Latest Blogposts

7 alarmbellen die je vertellen dat je nieuwe liefde een narcist is

7-alarmbellen-die-je-vertellen-dat-je-nieuwe-liefde-een-narcist-is

Van een narcist zul je in eerste instantie alleen een charismatische masker zien, waarmee hij in je leven probeert binnen te sluipen. Het misbruik ontdek je vaak pas nadat diegene al schade in je leven heeft aangericht. Dus wat kun je doen? Hoe kun je jezelf beschermen als deze personen er zo bedreven in zijn om onopgemerkt in je leven binnen te sluipen?

Hier zijn zeven alarmbellen die je vertellen dat je nieuwe liefde een narcist is:

1. Een narcist is een charmeur

Het moeilijke zit hem erin dat, wanneer je hem voor het eerst ontmoet, een narcist juist heel charmant en super spannend kan zijn. Dit geldt met name als hij je wil verleiden. Hij zal je overmatig complimenteren en verleidt je met mooie woorden. De vleierij ligt er zo dik op dat je het meteen zult merken als je het eenmaal doorziet.

2. Een narcist kent de taal van de liefde

Hij bombardeert je met liefdevolle woorden. Helaas zijn de acties van een narcist het tegenovergestelde van zijn woorden. Zijn woorden hebben geen betekenis. Negeer zijn woorden en kijk naar de zijn acties om te zien wie hij echt is is. Wees er zeker van dat de woorden die hij zegt in overeenstemming zijn met zijn acties. Zo niet, dan is hij niet de man die je in je leven wilt.

3. Een narcist is ziekelijk bezitterig

Wees voorzichtig als een man er alles aan doet om je voor zich te winnen. Want als hij je wil 'winnen', dan ben je in zijn gedachten ook meteen bezit van hem. De bezitterigheid kan beginnen met “liefdevol” een arm om je heen slaan. Maar wees op je hoede als hij je verbiedt om andere mannen te zien en vreselijk jaloers reageert als je nog maar met iemand van het andere geslacht communiceert. Als hij dan doorslaat en je beschuldigt, verklaringen eist, vragen blijft stellen en zijn stem verheft, dan lijkt dat sterk op de Narcistische jaloersheidswaan en dat is een teken dat je op moet passen.

4. Een narcist controleert je vaak

Wanneer hij vindt dat je op elk gewenst moment van de dag direct beschikbaar moet zijn, dan kan dat prille liefde zijn, maar het kan ook een ultiem middel zijn om je te controleren. Als hij je belt en hij je dan steeds opnieuw en opnieuw probeert te bellen, wees dan voorzichtig. Wanneer je zijn ergernis en boosheid over je heen krijgt -met vele beschuldigingen en vragen waarom je niet direct je antwoord- dan is dat een duidelijk waarschuwingssignaal.

5. Een narcist zal je negeren

Doet hij soms alsof je niet bestaat? Kan hij zijn mobiele telefoons uren of dagen negeren op een moment dat het hem zo uitkomt, zonder enige aanwijzing waarom? Je krijgt dan de stilte-behandeling. Die wordt gebruikt om je te negeren en straffen. De stilte-behandeling kan dagen duren, totdat de narcist voelt dat hij je adequaat genoeg heeft gestraft om wat voor vreselijks je hem zogenaamd hebt aangedaan. De enige reden dat een narcist dit doet, is om je onzeker te maken en een ​​reactie van je uit te lokken.

6. Een narcist praat niet met je, maar tegen je.

Als je in de communicatie met hem merkt dat hij ‘wel uitzendt’, maar ‘niet ontvangt’, wees dan op je hoede. De communicatie van extreem narcistische personen heeft enkel als doel, je uit te horen, manipuleren of om aandacht te krijgen. Zijn communicatie is eenrichtingsverkeer. Hij gebruikt taal als wapen om te domineren. Bij narcistisch misbruik zweven onafgemaakte zinnen in de lucht en krijg je een ‘unheimische’ gevoel omdat er iets niet klopt. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in je relatie, voel je jezelf verward, onzeker en afhankelijk? Lees dan meer over Narcistisch Misbruik en Gaslighting

7. Een narcist heeft een bewogen relatie verleden

Iemand met de narcistische persoonlijkheidsstoornis laat vaak een spoor van vernielde relaties achter. Hij zal daar echter nooit de verantwoordelijkheid voor nemen of de waarheid vertellen, want, Narcisme is sterk verbonden met pathologisch liegen. Als hij zeer negatief praat over bijna al zijn ex-en, dan is dat een reden om voorzichtig te zijn. Je zult echter diep in zijn donkere verleden moeten graven, om zijn daadwerkelijke persoonlijke relatiegeschiedenis te kunnen achterhalen.

Deze lijst is uiteraard niet volledig en niet alle zaken zullen zich voordoen bij de narcist in jouw leven. Dit betekent ook dat je niet direct alle relaties hoeft te beëindigen, wanneer er wel iets uit de lijst zich voordoet. Wees je er echter van bewust dat, voordat je in iemand echt in je leven toelaat, iemands hart en intenties op de juiste plaats zitten. Na alles wat je hierboven hebt kunnen lezen, weet je voortaan vast wel wat ik bedoel wanneer dat niet zo is. Overal waar "hij" staat zou ook "zij" kunnen staan.

Lees verder over Narcisme in Relaties in de E-books Verraden door Liefde

 


Meer over

error: Content is protected !!