander hoort. Zo kom je stap voor stap dichter bij de waarheid en met elk antwoord zul je zelf steeds iets sterker worden.

Het opdoen van kennis biedt je de beste strategie in het herkennen hanteren en herstellen van deze destructieve relaties. Kennis is macht en die kennis geeft je kracht!

ebook-narcisme-en-relaties

 

Een van de meest inzichtelijke en gemakkelijke manieren om kennis op te doen is door de e-books Verraden door Liefde te lezen, die speciaal daarvoor geschreven zijn.

(Klik op de afbeelding voor meer informatie)

 


Meer over

error: Content is protected !!